|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Соево мляко
|
|
| Автор |
vanilia* (мама на Тити) |
| Публикувано | 22.02.05 00:49 |
|
|
Kakvi sluchai se izpolzva soevoto mliako i moze li to da e pqlen zamestnik na adaptiranoto mliako. Moyat sin ima atopichen dermatit i niakade prochetoh, che e vazmozno da reagira sashto na adaptirano mliako. Shte popitam i dermatologa, koito sledi nashiya sluchay, no vse pak da popitam dali nikoi ima opit v tazi posoka!
Da ne govorim za kolebaniyata, koito imam po otnoshenie na hraneneto izobshto, zashtoto deteto e na godinka i veche bi tyabvalo da minavame na "vsyakakva" hrana, a na men mi se iska da go predpazya kolkoto moze ot hrani s konservanti i drugi boklutsi, no mi e uzasno trudno da se orientiram. Za sega davam izkluchitelno domashno prigotveni zelenchukovi piureta, gotovi kashi, kato im dobavyam izvara ili sirene, a sashto i plodovi piurentsa ot burkanche na hipp i semper nai-veche. Ubedena sum, che kachestvoto na hranata e izkliuchitelno vazna i za dermatita, no kak da znam, che davam naistina kachestveni neshta?
I zaradi tova se interesuvam ot soevoto mliaki, dali pqk da ne probvam da zamestia Aptamil-a?...
Редактирано от SilverElf на 22.02.05 09:03.
| |
|
Тема
|
Re: Soevo mliako
[re: vanilia*]
|
|
| Автор |
oranda (мама на Ники) |
| Публикувано | 22.02.05 08:58 |
|
|
Ники е на соево мляко вече 3 месеца.не забелязвам да му липсва нещо. То освен друго е много полезно и наистина е подходящо за различни видове алергии или дерматити като вашия . Само имай пред вид, че на вкус е отврат .
Консултирай се все пак , но аз си мисля , че е много добър вариант
| |
|
|
|
Не сменяйте млякото на своя глава, без да ви го е предипсал лекар! Щом детето има атопичен дерматит, най-добре отидете на алерголог, за да прецени той дали дерматитът е на алергична основа и да ви се изработи подходяща диета. Може проблемът да не е в млякото и пак да не го решие. Ако е в млякото - ще ви кажат кой е най-подходящия заместител. Соята е алерген и може по-голяма бела да си докарате.
| |
|
|
|
Здравей,
Дъщеря ми беше на соево мляко 4 месеца и го понесе добре, тя пиеше Фризосой. Предписаха й го заради обрив от Фризолак. След 4-те месеца успешно я захраних с краве сирене и телешко месо и сменихме под контрола на педиатърката млякото с ХА.
Не те съветвам да сменяш Аптамила и то със специализирано мляко, защото изобщо не е сигурно, че алергията е към белтъка на кравето мляко, а според мен не е сигурно, че имате и атопичен дерматит. За съжаление, тези 2 диагнози в момента са много модерни , педиатрите доста злоупотребяват с тях.
Иначе ако питаш на вкус е доста гадно, а как мирише "отходния продукт", е не е истина... Говори с педиатърката си, сподели опасенията си, ако тя смята, че е наложително заведи детето на алерголог (например, моята смята, че Софи няма алергия, а може би е склонна, но няма изявена алергия), но не сменяй млека на своя глава.
Успех и бързо оздравяване!
| |
|
|
|
Za sqzalenie, atopichen dermatit e diagnoza, koiato veche ni postavi imenno dermatolog... A dnes otnovo hodihme pri neya ( d-r Angelova ot 29-ta) i tya kaza, che edva li e zaradi mliakoto i che, niama prichina da go smeniame v momenta.
Problemat e tam, che ot izvestno vreme prilagame edno i sashto lechenie bez rezultat, a na men mi se iska da znam poveche za prichinite v nashiya sluchai i za vazmoznite nanchini na lechenie, taka che sum predpriela niakakvo moe razsledvane, no samo po otnoshenie na sabirane na informatcia i nabliudavane na deteto, inache ne mislyache e redno da predpriemam na svoya glava kakvoto i da e . Pone ne sas sina mi!
| |
|
|
|
Давала съм соево мляко на Александра от 40-тия ден до 8 месец, заради непоносимост към лактазата (която се съдържа и в кърмата).
Обаче друго ме учуди, защо даваш на детето пюрета и каши. На 1 годинка вече не трябва да яде пасирана храна. Ти пак си му готви, но на по-едрички парченца.
Иначе аз съм по-доволна, че съм давала соево мляко, а не краве адаптирано. След това веднага си мина на нормално мляко - Нестле джуниър и сега вече си пие нормално прясно мляко. Обаче аз давах Нутрилон соя, защото Фризосоя ужасно се пени в шишето.
| |
|
Тема
|
Re: Соево мляко
[re: vanilia*]
|
|
| Автор |
mumi (на Маги) |
| Публикувано | 22.02.05 23:49 |
|
|
Извинявай, че се намесвам с малко Off-въпрос, но как изглежда при Вас този атопичен дерматит? И Маги беше с такава диагноза от втория до към 12 месец, но педиатърката ни каза да изчакаме, защото по всяка вероятност ще го израсте. (както и стана). На Маги и се появяваха обриви, малки като размер, по-скоро като лишеи около устата (основно по брадичката), на бузите, на сгъвката на колената и от вътрешната страна на горната част на ръцете. По едно-две лишейчета. Много ме притесняваха и тормозеха и от време на време ги мажех с Lorinden. От нега се махаха след две мацвания, но след време се появяваха отново. За това и престанах да мажа, защото все пак е стероиден препарат. И в един момент просто престанаха да се появяват. Да не е и при вас нещо подобно и само да се тревожиш излишно?
Дано да не е нищо сериозно!!!
| |
|
|
|
Моя съвет е да заведеш детенце на алерголог, а не на дерматолог. Ние също сме посещавали Др. Ангелова, но това не помогна да излекуваме дерматита. След като получи астма моя син, го заведох на алерголог...
| |
|
|
|
Ами аз бих те посъветвала да видиш кога точно се появява тоя дерматит. Щото аз го отключих на дърти години, ама при мен е контактен - дали не може детенце да се изрива я от прах за пране, омекотител, някаква непамучна материя? На една приятелка детенце се изрива от мокри кърпички памперс. Аз бях започнала да записвам какво яде Софи и се видя от какво точно се появява - спрах тази храна и положението е тип топ. Просто ти давам идея...
Бързо израстване ви желая и скоро да ядете всичко, а да не мислиш какви диети да му предписваш на мишленцето ти.
| |
|
|
|
Niakakvi preporuki za dermatolog???
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|