Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:05 01.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема имаме разстройство...Милупа???нови  
Автор ROSl ()
Публикувано10.02.05 14:16

Имаме разстройство и несериозна педиатърка. Добре, че ви има Вас иначе място нямаше да мога да си намеря.
Откакто ни изписаха, Бобо има разстройство.На кърма е. Педиатърката ни дойде на следващия ден след изписването и го прегледа. Каза, че е добре а това не е разстр. щом има *ядки*, както тя се изрази. Аз мисля, че нормалното аки трябва да е като кашичка, но и до днес не съм сменила памперс със нормално аки. Дори мисля, че си е направо диария. Бобо дриска непрекъснато . Обадих се на педи да я питам за някакво мляко специално за случая и тя ми препоръча лечебната храна на Милупа. Вече няколко хранения му давам от нея, но тя ми прилича повече на каша а това ме притеснява... Мога ли да давам каша на още незахранено бебе на 15дни??? Давам я с биберон и според указанията,но определено, получава по-силни колики от нея.
Кажете какво е най-подходящо и ефективно срещу разстройство при 2седмично бебе, защото тая Милупа не ми вдъхва доверие, още повече, че ми я препоръча педиатърката, която обеща да дойде във вторник и не дойде, обадих се и каза, че ще дойде в четвъртък, но ето че и за днес излъга...Не ги обичам тез номера

Живко-18.09.03.
Божидар-22.01.05.

Тема Re: имаме разстройство...Милупа???нови [re: ROSl]  
Автор HAЙ (мама)
Публикувано10.02.05 14:24

Лечебната Милупа е хубава и се дава на кърмачета,въпреки че аз я ползвах наскоро а моят е двегодишен.На самото упътване има указана дозировка за течна и каша.Мисля,че във вашия случаи трябва да приготвяш течният вариант,а не кашата.По мои наблюдения,наистина помага при разстойство.

Автор Andrea$ (Andy)
Публикувано10.02.05 14:25

Как точно изглежда наакания памперс?
Много се съмнявам кърменото ти бебенце да е с разстройство. Нормалният вид на бебешките изпражнения варира в доста широк диапазон. Помня, че разстройството се разпознава по почти безцветния пълен памперс с по-тъмна (черна или кафява) ивица по края. Още повече щом и лекарката го е видяла и не е намерила нищо обезпокоително, не виждам що трябва да се притесняваш. Моята дъщеря си акаше воднисто до началото на захранването - около 6-тия месец и определено не е имала разстройство. Не си мъчи бебето с лечебна храна. Кърмата се смята за най-доброто средство и против разстройство.
Имах един много хубав линк към подробно описание на бебешките изпражнения, но сега точно не го намирам. Надявам се да го намеря.

Автор bimba (викината мама)
Публикувано10.02.05 14:25

уф аман от лекари които само те гледат в ръцете,не може ли да се обадиш на друг,не мога да ти помогна за Милупата,няма ли Бобо да се отбие като му даваш толкова рано друга храна и в крайна сметка пък може и да е права вашта педиатърка за Бобовите акита,не може според мен толкова време да е с разстроено стомахче и да няма други признаци ,и температура няма ,бе споко на друг лекар го заведете за да се успокоиш,айде и да пишеш дано на зрънчо му няма нищо

Автор iva78 (гъба Пънчушка)
Публикувано10.02.05 14:27

Роска, сигурна ли си наистина че е разстройство?На кърмените бебта са май по рядки акитата.На Дея също е рядко...
Защо не пробваш със оризова вода?Май е по-добре от колкото да я захранваш с разни каши и адаптирани млека.Че и да не го отбиеш...

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано10.02.05 14:29

Бе я го заведи на гастроентеролог в Педиатрията.
Малко раншко ми се струва да папа Милупа толкова малко бебонче.

Тема Re: имаме разстройство...Милупа???нови [re: Andrea$]  
Автор ROSl ()
Публикувано10.02.05 14:37

Притеснявам се, щото тя(педиатърката)погледна бегло памперса, който беше попил воднистото и на повърхността стояха само *ядките?!?* А вчера с очите си видях как дриска бистра водичка. Ами, дано да помогне Милупа-та. И аз съм давала Жики като беше на 1г. и знам,че помага , но не съм сигурна дали може на толколкова малко бебе да се дава (течния вариант, разбира се).

Живко-18.09.03.
Божидар-22.01.05.

Автор Ивa (новак)
Публикувано10.02.05 14:56

От това, което описваш, педиатърката ти е права. Напълно нормално е за бебе, само на кърма, изхожданията му да са редки, дори воднисти. Ако акитатa не миришат неприятно, бебето е с добър тонус, храни се добре и не е летаргично, няма защо да се притесняваш. И със сигурност не е добра идея да даваш каша без да са го прегледали.
Поздрави:)

Тема Re: имаме разстройство...Милупа???нови [re: Ивa]  
Автор ROSl ()
Публикувано10.02.05 16:26

Много благодаря за успокоението.Наистина, акото е воднисто, но бебчо си е жизнен и не дава признаци на сериозен проблем. И аз каква съм, все едно съм мама за първи път ,ама като съм забравила как е, нали беше одавна

Живко-18.09.03.
Божидар-22.01.05.

Тема Re: имаме разстройство...Милупа??? [re: Andrea$]  
Автор tanya1977 (непознат )
Публикувано10.02.05 17:43

nie byahme taka dokam 4-5 mesec - 6 pati na den i vse driskane-vodnisto
No naddavashe strahotno i az ne promenih nishto!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.