Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:44 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема таблетки с флуорнови  
Автор mona77 (непознат)
Публикувано23.02.05 19:43

Здравейте,

Искам да ви попитам взималили сте таблетки с флуор по време на бременността, защото зъболекарката ми ме гони да започна да ги пия, за да има здрави зъби детето, а пък от други стоматолози съм чувала, че не е необходимо, а дори и вредно.

Тема Re: таблетки с флуорнови [re: mona77]  
Автор nikol78 (мама на София)
Публикувано23.02.05 19:47

Има спорове, както за всяко нещо. Ти си решаваш. Аз пих до началото на 9 месец

Автор secretgarden (непознат )
Публикувано23.02.05 20:14

Мен ако питаш, по- добре недей да пиеш.....Мисля, че го има в пчелния мед, но в полезната му форма...Пий сутрин чаша чай с мед и лимон и всичко е о.к., но слагай меда щом чая поизстине малко, защото иначе се губят лечебните му свойства

Тема Re: таблетки с флуорнови [re: secretgarden]  
Автор Sofi Bo ()
Публикувано24.02.05 00:43

Моят гинеколог изрично ми каза да не го пия. Съдържа се и минералната вода и в пастите за зъби. Според мен всичко е въпрос на мода, ще го видиш после като започнат да ти предписват разни сиропчета за детето, как марките се менят с "уж по-хубави". Не знам, може би ще прозвучи тъпо, но майка ми като не е пила аз пак си имам здрави зъби от 15 г не са ми правили пломба. Отделно питах и моя приателка педиатърка, която също има малки деца, дали да давам на дъщеря ми, но тя каза, че по-добре, не, защото приема с минералната вода, която пие.

Тема Re: таблетки с флуорнови [re: Sofi Bo]  
Автор Neli-Beli (непознат )
Публикувано24.02.05 01:22

Jiveia v Belgia i tuk vuv frenskite knigi pishe,che ako imash mineralna voda s fluor ,ne e nujno da piesh i tabletki.No ne vsiaka voda sudurja fluor.Inache ne e losho da gi piesh,ne e i vredno,no sled petia mesec.Niama da ti navrediat.

Тема Re: таблетки с флуорнови [re: Neli-Beli]  
Автор milamia ()
Публикувано24.02.05 09:53

Има достатъчно флуор в минералните ни води, така, че не е необходимо да го пиеш специално. И в мултивитамините, които се продават, винаги има по малко. Ако пиеш нещо, пий от тях, те са за общ тонус и профилактично предпазват от всякакви вируси и зарази!!
Още повече надявам се, че ядеш храни, богати на калций- това е достатъчно и за зъбките на бебе.
Моят съвет е да се храниш правилно и ако всичко е наред при прегледите при гинеколога ти , няма нужда от прием на никакви допълнителни химически извлечени елементи !!
Поздрави

Тема Re: таблетки с флуорнови [re: milamia]  
Автор mona77 (непознат)
Публикувано24.02.05 10:14

Много благодаря на всички ви за съветите. Мисля, че се храня достатъчно здравословно, като изключим някои забежки към сладкото, така че май няма да приемам допълнително флуор.

Всичко най...

Автор milamia ()
Публикувано24.02.05 11:23

Сладкото е също необходимо, особено шоколадчетата и какаото!!
Тях можеш да си хапваш, а ще ги компенсираш с повечко ходене
Леко бременеене

Автор aunt Ogg (минаващ)
Публикувано24.02.05 13:45

Флуор НЕ се съдържа в храната,НЯМА и в меда,а има в мин.води.На бутилките пише флуорно съдържание.Сметни колко вода поемаш и изчисли дали има 1мг.F на ден.Ако е така не пий нищо ,ако не е -ти си решаваш..

Тема Re: таблетки с флуор [re: mona77]  
Автор tanya1977 (непознат)
Публикувано24.02.05 16:56

az gi pih ot okolo 4-ti mesec i dori prodaljih dokato karmih /Zimafluor/

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.