Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:37 17.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Седалка за тоалетна vs. Гърне  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано21.02.05 06:41

Стигнахме до момента, в който Калин без да сме го учили започна сам да си казва кога иска да отиде до тоалетната ( вкл. събуване на гащи и смешни звуци ) . Въпроса е, че той иска да повтаря това, което правим ние, т.е иска да пуска водата в тоалетната и т.н. Въпроса ми е, според вас има ли смисъл да го уча на гърне при това положение или да започнем направо с детска седалка на тоалетната? Тук има доста хигиенични продукти, които покриват всичко, така че от бактерии несе притеснявам, но бабите ме натискат да сме го учели на гърне. Аз смята, че щом като иска няма смисъл да го уча на гърне, при положение, че после ще се отказваме от него и ще се учим на тоалетна.
Какво е вашето мнение?

Тема Re: Седалка за тоалетна vs. Гърненови [re: Tandoori]  
Автор Roo (мама)
Публикувано21.02.05 07:51

Ами щом му харесва на тоалетната, това е по-удобно. Аз по цял ден разнасям пълни гърнета из къщата и само ги пазя да не бъркат вътре и да не пускат играчки :)
Единственото неудобно е, че /поне аз/ не смея да ги оставя сами в тоалетната, а вися там докато вършат работата, т.к. тя е висока и краката им не достигат до пода и не знам кога ще им хрумне да слизат.

Александър 14.02.2002
Виктор 17.07.2003

Автор yanita_ (пак аз)
Публикувано21.02.05 09:19

аз като предимство на гърнето виждам само това, че от един момент детето може да си го ползва самичко и не се налага ти да го слагаш и вдигаш всеки път, докато покатерването върху тоалетната си остава предизвикателство за дълго време. и двете ми деца обаче явно предпочитаха тоалетната и гърнето сме го ползвали много малко. габа дори май го е ползвала (евентуално) само докато беше у дома с бавачката. а и миенето и дезинфекцирането на гърнето ми се струва голяма досада. подарихме го на детската градина - да си го ползват там и да си го мият. (между другото, в детската градина габа без проблем си ходи на гърне.)
аз ен виждам смисъл да учиш детето да ползва гърне, ако си иска голяма тоалетна. пък кефът е много по-голям като можеш да си пуснеш водата..

Автор asinka ()
Публикувано21.02.05 09:22

аз лично не виждам смисъл!според идеята е да се научи да ходи по нужда на място а не в гашите(памперса)!какво от това че ще е директно на тоалетната чиния?какви са им на тях доводите?защотрябва да е именно на гърне?
ние сме на гърне но тя е свикнала вече 8 месеца я слагам,някак си не е свикнала с тоалетната чиния!
според мен ти си знаеш най-добре а бабите да се обаждат ако ги питаш,вярно е че те са с опит но това си е твоето дете!

Автор marid ()
Публикувано21.02.05 09:34

И Мартин сега започва да си казва и да има желание да се заседи на едно място. Имаме гърне - знае какво се прави на него, взима си го и до тук, на тоалетната чиния обаче му е много по-интересно - задържа се повече, прави опити и да свърши по някоя работа, затова съм решила да взимам детска седалка и да не се занимавам с гърнето. Вярно, че ще трябва да го държа, но аз и на гърнето ще трябва да съм плътно до него, понеже той веднага става и го събаря, така че няма да ми е по-трудно, даже ще си спестя всъщност миенето на гънето. Така че аз съм за седалката.

Тема Re: Седалка за тоалетна vs. Гърненови [re: asinka]  
Автор [desi] (мама)
Публикувано21.02.05 09:40

Аз на нашата баба така отговарям(по телефона) - "да , да, ходи на гърне, да обувам му и чорапи като спи, да , да, винаги имат потник под тениската, разбира се че си казва сам да пишка, да и нощем спим без памперс...."
А в главата ми е:
"какво гърне бе, той бяга и пикае, дори и не се усеща....Какви чорапи - той не търпи нищо на краката си, на 2 години + стана и още не съм му купила обувки...а и за какво ли като моите синове такова нещо и в най големия студ неможеш да им сложиш на краката и си шляпат в локвите боси като циганчета...., какъв потник! леле, ако знят тези баби колко голи ги държа постоянно..... пишкането хм..... абе няма някой да не се е научил- като са евтини памперсите що да се зори детето сега..... Ношем без памперс? Абе тези баби наред ли са??? "

Автор Keнra (мама)
Публикувано21.02.05 10:35

И аз съм за тоалетната. Нали има детски седалки за тоалетна, така че няма опасност да падне. Н тук наскоро гледах едни гърнета, на които като се сложи капака и могат да се ползват като стълбичка (или стъпенка) за да стига детето само до тоалетната (разбира се не е задължително да се ползва гърне, просто идеята е важна). Така че отпада и проблема с това, че сам не би могъл да свърши работата. Изобщо не виждам причина да го връщате една стъпка назад в развитието му.

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано21.02.05 12:02

Щом иска да ползва тоалетна, гърнето е напълно излишно

Автор SveGab (мама на Габче)
Публикувано21.02.05 13:04

Габи ходи и на двете, когато сме навън и няма гърне, пишка в тоалетната без проблем. Но гърнето ми е по-удобно за през нощта, че не се разхождаме до тоалетната, а и тя преди да заспи става по 3-4 пъти... /нещо не й се заспива, та се чуди какво да измисли/.
Но ако може да го научиш направо на тоалетната, не виждам проблем...

Габи - 21.10.2002г.

Автор bibi (вярваща)
Публикувано21.02.05 14:45

Ох и аз съм изправена пред такава дилема , но си реших и даже нашата баба ме изпревари и подари на Вики седалка за тоалетната. Разбира се веднага я изпробвахме. Много по-удобно ми се видя от гърнето , а и Вики се застоя и не може да стане и да хукне когато иска. На гърне не се научихме, не пожела да седи и да го използва по предназначение.
Така, че въпросе е решен.При това също много му харесва в тоалетната.

Виктор 17 08 2003

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.