|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
оглушаване при 3-годишните
|
|
Автор |
yanita_ (пак аз) |
Публикувано | 11.03.05 14:55 |
|
габа ще навърши 3 г. след месец. от известно време подозирам, че има проблеми с чуването. една случка тази сутрин ме убеди, че не съм се излъгала.
ето случката:
габа се мотка в хола. от вратата й казвам да дойде с мен в банята и да си измие зъбите. тръгва, значи вероятно е чула, но се спира до масата и започва да разглежда останалата от снощи книжка. може пък и да не ме е чула. отново я поканвам в банята. никаква реакция. повиквам я по име. не чува. за пореден път й обяснявам, че е време да си измие зъбите. поглежда ме - значи чува! и отново се навежда към книжката. може би все пак не чува! приближавам се. обяснявам търпеливо, че след малко тръгваме за детска градина и е време вече да си измие зъбите. с най-невинния поглед и най-учудения гласец ме пита: "какво казваш, мамо?"
нормално ли е някои деца на тази възраст да оглушават така? вики някога не ме дочакваше да си довърша изречението и вече изпълняваше каквото искам от нея, а това магаре...
| |
Тема
|
Re: оглушаване при 3-годишните
[re: yanita_]
|
|
Автор |
Despina (мамана Детелина) |
Публикувано | 11.03.05 15:08 |
|
Ама ме уплаши с това заглавие. Уф.
Че и аз гледам една наближаваща трите години мома, на която по мое мнение още при раждането са и оперирали ушите и когато благоволи да ме чуе на каквото кажа се отговаря с не искам, не или няма.
Някъде във форума едно мама беше писала, че детето и живеело на приципа -говори си не ми пречиш.
Май и нашите са от същата партия.
Някой път след неколкократно повикване от моя страна и неизпълнение ми издиша парата и я грабвам и помъквам към изпълнение на поставената задача.
За съжаление не е това начина, но пък досега не съм намерила по-добро решение на проблема.
Ако ти успееш казвай. Приемам съвети.
| |
Тема
|
[re: Despina]
|
|
Автор |
ruja72 (непознат) |
Публикувано | 11.03.05 15:26 |
|
И нашата е така- е на година и 5 месеца е ама все не чува какво и казвам и се прави че не вижда кьде ходи(гледа настрани а вьрви напред) или ходи заднишком.
Като беше по малка си сьбираше очите, като види че сме в паника се смееше. понякога си натискаше нарочно едното или другото око или ги тьркаше едновременно. Та я водихме на специален преглед при специалисти и и прави ха какви ли не тестове и прегледи. Нищо не установиха.
Според баща и обаче правела всички тези номера да и обрьщаме внимание и да се шашкаме.
Та явно че след определена вьзраст се правят че не чуват или не виждат
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 11.03.05 15:27 |
|
Май е нормално. Борис е на почти 2, но и той не чува. Знам, че е чул и ме е разбрал много добре, но се прави на абсолютно разсеян.
Един пример. На възраст около 3 години майка ми ми е казвала нещо, а аз съм й отговаряла "На мене ли ми приказваш?" 
| |
Тема
|
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
mali (готина) |
Публикувано | 11.03.05 15:34 |
|
Направо се притесних, четейки тези работи. Дано да не е нищо сериозно!!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lenny (дразнител) |
Публикувано | 11.03.05 15:38 |
|
ха ха хаааааааааа.
Знаех си просто какво ще прочета  .
И Лъката страда от избирателно чуване 
Само да видим аз докага ще издържа. 
Пробвай един прост похват - като не те чува за нещо което искаш - прошепни - че искаш да я водиш да си купите сладолед или пък да и купиш нова кукла или да и пуснеш новото филмче.
Ще останеш изненадана от новата анамнеза - чува шепот от 10 метра и то при насрещен вятър   
| |
Тема
|
[re: lenny]
|
|
Автор |
yanita_ (пак аз) |
Публикувано | 11.03.05 15:55 |
|
абе аз лесно ще пробвам, ама като трябва да избирам между измитите зъби и яслата (че малко след 9 ч. почти не пускат закъснели) хич не ми е до експерименти. хващам под мишница и директно отнасям в банята.
иначе вечер след къпане редовно чистим ушите и ги проверяваме дали работят. тогава няма пропуск, но държи точно до излизането от банята...
виката пък я е треснала една частична амнезия - пращам я вечер да се приготвя за лягане и тя след половин час пристига от детската стая да ме пита какво съм й казала като съм я пратила там....
ама като се прибера и кажа, че в колата има кутия дънкин донатс изведнъж всички чуват и помнят, че трябва да донеса кутията от гаража.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
juli3 (непознат
) |
Публикувано | 11.03.05 16:29 |
|
и АЗ ДА СЕ ВКЛЮЧА ПО ТЕМАТА.Боги е на 3.5години и също чува избирателно.Оказа се обаче че наистина не чува защото третата му сливица толкова е порастнала че запушва евстахиевите тръби.В понеделник ще го оперират.Ако често имате проблеми с гърлото и носа проверете и този вариант.Иначе на тази възраст са толкова разсеяни и вглъбени във своя собствен свят че ни приемат ни предават.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Adelle (на Борис) |
Публикувано | 11.03.05 17:07 |
|
Ето какво прочетох в рубриката за детско здраве на предпоследния "168 часа":
"Децата страдат и от серозен отит. Той представлява негнойна течност в средното ухо, често съпроводен от намаление на слуха. Най-често боледуват децата от 2 до 5 години. Трудно е родителите да разберат, че детето има проблеми със слуха. Често тези деца са смятани за разсеяни и непослушни, докато не се установи истинската причина за поведението им."...
Дано не е това. Просто се сетих за тази статия, като прочетох заглавието на темата ти. Може детето просто да си кара бебешкия пубертет. 
Борис - 29.09.2003
| |
Тема
|
|
|
Автор |
toni (bonboni) |
Публикувано | 11.03.05 17:31 |
|
Хехеее и при нас го има проблема с "оглушаването" особено като се гледа интересно филме или трябва да се обуят пантофите :))
Понякога си мисля че говоря на стената!
И "проблема" видимо се изрази преди месец някъде!
Е ние сме с месец по-малки от вас - през май става на 3 :)
Мога само да изразя съпричастност :)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|