Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:19 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Главоболие при дете на 2,5 години?нови  
Автор Eвитa ()
Публикувано12.02.05 19:52

Здравейте!
Може да ви се стори странен моя въпрос, но от няколко дни съм доста озадачена от моята щерка, която като се разплаче по някаква причина се хваща за лявата част на челото и казва, че я боли главата. Обикновено ревът преминава в много дълга тирада и съответно и болката в главата също минава трудно. Та си мисля, какво ли става всъщност. Според мен възможоностите са 2-3:
1. Най-неблагоприятната: наистина да я боли глава, която болка да се увеличава, след като се разплаче. Мисля си обаче, че не е това, защото детето е много жизнено и енергично, храни се и спи добре. А и не ми се иска да е тази възможност.
2. Някоя тъпа лелка - овца в яслата говори непръкъснато, че я боли главата и моята копира.
3. Започва я някой грип.

Вие как мислите?
Дали е възможно пък да пробива така пред мен, за да не й се карам, като прави бели?
Ох, не знам, но се шашнах след половин часов рев.

Тема Re: Главоболие при дете на 2,5 години?нови [re: Eвитa]  
Автор tinkerbell (the bright side)
Публикувано12.02.05 19:57

Моята преди няколко дни ми симулира главоболие. Не беше от някакви користни подбуди, явно беше чула от някого и имитираше. И понеже аз в началото се шашнах, явно ефектът я впечатли и продължи да пробва. Но "модата" мина точно за 2 дни.
Та за това допускам, че и при вас до голяма степен е симулация. Дано.

Тема Re: Главоболие при дете на 2,5 години? [re: tinkerbell]  
Автор Eвитa ()
Публикувано12.02.05 20:14

Дано! Дай Боже!
Щото и мойта усети, че се притесних и много се задълба, а в момента, в който успях да й отвлеча вниманието спря от раз.

Автор Flash_ ()
Публикувано12.02.05 20:20

Симулирането на болка, болест е много често срещано и използвано в тази възраст. Дано и при вас е така, опитай да разбереш. Обикновено или искат нещо по този начин или просто търсят внимание, каквото и да е, 'болката' минава веднага след като получат търсеното.
Сиси много често правеше така, в яслата миналата година ги побъркваше с 'главоболие', съответно мен също. Главата я болеше винаги при събуждане от сън в яслата...не знам какво е искала, може би да поспи още...
Редовно и се обаждат стари травми:-))))), в състояние е да пролее солидно количество сълзи защото я боли ръката например, и се оказва, че Гого я е бутнал по грубо преди дни... Да кашля умее до съвършенство като и се допие сироп за кашлица...въобще...
Гадно е щото накрая може да стане като с лъжливото овчарче. Когато за първи/и последен засега/ път я заболя ухо и рева и пищя ми трябваше поне половин час за да и повярвам. Щото като цяло бее абсолютно здрава и изведнъж писъци 'боли ме ухото'...оказа се че наистина я боли и беше с отит.
Дано при вас е симулация. Кажи и, че когато я боли глава, трябва да легне/доктора е казал така!/, да не играе и да не гледа детско...нещо от сорта което по принцип няма да и хареса...ако симулира болката бързо ще и премине. Или нещо подобно...
Не се тревожи много, ще разбереш истината.

Автор [desi] (мама)
Публикувано14.02.05 10:43

Споко бе!

моя големия го боляха много китките , по същия начин като баща си от денонощното писане на клавиатурата в неудобно положение..... почнаха да го болят около 4 годинки, спряхя около 4,5 когато баща му спря да се оплаква

малкия сега го боли кръста (той е на 2г) - така добре имитира, че дори дневната майка се притеснила...защото той и се оплакал че "найсе часа на ола" - естествено тя на БГ нищо не разбрала, а това е "16 часа съм стояла на стола"....пак моя реплика връщайки се от работа - отговор защо не искам да го нося..... мноооооооого често го правя напоследък и той имитира.... оплаква се когато реве. ....

А от лекарите знам, че обикновенно малко дете като го боли главата стои тихо и си страда.... та ако не плаче а се свива в ъгъла и си държи главата може ида се притесняваш....

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.