Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:37 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема за носенето на ръценови  
Автор KATl_Z (дете инатче)
Публикувано20.02.05 20:15

Кажете как да си отуча детето да го носи ниакои винаги. И възможно ли е за 1 ден да се научи. Просто тоя ден които доидеше и всеки иска да го носи и си го взема....и изведнъж като го оставих в кошчето и то просто не млъкна вече докато не го гушна !
Не е приятно не само за мен, за бебето също. Много по-спокоино би му било да си лежи самичко...спокоино...на меко на широко. И ще се чувства уютно в собственото си легло, ще си знае ч си е за него.
Как да го науча :( Моля ви помогнете ми :(

Не се закачай със лъва, когато спи!!!

Тема Re: за носенето на ръценови [re: KATl_Z]  
Автор Maktub (обичаща)
Публикувано20.02.05 20:27

Колко ти е голямо детенцето?

Тема Re: за носенето на ръценови [re: Maktub]  
Публикувано20.02.05 20:31

на 27 дни

Автор Maktub (обичаща)
Публикувано20.02.05 20:37

Ами просто не мисля че след като е било до съвсем скоро на топло и близо до тебе, му е по-добре както казваш само в леглото. Може би му липсва човешката топлина и сърдечния ритъм.... малките бебенца се нуждаят от това!
Има време когато наистина ще е по-добре да не ти е вечно в ръцете, но сега не е това време определено. ...
Просто го гушни, дори и да заспи в теб не е страшно

Публикувано20.02.05 20:40

не съм казала че е страшно, но ми се изкриви кръста и адски ме боли. Вечер с мъжа ми нито спиме нито друго....и така
не става така :(

Автор Maktub (обичаща)
Публикувано20.02.05 20:53

Ох, разбирам те за кръста
Мога да ти кажа един номер, който аз прилагах. Понеже леглото на бебка ми беше точно до мен(за да не ставам постоянно, като се събуди по никое време и си я слагах на корема с главата й между гърдите ми(които доста се раздалечаваха когато съм легнала от тежестта си) и дишах дълбоко, тя се унасяше и ако аз междувременно не съм заспала(случвало ми се е да спим така 4 часа) я премествам внимателно. (Аз съм подпряна на няколко възглавници) Другото е че и баща й също я носеше и люлееше докато се успокои...
И да допълня, сигурно си се сетила де ама... пробвай да и дадеш водичка или пък мляко. Когато беше много нервна я слагах на гърдата, нищо че е била яла преди 30 мин... така се упокояваше и заспиваше.
Успех

Публикувано20.02.05 21:06

то така на корема ми доста време вече спи
обаче аз през тва време съм неподвижна
абе...

Тема Re: :))нови [re: KATl_Z]  
Автор Free Soul (светла)
Публикувано20.02.05 22:01

Позната история. :))
Преди да забременея изобщо, мислейки си времето, когато ще бъда майка, казвах: "Аз няма да разглезвам детето си, няма да го разнасям постоянно на ръце и т.н., и т.н."...:))
Да, ама не. Бебка е на 4 месеца и още обича да я разнасяме и да я гушкаме, постоянно търси контакт с нас, обича да й говорим, и тя отговаря по бебешки и цялата грейва в усмивка, когато сме до нея.

Малките бебета, особено новородените, имат нужда най-вече от усещането за майка си. Откъснати от утробата, изпитват нужда от сигурността на майчината прегръдка, от уюта й, от топлината и уханието на тялото й. Според д-р Спок, детето не може да се разглези до 6ти месец, защото то не прави връзка между плача си и твоят ответ, тоест не може да разсъждава така : "Сега аз ще ревна и ако не ме вземат, ще им разкажа играта!".
Бебето плаче, защото има нужда от вас. Нуждите му са прости - папкане и гушкане. То няма изградена представа за времето и не знае, че е плакало само 5 минути и че вие сте наблизо, знае само, че е само и му е ужасно болно. Не искам да те накарам да се чувстваш виновна, ако го оставяш да пореве. Всяка майка го прави, понякога се налага.
Когато дъщеря ми беше новородена, и аз си мислех, че няма да издържа постоянно да я гушкам, бях изтощена от раждането, от недоспиване. След месец открих, че постоянният контакт с момиченцето ми ми доставя неимоверно удоволствие. Така и така на мога да я зарежа да се дере, поне да открия предимствата на нашата привързаност. Майка ми все ми даваше за пример 2 близначета, които кротко си стояли в креватчетата по цял ден и сами се забавлявали. Тогава попаднах на тези 2 статии:

И се уверих за сетен път, че не разглезвам детето си; че децата са различни - и както едно е кротко и се занимава самичко, така друго обича все да усеща мама и татко, защото има нужда от сигурност повече...

Опитай се да научиш все пак бебето да не плаче постоянно за носене. Например - сложи го на леглото и ти надвасена над него, му приказвай, усмихвай се, дръж му ръчичките, целувай го - нека те усеща, да те чува, да те помирисва. Но може би това ще стане след още няколко седмици, а по-натам и като се заиграе с играчки и дрънкалки, ще можеш повече да си почиваш.

Не е лесно, но така е...

Редактирано от Free Soul на 20.02.05 22:03.

Автор asinka ()
Публикувано20.02.05 23:31

не знам това до колко би ти помогнало но ще ти кажа малък трик сложи някъде близо до бебчето твоя блуза или друга дреха която си носила от миризмата ти ще се успокои,можеш да надхитряваш човечето дост време по този начин!
иначе съм абсолютно съгласна че дребосъчето има нужда да го гушкат!когато беше новородена и моята кукла беше много време на ръце,включително е заспивала на ръце!но се отучихме лека по лека!
и на края много жени по-възрастни и с опит ме съветват гушкай си детето сега че после порастват мигът отминава и вече са много големи и не искат да се гушкат

Автор Keнra (мама)
Публикувано20.02.05 23:38

Мисля, че истината е някъде по средата. Много е важно и ТИ да се чувстваш добре. Щом усещаш, че това ти тежи спред мен е по-добре да отучиш детенцето си от постоянното носене, вместо да се ядосваш, че му се подчиняваш и да се чувстваш безсилна.
Ето ти моето питане по същия въпрос през лятото:

Трябва да си призная, че тогава наистина много ми тежеше, но после взе да ми харесва и така си изкарахме с носене на ръце. Момата вече е на седем месеца и все още изисква 100% от вниманието ми. Нямам идея кога трябва да се отаже сама от това, но поне за сега не ми тежи толкова.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.