Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:10 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема а ако родя по рано????????нови  
Автор jorjeta81 (новак)
Публикувано25.02.05 14:21

мамета,да ви питам аз че вече се притеснявам,влизам в 9-я месец след 5 дни,а термина ми е на 25 март,чета си аз тука из темите за мамчета ,които са родили 15-20 дена преди термина,та ме обзема страх че ще ме свари неподготвена,т.е. значи ли че като съм вече в 9-я месец всеки един ден мога да очаквам моето бебче,мога ли да предизвикам несъзнателно с нещо контракции?Трябва ли сега повче да се пазя,по леки движения или нещо такова,имам чуството че ще ме свари неподготвена и страха от предстоящето раждане нараства всеки ден,

Тема Re: а ако родя по рано????????нови [re: jorjeta81]  
Автор lenny (дразнител)
Публикувано25.02.05 14:26

щом си вече в 9-ти месец няма никаква опасност. Даже е препоръчително да се движиш повече. Преди истинските контракции обикновено се получават подготвителни - така че не всяка контракция е признак за раждане.
Ако са регулярни на по 10 и по-малко минути и с нарастваща сила - грабвай сакчето и бегом към болницата.

Автор geminarius (скомина)
Публикувано25.02.05 14:28

В девети месец, когато и да се роди детето, дори да е 2 седмици преди термина, се води за раждане навреме.

Не съм чувала за несъзнателно предизвикани контракции, освен ако не правиш неща, за които не знаеш, че предизвикват контракции.

Bacteria is the only culture some people have.

Автор Biba ()
Публикувано25.02.05 14:38

Ти пък, страх, та то сега започва времето на радостите Раждане повече от 3 седмици преди термина се смята за преждевременно, иначе след 37. седмица си е нормално да тръгне бебето. При всички положения чантичката ти вече трябва да е приготвена, че да не настане суматоха (моята я бях стегнала като влязох в 8., за всеки случай). Живей си живота съвсем нормално, както и до сега, даже честите разходчици през последният месец се отразявали добре на раждането.

Тема Re: а ако родя по рано????????нови [re: geminarius]  
Автор miladarling (февруарка)
Публикувано25.02.05 14:39

Щом влизаш в 9тия всеки един ден мое да започне раждането.
Мен ме съветваха да не вдигам тежко или да не се натоваря с нещо за да не предизвикам изтичане на водите,иначе за контракции незнам дали можеш насила да предизвикаш

Автор yanita_ (пак аз)
Публикувано25.02.05 14:56

ти пък! не се шашкай - викица е родена точно 2 седмици пред термина, а габа - 3 седмици по-рано. аз пък и двата пъти вече нямах търпение да се раждат, но нито съм се пазила специално, нито съм била свръхнатоварена.

Автор mali (отнесена)
Публикувано25.02.05 15:32

Аз родих по-рано. Освен следродилната депресия, всичко беше наред

Автор Devina (мама на Зори)
Публикувано25.02.05 15:42

Аз родих три седмици по-рано. Няма страшно! Бебето си беше много добре. Тежеше 3.240 кг.
Мен не ме свари неподготвена, понеже аз си оправих почти всичко още в 7-8 месец. В смисъл накупихме-легло, шкафчета, дрешки и т.н. Всичко беше изпрано, изгладено и подредено. Само леглото не беше сглобено, но то за колко става

Зорница - 21.Ноември.2004

Тема Re: а ако родя по рано???????? [re: jorjeta81]  
Автор Aдpиaнa (:-))
Публикувано25.02.05 15:54

И аз родих 2 седмици преди термина, но до последно си се разхождах поне по 1 час всеки ден - не трябва да спираш да се движиш, защото си в 9-ти месец, а точно обратното - препоръчително е накрая да се разхождаш. Наистина може да очакваш всеки ден бебо като влезеш в 9 месец :-) но чак пък толкова неподготвена едва ли ще те свари - аз имах подготвителни контракции седмица преди да родя, та имах време да се подготвя най - вече психически, че и мен си ме беше доста страх. Не че не са ми разправяли случаи за жени, които докато се усетят и са родили, но то всичко си е строго индивидуално и никой не може да прогнозира как ще се развият нещата при теб. Не се притеснявай излишно, радвай се на последните дни с коремче. Стискам палци всичко да мине добре.

Тема Re: а ако родя по рано????????нови [re: Aдpиaнa]  
Автор jorjeta81 (новак)
Публикувано25.02.05 16:12

мерси на всички вече мамита които ми писаха,малко ми вдъхнахте кураж,но все пак аз съм си страхливка,остави ми да си чакам бебчо и товае ,после ще разказвам

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.