|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
От Фризолак на Аптамил1
|
|
| Автор |
annivo (Ани) |
| Публикувано | 17.02.05 00:05 |
|
|
Здравейте момичета,пиша от името на зълва ми(много гадна дума) .Та тя ме помоли да се обърна към вас ,тъй като няма възможност да влезне тук.
Значи,тя има детенце на месец и половина и до скоро го хранеше с Фризолак,но бебчо имаше запек и тя реши да го смени с Аптамил 1.След смяната на млякото бебчо започна да си ака всеки ден,оправи се запека,но пък акото стана зелено на цвят.От момента на даване на новато мляко акото си смени цвета(Вече 1 седмица) ,като консистенция е О.К,но този зелен цвят?
Та тя се притеснява много заради това и ме помоли ако някоя от вас е минала по този път да сподели своите наблюдения и да каже нормално ли е това?
Предварително ви благодаря за отговорите.

| |
|
Тема
|
Re: От Фризолак на Аптамил1
[re: annivo]
|
|
| Автор |
magi99 (мамадебелана) |
| Публикувано | 17.02.05 00:17 |
|
|
Според мен това е от по-топла храна. Аз давах и Фризолак и Аптамил, но нямах такива проблеми.Нека пробва да дава не много топло мляко. И да не се притеснява за цвета. Ние две седмици бяхме със зелено ако, че и ядки имаше даже.
А, сетих се и друго.Може да означава бързо преминаване на храната през червата.Смляната храна бързо е преминала през червата и не е имала време да приеме нормалния си цвят.Но трябва също да се знае, че изпражненията се окисляват на въздуха, значи са могли да станат зелени, след като са били изходени от бебето.
| |
|
Тема
|
[re: magi99]
|
|
| Автор |
annivo (Ани) |
| Публикувано | 17.02.05 00:33 |
|
|
Това което аз знам е ,че тя не затопля много млякото(водата преди да се сложи млякото)даже бих казала ,че млякото е с малко по-висока от стайната температура,така че това отпада като вариант.За окислението,не знам,защото акото е било със златист цвят по времето на Фризолака.
Благодаря ти все пак и ще и предам твоите предположения.

| |
|
|
|
Кажи й да не се шашака. И ние сме от отбора на зеленоакащите. И при нас смяна от Фризолак на Аптамил HA (антиалергичния). Та, след второто шише, катио се изака това ми ти бебе с едно тъмно, наситено зелено, изкарах си ангелите. Едвам изтраях до 17.30 и на пожар звъня на педиатърката. Успокои ме , че всичко е нормално и е от смяната на млякото...
И така сега редовно си дрискаме в зелено...
| |
|
|
|
Вече от колко време си акате зелено?И твоя бебчо ли имаше запек?

| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Slanchezara (щастлива мама) |
| Публикувано | 17.02.05 10:08 |
|
|
Здравей Ани,
Ние като сменихме Фризолака с Фризосой, акото пак беше зелено. После при промяната с НАН ХА пак позеленя за няколко седмици. Та заради Софи гледах в една книга (май беше Спок, ама не съм сигурна), че е нормално на бебетата, които се хранят с формула, акото да зеленее.
С две думи - спокойствие и силна храна
| |
|
|
|
Здрасти Тони,мерси за успокоението.Преди малко прочетох на зълва ми по телефона всички отговори до тук та се поуспокои малко,но ако получа още мнения и от други мами по въпроса ще е още по-добре.
Цункай Софи
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Devina (мама на Зори) |
| Публикувано | 17.02.05 13:01 |
|
|
Когато беба беше само на кърма си акаше жълто, но от както почнах да давам Аптамил 1 винаги ака тъмно зелено. Не съм пробвала други млека. Вече почти два месеца си ака тъмно зелено. Най-вероятно и при зълва ти е от Аптамил-а, споко 
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Eddy (новак) |
| Публикувано | 17.02.05 15:02 |
|
|
И моето момиченце ака в няколко нюанса на зелено.Яде Фризолак.
Наистина ли този Аптамил оправя запека?Да взема и аз да сменя Фризолака!
| |
|
Тема
|
[re: Eddy]
|
|
| Автор |
Devina (мама на Зори) |
| Публикувано | 17.02.05 15:29 |
|
|
Нямам наблюдения от други млека, но от Аптамил никога не ми е била запечена. Е, да по-гъсто е, но не и запек.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|