Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:55 18.06.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Спи само по коремнови  
Автор ruja72 (непознат)
Публикувано18.02.05 14:01

Бебка Алиса вьобще не спи по грьб, само по корем. Счита се опасно по принцип. Вашите бебета спят ли понякога по корем?
Каката Валя не правеше никога така. Винаги спеше по грьб.

Тема Re: Спи само по коремнови [re: ruja72]  
Автор CЛЪHЦE (усмихнато)
Публикувано18.02.05 14:21

Моето бебе също спи по корем, то е на месец и половина. Не мисля че е опасно.
Педито ни каза че в Америка дори препоръчват да се спи така.
На бебо му е удобно и не мисля, че ще се задуши. Все пак си има инстинкти.

Тема Re: Спи само по коремнови [re: CЛЪHЦE]  
Автор biskara (непознат )
Публикувано18.02.05 14:53

Има деца , които спят по корем.
За ваше успокение можете да си направите консултация с ортопед, за да не се притеснявате.Гънките правилни ли са.Какво казва педиатъра.ако според него е добре, значи нямате място за притеснение.

Тема Re: Спи само по корем [re: ruja72]  
Автор iva78 (гъба Пънчушка)
Публикувано18.02.05 15:18

Митака от самото раждане спи само по корем.Първоначално го слагах така по малко защото му намаляваха коликите.Но забелязах, че така спи много по-спокойно и дълго.Започнах да го слагам по често и когато почна да се въти той сам си заспиваше така.
И аз съм чувала за по-високия процент на висока детска смъртност в тази поза, но пък аз честно казано не вярвам на всичко казано и написано
Сега и Дея пробвах да я слагам по корем, но тя пък вобще не ще да спи сама, да не говорим по корем.Прави го единствено върху моя или на тати корем
Споко, остави бебка да спи както й е удобно

Редактирано от iva78 на 18.02.05 15:19.

Автор virginia (щастлива мама)
Публикувано18.02.05 18:52

Моята дъщеря спи така от момента в който започна сама да се върти из кревата и до сега (на 1 и 6 м.), само така спи.

Мария 14.08.2003

Автор Andrea$ (Andy)
Публикувано18.02.05 19:25

Алиса сама ли се обръща? На 3 седмици?

Тема Re: Спи само по коремнови [re: CЛЪHЦE]  
Автор Pyжa (цвете)
Публикувано22.02.05 17:57

На Педито му е стара информацията. В Америка здраво тръбят бебетата да спят само по гръб, за да се намали риска от внезапна смърт на бебето. (Ако четеш английсти пусни си един search за SIDS -sudden infant death syndrome)

Ружа72, не се притеснявай, въпреки че знам че не се препоръчва, моята Лора така и не я отучих да спи по корем. Внимавай само да не е болно бебчо , със запушен нос и т.н., тогава направи всичко възможно да го сложиш по гръбче.

Кака Лора – 26.Февруари.2004

Тема Re: Спи само по коремнови [re: Andrea$]  
Автор ruja72 (непознат)
Публикувано22.02.05 18:21

Не от корем на грьб не умее да се обрьща.
Но си вдига високо главата и си я вьрти и се завьрта да спи настрани понякога.
И пьзли за сьжаление по корем- слагам, я в средата на леглото а тя все допьлзява до края и си забива главата в обиколника
Маха си чорапките и рькавичките-Валя такива работи правеше чак в 3-4 месец. Явно всяко бебе е различно.

Автор jen (мапепи)
Публикувано23.02.05 11:40

Аз доста неща изчетох по въпроса за спането по корем, повечето мнения за съжаление са против, но аз не успях да се преборя и да ден днешен си спи така даже и надупен. Просто бъди по внимателна до момента в който започне сама да може да се обръща.

Тема Re: Спи само по коремнови [re: jen]  
Автор LadyO1 (и малкия Адриан)
Публикувано23.02.05 11:46

Само не слагай възглавничка, защото е опасно

[img]http://www.snugglepie.com/cb/11116.png[/img]

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.