|
|
|
Тема
|
таблетки с флуор
|
|
| Автор |
mona77 (непознат) |
| Публикувано | 23.02.05 19:43 |
|
|
Здравейте,
Искам да ви попитам взималили сте таблетки с флуор по време на бременността, защото зъболекарката ми ме гони да започна да ги пия, за да има здрави зъби детето, а пък от други стоматолози съм чувала, че не е необходимо, а дори и вредно.
| |
|
Тема
|
Re: таблетки с флуор
[re: mona77]
|
|
| Автор |
nikol78 (мама на София) |
| Публикувано | 23.02.05 19:47 |
|
|
Има спорове, както за всяко нещо. Ти си решаваш. Аз пих до началото на 9 месец
| |
|
|
|
Мен ако питаш, по- добре недей да пиеш.....Мисля, че го има в пчелния мед, но в полезната му форма...Пий сутрин чаша чай с мед и лимон и всичко е о.к., но слагай меда щом чая поизстине малко, защото иначе се губят лечебните му свойства
| |
|
|
|
Моят гинеколог изрично ми каза да не го пия. Съдържа се и минералната вода и в пастите за зъби. Според мен всичко е въпрос на мода, ще го видиш после като започнат да ти предписват разни сиропчета за детето, как марките се менят с "уж по-хубави". Не знам, може би ще прозвучи тъпо, но майка ми като не е пила аз пак си имам здрави зъби от 15 г не са ми правили пломба. Отделно питах и моя приателка педиатърка, която също има малки деца, дали да давам на дъщеря ми, но тя каза, че по-добре, не, защото приема с минералната вода, която пие.
| |
|
|
|
Jiveia v Belgia i tuk vuv frenskite knigi pishe,che ako imash mineralna voda s fluor ,ne e nujno da piesh i tabletki.No ne vsiaka voda sudurja fluor.Inache ne e losho da gi piesh,ne e i vredno,no sled petia mesec.Niama da ti navrediat.
| |
|
|
|
Има достатъчно флуор в минералните ни води, така, че не е необходимо да го пиеш специално. И в мултивитамините, които се продават, винаги има по малко. Ако пиеш нещо, пий от тях, те са за общ тонус и профилактично предпазват от всякакви вируси и зарази!!
Още повече надявам се, че ядеш храни, богати на калций- това е достатъчно и за зъбките на бебе.
Моят съвет е да се храниш правилно и ако всичко е наред при прегледите при гинеколога ти , няма нужда от прием на никакви допълнителни химически извлечени елементи !!
Поздрави
| |
|
Тема
|
Re: таблетки с флуор
[re: milamia]
|
|
| Автор |
mona77 (непознат) |
| Публикувано | 24.02.05 10:14 |
|
|
Много благодаря на всички ви за съветите. Мисля, че се храня достатъчно здравословно, като изключим някои забежки към сладкото , така че май няма да приемам допълнително флуор.
Всичко най...
| |
|
|
|
Сладкото е също необходимо, особено шоколадчетата и какаото!!
Тях можеш да си хапваш, а ще ги компенсираш с повечко ходене
Леко бременеене
| |
|
|
|
Флуор НЕ се съдържа в храната,НЯМА и в меда,а има в мин.води.На бутилките пише флуорно съдържание.Сметни колко вода поемаш и изчисли дали има 1мг.F на ден.Ако е така не пий нищо ,ако не е -ти си решаваш..
| |
|
|
|
az gi pih ot okolo 4-ti mesec i dori prodaljih dokato karmih /Zimafluor/
| |
|
|
|
|