Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:43 09.02.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Пак помощнови  
Автор Fighty (минаващ)
Публикувано12.02.05 10:55

Моля ви мами, дайте идеи.
От около месец дохранвам Кайа вечер с адаптирано мляко, иначе е само на кърма. През втория месец започнахме сокчета и плодово пюре по съвет на педиатърката, но бебка получи ужасни киселини и спрях всичко.
От два три дни обаче кърмата ми силно намаля , а Кайа отказва да пие адаптираното мляко.Сутрин в 6 и 9 изсуква по около 150мл. но после млякото ми става все по малко.Вчерапоследното и хранене беше 100мл., а онзи ден-70.Мислех че ще се буди през нощта за ядене, но си кара до 6-7 часа спокойно. Лекарката ми каза да сменя млякото, но всички знаете колко млека има-как да разбера кое ще и хареса?За другия абсурден съвет на педиатърката вече писах в отделна тема-да и дам направо на обяд едно зеленчуково пюре, а следобяд каша!Изведнъж!!!!
Вчера от немай къде реших следобяд да я дохраня с 3 лъжички пюре от тиква и ябълка-все пак е нещо което е опитвала.Когато я събудих за къпане започна ужасно пищене и реване , докато накрая изстреля пюрето-повърна си като голям човек-миризливо и гъсто.
Ще направя всичко възможно да си възстановя кърмата но дотогава какво да правя, кажете?

Тема Re: Пак помощнови [re: Fighty]  
Автор crazy_chick ()
Публикувано12.02.05 11:00

Ами остави си го на кърма детето, щом не ще адаптирано мляко! Не го ли кърмиш направо от гърдата? Как разбираш, че е намаляла кърмата?

Тема Re: Пак помощнови [re: crazy_chick]  
Автор Fighty (минаващ)
Публикувано12.02.05 11:06

Имам кантар вкъщи и я меря . И аз искам да я оставя само на кърма , ама на 4.5 месеца по 70-100мл.

Автор crazy_chick ()
Публикувано12.02.05 11:14

Мда, 70ml звучи малко. Нашата педиатърка казва, че недохранено е бебе, което не спи добре и плаче. Ако е спокойно, не се налага допълнителна дажба. Не знам дали е така, аз никога не съм мерила детето си след хранене, а съм се водила по този принцип. На моя приятелка щерката от новородено ядеше минимални количества, дохранваха я и какво ли още не, но сега /на 4год./ тя все така си яде като пиле - просто е миньонче :)))
Твоето човече спи ли добре след хранене?

Тема Re: Пак помощнови [re: crazy_chick]  
Автор Fighty (минаващ)
Публикувано12.02.05 11:21

Спи, не огладнява по-рано...нали ти казвам, изпи на последно хранене 70 мл (към 21.30) и си спа до 6.30 сутрината.
А иначе тя на 4м и 4 дни беше 5.950, 61см. Като гледам другит бебета на по 4 м. са между 6.400 и 7-8кила.А иначе си изглежда охранено бебе, има си диплички и сланинки:)

Редактирано от Fighty на 12.02.05 11:23.

Автор tswete (usmihnato)
Публикувано12.02.05 11:23

Аз имам син на девет месеца и още го кърмя. Нямам кантар и не знам по колко изсуква, но добре наддава. Иначе се буди по два-три пъти на нощ, но аз вече не го отдавам на глад, а на зъби. Но според мен, щом не се буди нощно време, хич не е гладно детето. Няколко пъти ми е намалявала кърмата, вкл и при всеки М цикъл. Когато много ми намаля - го кърмех по-често, пиех много течности, чай за кърмачки на ХИП или български, а понякога и едно хомеопатично. Ако искаш - веднага ще го намеря и ще ти кажа какво е. Най-вече бъди по-спокойна и си гушкай детето. Кърмата се увеличава при слушане на детето да плаче. Т.е. организмът реагира на плача на детето.
Според мен не трябва да му даваш друга храна - щом предизвиква колики и повръщане. Кърмата е най-доброто при стомашни разстройства, най-лесно се смила. Няма да умре от глад детето. Не се притеснявай! Давай кърма, тя ще се увеличи до два-три дни, а ако имаш М, след като престане. Търпение и спокойствие! Всичко ще е наред!

Автор Matzinka (новичка мама)
Публикувано12.02.05 11:30

Fighty, мисля, че съм ти писала, че и аз мерех Емо доста дълго време (от 2 месеца не съм ). Много пъти съм имала периоди на намаляване на кърмата, когато и той ми е сукал такива количества, но за някой и друг ден и после се нормализира. Не е чак толкова малко първо и второ щом спи спокойно значи й стига. Иначе и аз точно на тази възраст започнах да му давам първите лъжички картофено пюре, смесено с повечко кърма, като после го слагах да си дояде от гърдата. Като стана на 5 месеца започнах да давам на следобедното хранене кърма + плодово пюре, а малко по-късно и оризова каша...
Не се притеснявай, детето ако е гладно е достатъчно голямо, че да си покаже ясно, а за адаптираните млека едва като навърши 8 месеца започнах да го дохранвам с Аптамил, защото се налага постепенно да го отбия до 2 месеца

Автор crazy_chick ()
Публикувано12.02.05 11:32

Че гладно бебе спи ли по 9 часа?
Може би не трябва да се притесняваш в такъв случай. Кърми си детенцето и бъди спокойна!

Автор bimba (викината мама)
Публикувано12.02.05 14:41

ако изобщо можем да говорим за норми на 6 месеца трябва ббчето да си удвои теглото при ражданеи пак не е критерии моятащерка на почти 3години е-12килограма ,не яде като пиле ама нищо не и се лепи

Автор milena* (Варна)
Публикувано12.02.05 14:52

Не се стряскай от малкото количество. Щом имаш кантар ,гледай количеството за целия ден. Ще видиш ,че не е толкова малко. Важното е за целия ден да е нужното количество.
Ако смяташ ,че все пак е намаляла кърмата,увеличи броя на храненета за 2 дена. Гарантирано кърмата ще се увеличи. После пак може да се върнете на стария режим.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.