Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:07 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Антибиотик и зачеване!нови  
Автор ybaG (:) :))
Публикувано08.03.05 09:19

Моя приятелка разбра, че е бременна миналата седмица и вчера посети някаква измислена гинеколожkа в МЦ Закрила!
Казала и, че бебето е живо, има пулс, в шеста седмица е и отговаря на размера си, но тъй като е пила антибиотик/ Доксицикилин 3 дни/ в месеца в който в заченала трябва да махнат бебето, защото със сигурност било увредено!
Да ви кажа ми настръхна косата, защото и аз с първата си бременност пих антибиотик след зачеването/Цифилаксин/, тъй като незнавех за бебето! никой не ми е казвал подобно нещо, а напротив - Щом бебето се развива добре, значи всичко е наред!
Та споделете и вие мнение и опит, защото милата много иска това бебе и е много разтроена! Днес следобед е на друг Доктор!
Да неговорим, че и казала, че повишената температура не е присъща на ранна бременност!

Тема Re: Антибиотик и зачеване!нови [re: ybaG]  
Автор crazy_chick ()
Публикувано08.03.05 10:01

Няма такова нещо. Да си смени лекаря приятелката ти. Аз личен опит нямам в това отношение, но моя близка имаше подобен случай и адски се притесняваше. Ходи на 3-ма различни лекари, единодушни в мнението си, че това не е и не може да бъде проблем. Тя, естествено, остави бебето - в 6ти месец е вече и всичко е повече от наред.

Автор coccinella (мама на Калоян)
Публикувано08.03.05 10:27

Доксициклина е от групата на тетрациклиновите антибиотици. Цялата група препарати проникват през плацентарната бариера и нарушават растежа на костите и черния дроб на плода. Приемани в края на бременността могат да доведат до повишено вътречерепно налягане. Въвъ всички Фармакологии с големи букви пише, че не се дават на бременни.
Най-добре е твоята приятелка да се консултира поне с още един, а дори и двама гинеколози. Най-често приема на подобни антибиотици в ранна бременност води до спонтанен аборт. Не искам ни най малко да те плаша или назидавам, но точно това се случи с моя позната. Загуби първото си бебче в началото на третия месец, защото пи антибиотици без да знае, че е бременна.
И да допълня, че Доксициклина е един доста стар медикамент.
Желая всичко най-хубаво на теб и приятелката ти.

Редактирано от coccinella на 08.03.05 11:06.

Тема Re: Антибиотик и зачеване! [re: coccinella]  
Автор ybaG (:) :))
Публикувано08.03.05 11:05

Да, но нали до 5 седмица плода няма връзка с кръвопотока на майката! След 5 седмица започва и органогенезата! Поне на мен така ми казаха! Проблем би могло да има , ако детето вече е свързано чрез плацента с майчиния организъм!
лощото е че са и дали час за 15 и дотогава ще сме в нввидение!
Моля , ако някой специалист има мнение по въпроса да го сподели!

Редактирано от ybaG на 08.03.05 11:08.

Автор ana_mari (с бебиня Мария)
Публикувано08.03.05 11:08

Лично аз мисля, че е твърде прибързано и необмислено подобно твърдение!!!:(((
Бързам да ти отговоря, защото аз самата бях в подобно положение с първата си бременност миналата година и нищо такова не ми е казал нито един гинеколог, при който съм ходила.
Не знаех 4е съм бременна,когато се разболях от нещо като грип и бях много зле, съответно ми изписаха да пия въпросния антибиотик Доксациклин. Около 4-5 дена го взимах и едва после разбрах за бременността.Аз също се притеснявах много от този факт и до 9-ия месец не спрях да мисля дали няма да има нещо на бебето, макар 4е всеки месец ходих на ехограф и вси4ки показатели си бяха съвсем в нормата. Освен това ми обясниха, 4е за толкова кратко време взимане на антибиотик и в на4алото на бременността няма опастност да се слу4и нещо лошо с плода. Така и беше. Родих си едно здраво и хубаво бебче,което вече е на 1 год всъщност. Успокой приятелката си и нека се консултира с добър специалист и ехографист, но според мен да направи аборт без нищо налице е меко казано абсурд!!!!:((((

Мария 05.03.2004

Публикувано08.03.05 11:20

Вярно е, че още няма плацента, но яйцето се храни от майката посредством въси, които са свързани към маточната лигавица, така че има контакт.
Виж, не съм специалист.
Вярно е, че има нови антибиотици, но както ти писах по-горе доксициклина не е от тях. Тетрациклиновата група е стара и за това не се прилага и при деца до 7 год.
Като се замисля си спомням, че когато аз имах проблем през бременността, моя гинеколог извади една книга, голяма, лъскава, подобна на списание и от нея ми избра лекарството, което да ми предпише. Каза, че е някакво ново издание с позволените медикаменти през време на бременност и кърмене.
Обаче, майчицата трябва сама да реши как да постъпи.
Знам колко е гадно, но тя сама трябва да прецени.
Освен това да ти пиша, че генетичните тестове нямат отношение към токсикозите през време на бременността.
Пак да повторя - търсете още мнения и най-добре освен от гинеколог и от фармацевт.

Тема Re: Антибиотик и зачеване!нови [re: coccinella]  
Автор BBB7 ()
Публикувано08.03.05 11:45

Това,което аз мога да кажа е,че и аз пих так в първия месец още не знаейки,че съм бременна.Всичко беше съвсем наред до края на осми месец, когато бебето почина в мен.Никой не беше сигурен от какво е и не искам да ви стряскам,но аз си мисля,че беше от антибиотика.

Тема Re: Антибиотик и зачеване!нови [re: BBB7]  
Публикувано08.03.05 12:13

Ооо, много съжалявам.
Моята позната, която направи спонтанен аборт от антибиотици в третия месец, сега е бременна и ще ражда всеки момент. До сега всичко е наред и чакаме един жив и здрав бебок да се роди.
Пожелавам най-искрено и на теб такава радост.
Извинявам се на другите, че смених малко темата.

Автор juli3 (непознат )
Публикувано08.03.05 12:15

И аз имах същия проблем.Преди да разбера че съм бременна за втори път взимах Цивзил вярно нов антибиотик но,доста силен.Цял месец умувах да го бъде или не това бебе докато доктора не ме убеди че нищо му няма.И така сега съм щастливо бременна в 4 месец и то с близнаци,за сега здрави,активни(разбирай ритащи нон стоп)и се развиват нормално.Така че,сондирайте още едно -две мнения.Успех на приятелката ти.

Автор yepp (непознат )
Публикувано08.03.05 13:30

Аз мога да кажа само, че сестра ми взима във втория месец доксициклин, защото получи кървене. Лекарката й казала, че по-добре така, отколкото някаква инфекция да се получи и да навреди на бебето. Сега си има сладко и здраво бебче. Аз пък съм в 5ия месец и взимах оспамокс в 6та седмица още преди да знам че съм бременна. После бях с ангина в 3ия месец и взимах Аугментин. Чукам на дърво всичко да бъде наред докрая, така както изглежда сега. Но за мен всичко е Божа работа - дали детето ще се роди живо и здраво, лесно или трудно и дали ще бъде живо и здраво за много, много години. В това нещо никой не може да даде гаранция и такива прибързани решения само стресират хората.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.