|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Следобеден сън в детските ясли
|
|
Автор |
honey13 (scorpio) |
Публикувано | 10.02.05 20:53 |
|
Дъщеря ми не иска да спи в яслата. Резултатът е, че вечер е толкова кисела, че няма накъде повече Напоследък направо ми се изправя косата, когато стане време да я взимам - като се приберем и се започва едно тръшкане, едни ревове... ужас направо!!!
И за капак от два - три дни започна да си удря главата и лицето с ръце, след което си захапва пръстите (ама с все сила).
Опитвам се да не й обръщам внимание, обаче вече нервите ми не издържат...
Слагам я да спи доста рано - към 20.00 - 20.30ч., сутрин е кукуряк към 8.00, но явно толкова сън не й е достатъчен...
Ох, моля ви, мили мами, давайте идеи - какво да правя?
Ралица, 20.Х.02г.
| |
Тема
|
Re: Следобеден сън в детските ясли
[re: honey13]
|
|
Автор |
bimba (викината мама) |
Публикувано | 10.02.05 23:24 |
|
как така става в 8,на ясла в колко я водиш,а ако я вдигаш по-рано дали няма да и се доспи на обед в яслата.Когато Вики става в 8 в много редки случаи на обед изобщо не спи и вечер си издържа докъм 8,но през останалото време става 6,30-7 спи в градината и вечер стои до 9.А в яслата през деня спокйна ли е,тя нямаше ли един доста дълъг период, в който не я водехте,може да е поотвикнала и да прави бойкот на лелите.Вики така направи когато я преместиха временно в друга група поради карантина в тяхната- не яла,не спала инатила се и стояла на един стол,абе лелите най-добре да ти кажат как се държи през останалото време в яслата,дая забаламосат ако трябва там да приспива някой мечо щото видиш ли бил болен и трябва някой да го приспи. Апък в краен случай ако не иска да спи ,поне да си полежава в леглото и това е вид почивка.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
maximoci (pepeliashka) |
Публикувано | 11.02.05 00:44 |
|
...а може би не спи достатъ4но там?Защото Макс заспивал по4ти веднага в яслата,ама спи малко...или на 2 пъти...и,ако е недоспал,е ужасен киселец...Може би е някакъв момент на адаптация?
На нашия младеж му смених яслата и сега,ве4е втора седмица, е на новото място и явно му харесва,щом отива с кеф там?Може би не и харесва в тази градина?
Редактирано от maximoci на 11.02.05 00:45.
| |
Тема
|
[re: bimba]
|
|
Автор |
honey13 (scorpio) |
Публикувано | 11.02.05 01:09 |
|
Става в 8, обличам я и се понасяме към яслата, която е точно на 20 крачки от нас Леле, ако трябва да я вдигам в 6.30 - 7ч., значи аз ще трябва да ставам към 6.00... и както си лягам към 1 - 1.30ч., кога ще спя??? И тя какво да прави толкова рано?
В яслата е спокойна по думите на лелките - играе, яде... обаче не ще да спи. Въпреки че не мога да бъда сигурна доколко яде, понеже като си я взимам обикновено е гладна. Колкото до спането - в началото е лягала, ама после взе да се разболява и за капак около Коледа си седя 1 месец в къщи. Сега вече трета седмица ходи, но е ад... Чат-пат, много рядко, заспивала за ~ 1/2ч. в игралната, но въобще не искала да отиде да си легне в креватчето. Една от госпожите даже се обърна и ми каза, че никога нямало да се научи да спи там
Отделно че в момента в цялата ясла няма и 10 дечица - от нейната група са останали здрави (да чукам на дърво) точно 3 броя и всички са заедно, но не вярвам това да я притеснява - тя и без това не беше свикнала с "нейните хора".
Мен ме притеснява това, че постоянно говори за едно детенце, с което не се е виждала от преди да се разболее - то е в домашен отпуск. Все я питам "какво правихте днес" и тя все ми казва, че Мони е имала рожден ден
Дори започна да ходи с любимата си възглавница, без която не заспива, но пак не става... Ох, не знам вече...
Ралица, 20.Х.02г.
| |
Тема
|
[re: maximoci]
|
|
Автор |
honey13 (scorpio) |
Публикувано | 11.02.05 01:13 |
|
Ама тя изобщо не спи там...
И аз го мислех варианта със смяна на яслата, но явно започна да свиква, защото вече не плаче всяка сутрин. А сега си представям наново всичко отначало, ужас!
Ралица, 20.Х.02г.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bimba (викината мама) |
Публикувано | 11.02.05 09:12 |
|
е-е ми трябва да я предразположат лелите бе,как така няма да се научи изобщо,егати обобщението нали това им е работата ,говори с тях пък в краен случай ако не иска ще си я слагаш по-рано да ляга,важното е детето да не се насилва
| |
Тема
|
|
|
Автор |
V_lady (усмихната) |
Публикувано | 11.02.05 09:18 |
|
Абе да ти кажа не съм сигурна, че е вкисната от това, че не спи в яслата. Май всички си минават през такъв период. Вики до скоро като се прибереше от ясла беше "в най-доброто" настроение, за което можеш да се сетиш. Само тръшкане, капризи, рев и т.н. и то при условие, че в яслата спи докато не я събудят. Защо не помолиш да и сменят креватчето, в смесъл такъв да спи на друг креват. А събота и неделя спи ли вкъщи?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Grami () |
Публикувано | 11.02.05 09:43 |
|
Моята девойка престана да спи на обед на 2г точно. В яслата не спеше, занесахме кошара, сложиха я в изолатора и там седеше следобед за да не пречи на децата. Вече е в градина, и продължава да не спи, и се принудих да взема момиче, което я гледа на обед. Нале се сещащ, че това е свързано с ходене на обяд до яслата, взимане....и така. Но какво да правя...Спи само със свекърва ми...не мога да си го обесня как го прави.....
Та, деца всякакви
Иначе от бебе в 8,00 е в кревата, изключение не правя, само на Коледа и Нова година, сутрин ставаше до скоро в 8, сега от скоро става около 7,30
Като по-малка беше доста кисела вечер, но сега явно расте и няма проблем.
За мен детето трябва да спи, поне малко...ама на...какво да направя....
| |
Тема
|
[re: V_lady]
|
|
Автор |
honey13 (scorpio) |
Публикувано | 11.02.05 15:49 |
|
Днес я оставих в къщи, понеже нещо се опитва да й тече носа. Ако ти кажа, че цялата сутрин беше "в настроение" Иначе не е болна, да кажеш, че за това е кисела...
Спи си в къщи, но тук целият й режим е изместен с ~ 1-2часа. Ей я на, преди малко си заспа
Това да й сменят креватчето е добра идея , ама първо трябва да я накарат да излезе от игралната. А това вече е трудно... Ще им предложа на госпожите, пък дано проработи.
Аз даже им бях предложила, щом толкова се разбират с Мони да я "залепят" за нея и каквото прави Мони, нашата само да повтаря. Да, ама Мони е при баба си и не е ясно кога ще се върне...
Ралица, 20.Х.02г.
| |
Тема
|
[re: Grami]
|
|
Автор |
honey13 (scorpio) |
Публикувано | 11.02.05 15:56 |
|
Абе май няма дете, което да обича да спи по ясли и градини... Къде-къде по-интересни неща има за вършене Спомням си, че дядо ми идваше да ме взима два дни в седмицата, за да ме води на зимни кънки, та затова през другото време си траех.
Обаче е видно, че Рали хич не може без да спи следобед... Опитах се веднъж да я сложа още по-рано да си легне, на другата сутрин към 6.00 вече се беше събудила. Пак добре, че кротко си играе в леглото като се събуди по-рано
Ралица, 20.Х.02г.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|