|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
За спуканите вени и кръста - ужас!
|
|
| Автор |
SveGab (мама на Габче) |
| Публикувано | 23.02.05 11:06 |
|
|
Вече ще се побъркам...
От 1-2 седмици адски ме боли кръста, дори и през нощта докато лежа, не мога да се обърна на другата страна... Направо е ужасно! Чудя се дали изобщо е от бременността - корема ми не е огромен /е големичък е за 5 мес., ама .../ А дали не е от това, че вдигам Габата /бая тежичка ми изглежда сега/ и домакинствам вечер след работа /най ме боли като мия чиниите, а те са все МНОГО/ ???
А на всичкото отгоре и вените на краката ми се пукат, става едно голямо мораво-лилаво петно, без да са разширени /поне аз никъде не виждам вени, само петното след това/. Нормално ли е? Какво мога да направя по въпроса и от какво се получава /може ли да е от вдигане на тежко/?
Моля ви, успокойте ме, че няма да е така още 4 месеца....
Габи - 21.10.2002г.
| |
|
Тема
|
Re: За спуканите вени и кръста - ужас!
[re: SveGab]
|
|
| Автор |
miroslava (нов човек) |
| Публикувано | 23.02.05 11:12 |
|
|
Значи мен кръста не ме боли, но ужасно ме болят коленете от 1 месец....Имам разширени вени и започната да не наболват, та вчера си купух ластични чорапи и днес съм МНОГО добре! Айде Габата да пораства и да започва да мие чинии, пък ти гледай по-малко да се натовартваш!
Мира
| |
|
Тема
|
[re: miroslava]
|
|
| Автор |
milamia () |
| Публикувано | 23.02.05 11:26 |
|
|
Аз съм в осмия месец и като прекарам цял ден на крак, вечер ме заболява кръста, но предполагам, че е от тежестта. Мисля, че е нормално през бременността да ти се случват такива неща, все пак цялата ти костна и мускулна конструкция се разтяга заради бебока
По едно време и аз получих 1-2 сини петна по краката / най- вероятно от спукани повърхностни кръвоносни съдове/, но това беше към 5-6 месец и оттогава не ми се е случвало.
Вероятно и при теб ще изчезнат, но не знам каква е причината, само не се притеснявай, няма страшно
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Rampelina (мама на Вальо) |
| Публикувано | 23.02.05 12:13 |
|
|
Еее, време е вече да спреш да носиш Габи. Майка по цял ден носи Валери и вчера не можеше да ходи от болки в кръста, та ти ще го носиш това голямо момиче.
Според мен имаш спукани капиляри, не вени. Аз също имам (нищо, че още не съм бременна ). Има разни мазила по аптеките, защо не питаш П. кое помага? Чувала съм, че Лиотон е добро, но не съм ползвала.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Teди (с Огънче) |
| Публикувано | 23.02.05 12:37 |
|
|
След ден влизам в 13-та седмица, а кръсът ме боли вече от доста време. Болката е по-скоро в опашната кост, а не точно кръста. Корем все още нямам, явно не е от това. Забраниха ми да вдигам Оги, но се случва да го гушна 2-3 пъти на ден.
Гинекологът каза, че болката е нормална, нещо си се разтягало. Нормална, ама аз понякога дори не мога да си стъпя на единия крак .
Не ти помогнах ... дано ти е олекнало поне малко, че имаш дружка в болката.
П.П. За вените нищо не мога да ти кажа.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
dete_viara (непознат
) |
| Публикувано | 23.02.05 12:43 |
|
|
Когато водихме дъщера ми на ортопед, той ми препоръча да я нося на хълбок - едно заради крачетата и, и второ - да си пазя по този начин кръста.
Иначе много добре ми действаше да правя коремни преси (в никаккъв случай с прав гръб). Много добре разтягат гръбнака.
За мазането с мазила - провери дали пише "няма данни за влиание на плода при бременност" - възможно е и да влиае, просто да не са го доказали.
| |
|
|
|
Пропуснах да "забележа че си бременна" за теб.
При раждането и по време на цикъл ме боли най-много кръста - казаха че били яйчниците.
Ама товара си е товар - няма как докато излезе се там си стои, не можеш да го завъртиш или да го свалиш.
Така че ако можеш накарай таткото, баба, дядо или някой друг да мият чинии, под, и изобщо всичко друго.
| |
|
Тема
|
[re: miroslava]
|
|
| Автор |
SveGab (мама на Габче) |
| Публикувано | 23.02.05 13:14 |
|
|
Ох, тя милата, как иска само да мие "чилинки". Винаги е строена до мен, да гледа и да ми ги подава, ама ако я оставя ще има поразии :))) А като порасне със сигурност няма да й се мият чинии...
Откъде си взе чорапите и какво представляват?
Габи - 21.10.2002г.Редактирано от SveGab на 23.02.05 13:15.
| |
|
Тема
|
[re: Rampelina]
|
|
| Автор |
SveGab (мама на Габче) |
| Публикувано | 23.02.05 13:16 |
|
|
Не става, все за нещо се налага и я вдигам. Нали аз я приспивам, а тя става по 3-4 пъти да пишка преди сън и това са си 6-8 вдигания през кошарата... Ще взема да я махна вече тая решетка.
Габи - 21.10.2002г.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
geminarius (скомина) |
| Публикувано | 23.02.05 13:24 |
|
|
Мила, ето ти една , която наскоро пусках, дано ти помогне.
При мен болките си останаха, макар и да не се появяват толкова често вече. Движението му е майката, иначе болките при раздвижване са много силни (напр. ако съм седяла над 40 мин. или по време на сън)
Спя вече на по-меко легло вече (макар и да препоръчват именно обратното).
3а вените мога да ти препоръчам да си купиш ластични чорапи. Попитай лекаря си или в аптеките, не може да няма. Аз съм с ластични чорапи от 6ти месец досега, понеже събирам много вода и краката ми са много подути, а и така се предпазвам от евентуална тромбоза или спукани вени.
Чорапите толкова много биха те облекчили, на всяка цена си купи.
Успех и лека бременност.  
Bacteria is the only culture some people have.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|