|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
имаме разстройство...Милупа???
|
|
| Автор |
ROSl () |
| Публикувано | 10.02.05 14:16 |
|
|
Имаме разстройство и несериозна педиатърка . Добре, че ви има Вас иначе място нямаше да мога да си намеря .
Откакто ни изписаха, Бобо има разстройство.На кърма е. Педиатърката ни дойде на следващия ден след изписването и го прегледа. Каза, че е добре а това не е разстр. щом има *ядки*, както тя се изрази . Аз мисля, че нормалното аки трябва да е като кашичка, но и до днес не съм сменила памперс със нормално аки. Дори мисля, че си е направо диария. Бобо дриска непрекъснато . Обадих се на педи да я питам за някакво мляко специално за случая и тя ми препоръча лечебната храна на Милупа. Вече няколко хранения му давам от нея, но тя ми прилича повече на каша а това ме притеснява... Мога ли да давам каша на още незахранено бебе на 15дни ??? Давам я с биберон и според указанията,но определено, получава по-силни колики от нея .
Кажете какво е най-подходящо и ефективно срещу разстройство при 2седмично бебе, защото тая Милупа не ми вдъхва доверие, още повече, че ми я препоръча педиатърката, която обеща да дойде във вторник и не дойде, обадих се и каза, че ще дойде в четвъртък, но ето че и за днес излъга... Не ги обичам тез номера
Живко-18.09.03.
Божидар-22.01.05.
| |
|
Тема
|
Re: имаме разстройство...Милупа???
[re: ROSl]
|
|
| Автор |
HAЙ (мама) |
| Публикувано | 10.02.05 14:24 |
|
|
Лечебната Милупа е хубава и се дава на кърмачета,въпреки че аз я ползвах наскоро а моят е двегодишен.На самото упътване има указана дозировка за течна и каша.Мисля,че във вашия случаи трябва да приготвяш течният вариант,а не кашата.По мои наблюдения,наистина помага при разстойство.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Andrea$ (Andy) |
| Публикувано | 10.02.05 14:25 |
|
|
Как точно изглежда наакания памперс?
Много се съмнявам кърменото ти бебенце да е с разстройство. Нормалният вид на бебешките изпражнения варира в доста широк диапазон. Помня, че разстройството се разпознава по почти безцветния пълен памперс с по-тъмна (черна или кафява) ивица по края. Още повече щом и лекарката го е видяла и не е намерила нищо обезпокоително, не виждам що трябва да се притесняваш. Моята дъщеря си акаше воднисто до началото на захранването - около 6-тия месец и определено не е имала разстройство. Не си мъчи бебето с лечебна храна. Кърмата се смята за най-доброто средство и против разстройство.
Имах един много хубав линк към подробно описание на бебешките изпражнения, но сега точно не го намирам. Надявам се да го намеря.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
bimba (викината мама) |
| Публикувано | 10.02.05 14:25 |
|
|
уф аман от лекари които само те гледат в ръцете,не може ли да се обадиш на друг,не мога да ти помогна за Милупата,няма ли Бобо да се отбие като му даваш толкова рано друга храна и в крайна сметка пък може и да е права вашта педиатърка за Бобовите акита,не може според мен толкова време да е с разстроено стомахче и да няма други признаци ,и температура няма ,бе споко на друг лекар го заведете за да се успокоиш,айде и да пишеш дано на зрънчо му няма нищо
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
iva78 (гъба Пънчушка) |
| Публикувано | 10.02.05 14:27 |
|
|
Роска, сигурна ли си наистина че е разстройство?На кърмените бебта са май по рядки акитата.На Дея също е рядко...
Защо не пробваш със оризова вода?Май е по-добре от колкото да я захранваш с разни каши и адаптирани млека.Че и да не го отбиеш...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Чeтa () |
| Публикувано | 10.02.05 14:29 |
|
|
Бе я го заведи на гастроентеролог в Педиатрията.
Малко раншко ми се струва да папа Милупа толкова малко бебонче.
| |
|
Тема
|
[re: Andrea$]
|
|
| Автор |
ROSl () |
| Публикувано | 10.02.05 14:37 |
|
|
Притеснявам се, щото тя(педиатърката)погледна бегло памперса, който беше попил воднистото и на повърхността стояха само *ядките?!?* А вчера с очите си видях как дриска бистра водичка . Ами, дано да помогне Милупа-та. И аз съм давала Жики като беше на 1г. и знам,че помага , но не съм сигурна дали може на толколкова малко бебе да се дава (течния вариант, разбира се ).
Живко-18.09.03.
Божидар-22.01.05.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Ивa (новак) |
| Публикувано | 10.02.05 14:56 |
|
|
От това, което описваш, педиатърката ти е права. Напълно нормално е за бебе, само на кърма, изхожданията му да са редки, дори воднисти. Ако акитатa не миришат неприятно, бебето е с добър тонус, храни се добре и не е летаргично, няма защо да се притесняваш. И със сигурност не е добра идея да даваш каша без да са го прегледали.
Поздрави:)
| |
|
Тема
|
[re: Ивa]
|
|
| Автор |
ROSl () |
| Публикувано | 10.02.05 16:26 |
|
|
Много благодаря за успокоението .Наистина, акото е воднисто, но бебчо си е жизнен и не дава признаци на сериозен проблем. И аз каква съм, все едно съм мама за първи път ,ама като съм забравила как е, нали беше одавна  
Живко-18.09.03.
Божидар-22.01.05.
| |
|
Тема
|
[re: Andrea$]
|
|
| Автор |
tanya1977 (непознат
) |
| Публикувано | 10.02.05 17:43 |
|
|
nie byahme taka dokam 4-5 mesec - 6 pati na den i vse driskane-vodnisto
No naddavashe strahotno i az ne promenih nishto!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|