Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:22 20.10.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема за стриитенови  
Автор kukumi (търсеща)
Публикувано23.02.05 10:57

Бъдещи и настоящи майки,
споделете опит кога и с какво да се мажа против стрии. Само в трети месец съм, но имам усещането, че гърдите ми са като балони. По принцип съм с голям бюст и просто не мога да си представя какво ще стане с тях докрая.
Така че дайте съвет, какви кремчета и дали още още от сега да почваме да се мажем.

Благодаря

Тема Re: за стриитенови [re: kukumi]  
Автор dalala (маймун)
Публикувано23.02.05 11:09

От моята лична статистика - най-много помага свинската мас. Колкото и гадно да звучи.... Не съм чула досега някой да се е мазал със свинска мас и да има стрии. Докато много хора съм чувала, че са се мазали с какви ли не козметики и им излизат стрии - аз съм от този случай например, мазах се с какво ли не, само не свинска мас, и ми излязоха.

И накрая мога да кажа всеобщоизвестния факт, че си е до ген....

Автор jorjeta81 (непознат )
Публикувано23.02.05 11:11

Да ти кажа ама честно всичко си зависи от самата кожа.Аз съм края на осмия месец,мажа коремчето и гърдите си всяка вечер след баня с бебшко олио на Нивеа,или с различни такива бебшки млека,те обикновенно имат лайка,която успокоява,не дразни кожата,и много омекотява.Не си струва да си даваш парите за разни скъпи кремове,имах приятелка ,която ползваше скъпи кремове на Виши за стрии,но 7-8 месец кожта и се нацепи.Чувала съм за гърдите че е хубаво да се обливат със топла и хладка ,леко студена вода,но пак ти казвам ,ако кожата ти е предразположена към стрии,няма спасение,не си давай парите напразно,аз искарах със тези олиота,доволна съм,нямам никъде по тялото,и кожата ми е доста свежа,успех и на теб,дано всичко върви ок,лека бременност

Тема мерсинови [re: jorjeta81]  
Автор kukumi (търсеща)
Публикувано23.02.05 11:50

Много благодаря
Ще взема да се понамазвам, че то кожата си расте, дори да не усещаме. Иначе след баня използвам лосиони за тяло, но явно е хубаво нещо по- мазничко и омекотяващо, за да не се цепи. Това за маста съм го чувала, но мислех, че са само приказки. Явно бабите ни са знаели как да се гледат
Поздрави

Автор jana (силна)
Публикувано23.02.05 12:10

Аз съм най-доволна от българският крем Дева против стрии. Мажа се от 4-5 месец някъде

Тема Re: за стриитенови [re: jana]  
Автор jorjeta81 (непознат )
Публикувано23.02.05 12:37

и аз съм чувала за този крем за стриите на Дева че е хубав,не е скъп,продуктите са качествени,аз от Джонсън станах цялата в пъпки,а струва 3 пъти по-скъпо,пробвай дева,ще ти хареса

Автор dete_viara (непознат )
Публикувано23.02.05 12:55

Аз съм за свинската мас - краката ми се нацепиха през пубертета, ама на корема нямам нито една стрия, въпреки и двете си бременности, а бях качила по 25кг.
Първият път даже се мажех по 3 пъти на ден.

Автор V_lady (усмихната)
Публикувано23.02.05 14:42

Аз се мажех с мас. Гадничко, но не съм се нацепила. Вечер с мас, сутрин с някакво козметично олио. Бях се купила някакви от аптеката, не помня какви. Успех и леко бременеене.
ПП Мажех се от самото начало.

Редактирано от V_lady на 23.02.05 14:43.

Тема Re: за стриите [re: dalala]  
Автор nikol78 (мама на София)
Публикувано23.02.05 14:53

За съжаление има, познавам не една и две жени със стрии, въпреки свинската мас. А майка ми се изрина от нея /мажеше си петите/. Знаеше, че е възможно да се появи алергия, но разчиташе на това, че прасето беше на познати, приготвена без сол и т.н., но пак.
За стриите - всичко си е до кожа, ако си предразположена - няма спасение

Автор MM (za mama)
Публикувано23.02.05 14:58

При първата бременност не ми излязоха стрии докато бременеех, но после (може би защото след раждането отслабнах с 14кг за 2 седмици) ми излязоха съвсем тънки и едва забележими на дупето. Всъщност мъжът ми казва, че не ги вижда, но аз си ги виждам като се загледам.....Абе суета.
Сега при тази бременност също не са ми излезли досега, да чукна на дърво. Аз по принцип имам суха кожа и имам навика да се мажа ежедневно с по много крем или масла. Кремовете ги сменям, каквото си харесам, не вярвам в скъпите козметики - а и количествата, които аз ползвам биха ми излезли златни тези кремове. Сега ползвам един на Palmers с какаово масло, който мирише божествено на шоколад (от какакото) и като се намажа сутрин след душа с него после не ми се яде и шоколад чак толкова. Вечер след ваната или душа се мажа обикновено с бадемово масло. Слагам и по една две капки етерично масло от лайка и лавандула, може и от портокалов цвят (те всичките са безопасни при бременност) Но понякога не слагам никакви етерични масла и карам само с бадемовото - или смесвам бадемово с масло от авокадо, жожоба, невен. Невена е хубав за стрии, но е много жълто маслото и трябва да се внимава да не си ликьосаш дрехите.

Анна 07/09/2002

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.