Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:45 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема OFF: Това го няма никъде...нови  
Автор honey13 (scorpio)
Публикувано25.02.05 23:00

Темата изобщо не е за този клуб и, ако модераторите решат, нека я изтрият.

Просто исках да изкажа възмущението си от нещо прочетено преди малко.
В утрешния "24 часа" на последна страница в едно неголямо каре екип на вестника с няколко изречения обяснява кога и защо се връзват мартеничките.
Това, което ме втрещи беше, цитирам: "Още по-смущаващ факт е, че на пазара има мартеници, произведени в Китай."

Ралица, 20.Х.02г.

Тема Re: OFF: Това го няма никъде...нови [re: honey13]  
Автор bimba (викината мама)
Публикувано25.02.05 23:18

абе ай моля ти се толкова "забогатяхме" напоследък,че може да си позволим да използваме"евтина "работна ръка от Китай, понеже тук безработни няма,аз преди няколко ди се втрештих като си купих от кварталния маркет консерва,грах,гъби и царевица произведени за българската компания Мисота в Китай и ние за Европа сме тръгнали,ще ни пустеят земите и туй то,а българина ще продължава да се реди на опшки за помощи

Тема Re: OFF: Това го няма никъде...нови [re: bimba]  
Автор honey13 (scorpio)
Публикувано26.02.05 00:54

И на мен това ми беше мисълта, ама толкова се вбесих, че даже и думи не намирах...
Вярно, не съм виждала въпросните мартеници, ама като се замислиш сигурно на цена са колкото нашенските, а може и да са по-евтини... Е, какво излиза - колкото и да им е евтина работната ръка, като добавиш и транспорт, акцизи ли, данъци ли, каквото там - де е Киро на кирия???
Помниш ли поста ми отпреди няколко седмици, в който писах, че в цяла БГ работи само фабриката за тоалетна хартия - май вярно ще излезе
И сега се сетих за още една моя болна тема - защо никъде из София (не знам как е по другите градове) не се продават вносни цигари? В смисъл има, ама са под щанда и без бандерол??? Що за тъпня пък е това?

Ралица, 20.Х.02г.

Тема Напротив, това го има навсякъде [re: honey13]  
Автор MoniT ()
Публикувано26.02.05 10:32

В наши дни е много трудно например да купиш подарък на някого от някъде, защото като погледнеш къде е правен се оказва, че е правен в Китай или Тайван.

Не казвам, че съм съгласна с тази практика, особено когато в България има безработни, които биха могли да правят и мартеници и други неща за по-малко пари, но явно на някого му е по-изгодно така и естествено никого не го интересува благосъстоянието на хората, а тяхното собствено.

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано26.02.05 11:04

В отговор на:

колкото и да им е евтина работната ръка, като добавиш и транспорт, акцизи ли, данъци ли, каквото там - де е Киро на кирия

Повярвай ми, по-евтино излиза за някои неща или някой пере пари.

Автор bejb (слънчице)
Публикувано26.02.05 11:45

охоооо...мартеници от Китай има поне от миналата година:). Тогава си купувахме едни много хубаво изработени гръвнички и като се загледах в опаковката гледам "произведено в Китай". Смятай значи колко е евтино след като предпочитат изработени в Китай...

Monika 11.12.2001

Тема Re: OFF: Това го няма никъде...нови [re: bejb]  
Автор ruja72 (непознат)
Публикувано26.02.05 12:06

Наистина китайците си остават най-евтината работна рька и са готови да работят денонощно за жьлти стотинки.
Това което никой бьлгарин няма да направи защото стандарта у нас е друг трябва да имаш доста по висока заплата за да сьществуваш..
Говорила сьм си с много китайци и китайки и най ме е учудвало колко са им ниски заплатите- да де ама и хранителните продукти са сьответно много евтини- на порядьци в сравнение с у нас. Колкото и да се добави за транспорт все излиза по евтино да ти изработят нещо китайци отколкото бьлгари.
Тогава веднага става ясно че бьлгарите са скьпа работна рька и сьответно всички европейци сьщо.
Безработицата в Европа се увеличава, а се отварят все повече работни места в Азия - това е тенденция от 10-ки години.

Автор Silvita (полудяла)
Публикувано26.02.05 12:42

Преди години купувам сувенирчета от Брюксел и хич не погледнах, че са произведени точно в Китай :) Смях. Едни запалки Тукай, дето тука са по 20 ст, там излизаха по 5 кинта :)))

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.