|
|
|
Тема
|
Как се справяхте с отока?
|
|
| Автор |
Moни (happy) |
| Публикувано | 20.02.05 12:45 |
|
|
Здравейте, момичета!
От известно време се наблюдавам и забелязвам, че ми отичат краката, ръцете, че дори и лицето.
Днес глезените ми са като на римски пехотинец и се съмнявам, че ако реша да си обуя ботушите, ще се намъкна в тях:)))
Ако сте имали такъв проблем, кажете как сте се справяли с него?
| |
|
Тема
|
Re: Как се справяхте с отока?
[re: Moни]
|
|
| Автор |
jana (силна) |
| Публикувано | 20.02.05 12:53 |
|
|
Бременна ли си ? Ако е така направи изследвания на урината да нямаш албумин, намали течностите и солените неща
Редактирано от jana на 20.02.05 13:15.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
milena* (Варна) |
| Публикувано | 20.02.05 13:03 |
|
|
И аз имах този проблем последния месец от бременността. Ограничих солта и всичко солено ,като ядки,трушии.... а също и намалих течностите ,тъй като пиех по много 3 - 4 л. Но чесно казано се оправих чак като родих. Само няколко часа по късно вече си виждах глезените.
А изследванията ти как са? Важно е те да са в норма!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
[desi] (мама) |
| Публикувано | 20.02.05 14:04 |
|
|
Ако всичко с кръвното и бъбреците е ОК и пак отичаш (както аз бях - краката ми бяха равни от бедрата до глезените) единственото дето помага е масажа- таткото вземаше олиото и търка търка търка...след около 30-40 мин - придобивах съшата форма както преди отока....за около 30-40 минути пак същото нещо.
Незнам дали говорим за едно и също де- отока като натиснеш с пръст и става дупка, която не се маха толкова бързо?
ако е това, справяне няма, в момента в който бебо се роди , след 10 минути неможах да си позная краката - едни такива клечести ми се видяха , толкова бях свикнала с тумбестата им форма.
Явно бебето притиска нещо и оросяването е лошо. Радостната вест е че е временно.
| |
|
Тема
|
[re: [desi]]
|
|
| Автор |
jorjeta81 (непознат
) |
| Публикувано | 20.02.05 16:26 |
|
|
трябва да намалиш солта и течностите,но пак не е гаранция,честно казано едва когато родиш ще поолекнеш,дано не ти остава още много,таткото да прави масажи и това е ,успех  
| |
|
Тема
|
[re: jorjeta81]
|
|
| Автор |
wiskas (щастлива мама) |
| Публикувано | 20.02.05 17:56 |
|
|
Вечер преди лягане си накисвах краката в студена вода,но не ледена.Действаше ми добре.Нямах албумин иначе,но друго не можех да направя,много ми оттичаха,пръстите на ръцете също,а беше и жега много.Веднага след като родих,още на следващия ден оттока веднага спадна и краката ми станаха като преди .И гледай да не ядеш много сол.
Редактирано от wiskas на 20.02.05 17:57.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
coccinella (мама на Калоян) |
| Публикувано | 20.02.05 19:17 |
|
|
Ходех много и нямах отоци дори в деветия месец. Изследванията ми бяха наред, но си ядях солено и пиех в промишлени количества газирано . Като се залежах два дена в родилното след секциото получих отоци и бях направо изумена .След няколко дена, обаче всичко се оправи.
Моят съвет е да се разхождаш много на чист въздух - добре е за бебчо, за килограмите и за вените на краката .
| |
|
|
|
|