Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:26 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема сексуален живот през 8-9 месец-????нови  
Автор jorjeta81 (непознат )
Публикувано22.02.05 09:12

я кажете мамита,какво става с сексуалния живот през тези месеци,аз вече съм края на осмия,досега си водехме напълно нормален /колкото е възможно/ полов живот,ноооооооооооо сега вече започвам да се замислям дали нее време да се поспрем,таткото също вече започва да се страхува,страх го било да не ми изтекат водите,по принцип се чувствам добре,нямам някакви особении проблеми,като изключим обичайните за бременни през тези месеци,дайте съвет кога му е времето "да спрем да починем"

Тема Re: сексуален живот през 8-9 месец-????нови [re: jorjeta81]  
Автор milamia ()
Публикувано22.02.05 09:23

Ох, и аз съм като теб в осмия и общо взето не сме се лишавали от секс, макар че го понамалихме. Доколкото знам от гинеколозите, няма никакви проблеми да правиш секс, ако си добре, дори и в деветия месец.
Сексът през бременността някак си ме успокоява, не знам при теб как е? Бременната жена и без това е по- нервна и чувствителна от обикновено и когато мъжът й я желае въпреки физическите й промени, някак си това повдига самочувствието и я прави по-уверена.

Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано22.02.05 09:42

По книгите пише, че ако партньорите се чувстват добре, не е необходимо да ограничават.
Все пак в 9-ия месец можело да се предизвика раждане, та внимавайте
Леко раждане от нас със Софи

Тема Re: сексуален живот през 8-9 месец-????нови [re: milamia]  
Автор jorjeta81 (непознат )
Публикувано22.02.05 09:53

права си,мисля че ако мъжът до теб,проявява интерес към теб,това повдига самочувствието ,чувстваш се желана,защото малко или много самочувствието ни по това време вече е доста понамаляло,като се погледна в огледалото и аз самата много не се харесвам,ама това си е природа,таткото казва че и така съм си красива,това много ме радва и успокоява,макари да знам че понякога сигурно го казва само за да ме ме накара да се чувствам добре,като започна да се оплаквам колоко съм напълняла.

Автор Collibri (слънчева)
Публикувано22.02.05 10:41

всичко зависи от вас двамата - ако желаете и се чувствате безопасно - правете, ако се притеснявате... нищо няма да ви стане 1 месец без секс...
Ние правихме до началото на 9ти... после почнах профилактично лечение за гъбички и се наложи да спрем, но да ти кажа, накрая вече бях като кит... особено в 9ти месец, едва се движех... и не ми се и правеше секс...
Ако ти идва термина и не раждаш, а искаш да раждаш можете спокойно да правите секс и последните дни и да предизвикате раждането.. Не е страшно - мои приятелки са го правели... бебето не ще и не ще да излиза - хоп - малко секс и готово!
Имай го предвид, че понякога се предизвиква раждане - защото при секс се отделят хормони, които могат да предизвикват контракции...
От друга страна сексът е хубаво нещо по принцип през бременността и физиологически, защото спермата съдържа вещества, които правят шийката на матката по-разтеглива и има по-малка вероятност от разкъсвания при раждане.
Каквото и да решите, нека това е ВАШЕТО решение, както го чувствате - без да слушате много другите какво ви приказват

Тема Re: сексуален живот през 8-9 месец-????нови [re: Collibri]  
Автор AVA27 (Gabriel20.09.04)
Публикувано22.02.05 11:13

И аз бях качила много килограми по време на бременността(18кг),но бях много хубава бременна,не ми е трябвало мъжа ми да ми каже,че съм хубава,защото и без това си го знаех.Аз винаги съм чакала с огромно нетърпение момента на бременността и може би и тази ми нагласа имаше някакво значение.
Иначе за секса-аз нямах никакво желание.Към 3-4 месец имах засилен сексуален апетит и после край!Нищо.И затова не съм се насилвала,защото знам,че пък като нямаш желание,това няма да е толкова положителна емоция и няма да е най-доброто както за мен,така и за детето(нали усещали емоциите на майката).
Но към края наистина знам,че може да се предизвика раждане,така че може да поизчакате 3-4 седмици,да не стане някой фал точно накрая
Успех ти желая и леко раждане,малко е останало,а след това няма да имаш притеснения за секса-кога може и кога не

Автор lady Marian (defender)
Публикувано22.02.05 12:18

Принципно, ако имате желание и нямаш проблеми с бременността (болезнени контракции, лежане за задържане и пр.), не виждам проблеми. Ние не правехме много, точно защото мъжът ми се притесняваше, че може да навреди на бебето. Аз пък не се чуствах добре(гадеше ми се до последно) и не съм настоявала много.
Но е факт, че бебето си е съвсем добре защитено и ако не ти се гади и имаш желание, настоявай на своето

И помни! Използвайки арабските цифри подпомагаш арабския фундаментализъм.

Автор Silvita (полудяла)
Публикувано22.02.05 13:57

Аз се въздържах по медицински предписания до 9-я м., но като влязох, доктора ми каза да правя секс - явно да тръгне по-лесно само бебето :)

Автор irka (мама на Дени)
Публикувано22.02.05 14:55

Ние не дме спирали през цялата бременност! Дори в 9-тия м. ми казаха да е по-често, че бебето беше голямо и да тръгнело по-бързо. Е, изпълнихме заръката ама то пък се роди 3 дни преди термина, така че незнам има ли връзка! Ако нямаш проблеми с бременността и се чувстваш добре и комфортно давайте няма от какво да се притесняваш!

Деница 5.12.2003г.

Тема Не го спирайте, порадвайте му се ....нови [re: jorjeta81]  
Автор jana (силна)
Публикувано22.02.05 17:13

... още малко, докато сте сами и не се налага да пазите тишина и да сте с повишено внимание
Но да ти кажа, наскоро разбрах, че в мъжката сперма се съдържа един хормон, който предизвиквал раждането т.е. влияел на шийката на матката и започвал вълнуващият процес, така че сладури действайте още малко време ви остана

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.