Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:54 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема тоалет на новородено след банянови  
Автор jorjeta81 (непознат )
Публикувано23.02.05 12:34

Тези дни смятам да взема някакви кремчета и козметика за бебчо,влизам в деветия месец,и започвам малко по малко да подготвям нещата за бебко.Нямам представа обаче след баня,а и за къпане какво точно ми трябва,с какво се къпе сапун или шампоан,после какви процедури следват,може и да ви се стори глупаво но нямам точна представа,дайте ми съвет вие по опитни майчета,и аз трябва да се науча все пакрпудрички ,кремчета,каквото трябва,кажете ми за да не си купувам разни ненужни неща,мерси предварително

Тема Re: тоалет на новородено след банянови [re: jorjeta81]  
Автор Adelle (на Борис)
Публикувано23.02.05 13:16

Това, което аз използвах, беше сапун, шампоан и бебешко олио за мазане след банята. Вместо олиото можеш да ползваш и преварен зехтин. Цялата козметика на Борис е на Бюбхен.

Автор dete_viara (непознат )
Публикувано23.02.05 13:19

Не знам къде живееш, но е хубаво да си намериш някоя мама около теб - да ти покаже нагледно кое и как. Щото аз първия път бях като вцепенена - и двете баби, отгледали по 2-3 деца, говорещи колко щи помагат и знаят, ми скроиха номер. Свекърва ми вдигна ръце и каза - аз бебе не съм къпала - нейната свекърва го била правила. Майка ми каза че не е пипала бебе от 25 години и тя не смее. Педиатърката видя от вратата майка ми и каза - при вас има възрастен и нямате нужда от мен...
Радвам се че тогава родих в Майчин дом и бебето беше при мен в стаята - та гледах акушерките как къпят на чешмата без да мокрят пъпчето.

Автор SveGab (мама на Габче)
Публикувано23.02.05 13:20

На мен ми бяха пратили бебешката серия на Виши за Габи - душ-гел за тяло и косичка, крем за тяло за след къпане и кремче против подсичане.

Сега за новото бебе мисля да взема на Мустела. Габи я къпя и мажа с Мустела и съм много доволна. Имат много продукти и за къпане, и за мазане...

Габи - 21.10.2002г.

Тема Re: тоалет на новородено след банянови [re: dete_viara]  
Автор jorjeta81 (непознат )
Публикувано23.02.05 13:24

на пръв поглед изглежда толкоз лесно,казваш какво толкова едно къпане,ама не е така.Честно да си призная мен ще ме естрах да не объркам нещо ,да не нараня бебо,незнам нямам никакъв опит,трябва да се науча нали ще съм мама

Автор ROSl ()
Публикувано23.02.05 14:05

На Бобчо пъпчето не падна в болницата и след като небива да се мокри, аз не го къпах 3-4 дни а само измивах дупето на мивката и с мокра ръка или гъбка, изтривах гръбчето и гърдичките. След като падна пъпа, изчаках 1ден и започнах в коритцето да го къпя с шампоан за коса и тяло на Нивеа. После подсушавам добре всяка гънчица и мажа с зехтин а дупето с кремче Бочко против подсичане. Така е при нас, но бебчетата са различни и с капризни кожички,така че, ти си прецени каква марка ще ти бъде козметиката. При всички случаи ще ти трябват шампоан, сапун и нещо за мазане.

Жики18.09.03.Боби22.01.05.

Автор Biba ()
Публикувано23.02.05 14:17

Къпането наистина хич не е сложно, но след като ти покаже някой става по-лесно разбира се. Нас в болницата ни учеха- първият ден само гледах, а през останалите 3 дни къпех сама под наблюдението на сестрата и като се прибрахме в къщи бях "печена" вече. До преди това и аз бях останала с впечатлението, че майката сама не може да си къпе детето, голяма глупост наистина, но като чувах, как все чакаха някоя баба да отиде и да им изкъпе бебето (и задължително по двойки) си мислех че това е единственият начин.
Аз сапун за бебето не съм ползвала, само шампоани за вана с някакво олио (най-често на Пенатен), в началото мажех от време на време и с олиото на Бюбхен след баня, но спрях, защото нямаше нужда- бебка имаше много хубава кожа- нито суха нито мазна.
Тук казват даже първите дни изобщо да не се слагат препарати във водата, най-много няколко капки кърма (действа добре на кожата) иначе чиста водичка...

Автор MM (za mama)
Публикувано23.02.05 14:18

Недей да се шашкаш толкова от това къпане. Бебетата не са чак толкова крехки и чупливи, колккото си мислим Когато се роди Анна майка ми беше при нас, но не я е къпала - къпахме си я ние с таткото. на мен много ми помогнаха тези като шезлонгчета (една рамка с хавлиено покритие) за вана. Така и двете ти ръце са свободни и бебето си лежи добре подпряно във ваната. Има всякакви видове поставки за вани и анатомични вани, на мен лично тази проста рамка ми свърши чудесна работа. Ти си избери каквото мислиш, че най-добре ще ти подходжда.
В началото и без това къпането е доста кратко. Ние първите дни не ползвахме нищо друго освен вода, после я мажех с масло от гроздови семки, хубаво за масаж, не алергизиращо, а и тя имаше доста суха кожа, която се белеше в началото. След това почнах да ползвам един сапун с лавандула за бебета - биологично чист и за тялото и за косата. Като й е появи бебешка кал - мажех я със зехтин преди баня, а след това миех косата с Дентинокс.
За разлика от България, тук не съветват да не се мокри пъпчето, така че още от деня след раждането, когато я изкъпаха в болницата и след това сме го мокрили ежедневно. Падна й на втората седмица, не съм я мазала със нищо дезинфекциращо, не съм лепила никакви лепенки да пазят пъпчето и не е имало никакво забиране или кървене, всичко си беше ОК.

Анна 07/09/2002

Тема Re: тоалет на новородено след банянови [re: ROSl]  
Автор Biba ()
Публикувано23.02.05 14:22

Ето на, тук пък казват, че водата не е вредна за пъпчета. Преди също се е смятало, че не добре да се мокри, но през последните години са установили, че няма значение и даже ми показаха как при къпането да отмивам внимателно засъхналата пудра. Падна на 7.-8. ден след раждането и наистина нямаше никакъв проблем от това, че е било мокрено- зарастна си идеално....

Тема Re: тоалет на новородено след баня [re: jorjeta81]  
Автор nikol78 (мама на София)
Публикувано23.02.05 14:31

Аз не ползвам сапун, защото изсушава. Само течни почистващи, в началото Нивеа, а за мазане преварен зехтих. Така до 4 месец. После купих шампоан за баня, олио и кремче против подсичане /невероятно е/ на Чико и съм доволна
Мисля, че като начало не ти трябва нищо друго освен тези 3 неща.
Леко раждане

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.