Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:59 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Поредното "Гениално" Хрумване!нови  
Автор Grami ()
Публикувано09.03.05 15:30

Може би сте го чели вече!

Просто нямам думи!

Тема Re: Поредното "Гениално" Хрумване!нови [re: Grami]  
Автор V_lady (усмихната)
Публикувано09.03.05 15:41

Абе тия са луди. Да го направят година съм съгласна, но 6 месеца Кой ще ги гледа тия деца!?

Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано09.03.05 15:49

Е, не! То аз моето го поотгледах, ама това е прекалено! За ясла - искат ги научени ако не и с 2 чужди езика, гледачките не искам да ги коментирам - нищо да не вършат за много пари, какво да правят хората, които нямат нито възможност за ясла, нито пари ще им дават да си гледат дечицата?
Всеки ден по-гениално и гениално хрумване излиза.
Да, може на запад майчинството да е 6 месеца, ама имам доста познати, които живеят чудесно с една заплата, а колко български жени могат да си позовлят да бъдат домакини и съпрузите им да ги издържат?
И това при цени на бебешките обувки от 40 лв, ама какво ли да коментира човек....
Малко се поулях, съжалявам, ама като прочета такава умна мисъл и ми иде да взема един автомат и да ги изпозастрелям всичките в парламента!

Автор Virgo (зодия дева)
Публикувано09.03.05 15:51

Хайде да направим подписка срещу тази тъпотия!

Автор bebebubu (непознат )
Публикувано09.03.05 15:55

Здравей, Grami,

извинявай, че ще изразя обратно на твоето мнение, но мисля, че тази идея не е толкова лоша. Наистина у нас майчинството е най-дълго като период от време и в това няма лошо, освен тези 120 лв (сега май са 130). Много малко майки могат да издържат да гледат семейство с тези мизерни пари освен в случаите, когато таткото изкарва добри пари или има някаква друга роднинска помощ. Ами ако таткото получава малко, а няма другаде от къде....? Така или иначе в този случай майката е принудена да почне работа. По-добре една година майчинство и 250 лв, с които да посрещне нуждите на новопоявилия се член на семейството. А за неработещите майки - то те така или иначе нямат алтернатива.
В крайна сметка и моята майка навремето е имала право на 1 год. майчинство и е успяла да отгледа две деца. А в Европа има и само шест-месечен срок? Значи има някаква логика, която имайки предвид стандартите в Европа едва ли е по асоциална от нашата.

Автор Cпacka (добра ламя)
Публикувано09.03.05 15:55

Не съм съгласна с вас, че няма логика в такова решение.
Така или иначе работещите жени, които раждат, се връщат на работа възможно най-бързо далеч преди края на втората година. Не съм чула за такива, които 2 години да си стоят вкъщи.
Затова пък сумата от 240 лв ми звучи малко по-смислено от 120 лв. при сегашното положение.

Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Тема Re: Поредното "Гениално" Хрумване!нови [re: Cпacka]  
Автор Adelle (на Борис)
Публикувано09.03.05 16:03

И аз споделям това мнение.

Борис - 29.09.2003

Автор dss_ ()
Публикувано09.03.05 16:04

Поредната простотия, значи какво излиза, съкращават 4 пъти отпуска по майчинство, а ще увеличат обезщетенията само 2 пъти.............а другите пари каккво ще ги правият
И после бил ни отрицатален прираста, повече българи умирали, отколкото се раждали, всеки работещ издържал по 1 пенсионер...........направо съм бясна
Дане говорим че децата се кърмят поне година..................
И като работя и изкарвам повече пари какво, ще ги давам на детегледачка, защото едно 6-месечйо бебе не може да се даде на ясли естествено, демек хем ще имам в крайна сметка същата сума пари, хем по цял ден ще се притеснявам какво става с бебо , добре ли е и ще ми се свива сърцето

Тема Re: !!!нови [re: Cпacka]  
Автор popy (непознат )
Публикувано09.03.05 16:05

Може би е резонно парите да се увеличат, но мамите който си нямат баби а и заплатите им са малки за детегледачки какво да правят? Какви ясли на 6 месеца?? поне на годинка да е детето.........
дано да не стане защото яко ми д...е след няколко месеца

Тема Re: Поредното "Гениално" Хрумване!нови [re: bebebubu]  
Автор Grami ()
Публикувано09.03.05 16:09

ООО не се извинявай, аз просто се дразня защото ние не сме нормална държава и не можем да се сравняваме с останалите такива.
Просто не смятам ,че някоя си Драганова, която си заряза бебето на 1 месец на баби и незнам още но кого и хукна да прави кариера, е човека който ще се прави на много "загрижен" за българските майки!

Редактирано от Grami на 09.03.05 16:12.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.