|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Куче, бяс......
|
|
Автор |
jan bibijan (ralka) |
Публикувано | 07.02.05 11:09 |
|
Дето казват бабите - "Много хубаво не е на хубаво!" - прави са били  Забавлявахме се доста тия дни и ето, че от няколко дена ни е подгонил такъв карък, че направо незнам как издържам... Ето го и щастливия ни ред: Ян си разби главата на един ръб, на следващия ден си прищипа пръстите на една врата, загубихме си последователно три любими играчки в снега, любимата шапка, а вчера го удра (или ухапа - не е много ясно    ) куче  Най-сладкото и невинно кокерче, което сте виждали, което обаче се стресна от една снежна топка и резултатът беше - червна буза и ревящ до скъсване Ян Аз реших, че няма нищо страшно и побързах да се прибера без изобщо да попитам за координати на стопанина, а се оказа, че Ян има раничка на бузата и се почнаха едни ужасииии Обаждах се в "противобесния" кабинет в 1-ва градска и жената ме успокои, че няма бяс в София през последните 5-6 години, ама да потърсим кучето...... Е, как да стане тая работа - незнам Изобщо не ми хрумна да му искам документи на пустото куче...... А без документ за имунизации нищо не било сигурно Днес сме по план на ваксинация с ДТК и полиомиелит, та поне тетанус (незнам как се пише ) "отмятаме". Според "бясната" докторица тя е по-важна, а и не било хубаво на толкова малко дете да му се бият инжекциите против бяс (пък и аз помня, че адски боли )........ Обаче аз като не съм сигурна, направо се побърквам     Вече не ми издържат нервичките, а трябва да чертая за защита на един проект в четвъртък - хич не мога да си представя как да се получи........
Съжалявам, ако съм ви натоварила с патилата си, но ми се ще да чуя и вашето мнение - ако сте имали подобен опит.....
Благодаря
| |
|
zavedi go da napraviat edna protivobiasna vaksina.......
samo che to e triabvali vednaga.ne,che e kasno i sega,no........az bih postapila taka,nishto che sam si kuchkarka..
| |
|
Успокой се!Наистина няма бяс,нито в София,нито във ВАрна,нито май никъде в България,или поне на 90% от територията и!!!
Освен това,съм 100000% сигурна,че кокерчето няма бяс.Бесните кучета са запенени,не са дружелюбни и не нападат"случайно" ,подбудени от снежна топка.Сигурна съм,че твоя страх е плод на напоследъшните обсъждания по телевизията на проблема с кучетата.Дори и улично куче да го беше одраскало,пак нямаше да има опасност от бяс!
Наистина,успокой се,паниката ти е излишна в случая!
| |
|
Споко не се панирай ...
И ние имахме една подобна случка но с домашно куче, и аз в първия момент реших че е ухапано но се оказа че е одраскано ... При вас най вероятно също е одраскано. На Искрен също му сложиха тетенос! И нищо му нямаше ...
Ако кучето е било домашно най вероятно няма да иима проблеми ... Но, потърси го, обикновенно хората си разхождат кучетата на едни и същи места ..
Успех ...
| |
|
Уф...вярно са ви се нанизали едни случки тези дни.... Не се шашкай от бяс!
Щом кучето е домашно и то кокер, със сигурност редовно го водят на лекар и има всички необходими ваксини.
Противобясната ваксина се бие на кучето още докато е съвсем малко и няма ветеринар на света, който да я е изпуснал!
Както ви е казала лекарката- опасността е от тетанус( и аз незнам как се пише ).
Доколкото знам, болестта се съдържа в слюнката на животното, така че опасно е ухапването.
Наистина кучето се следи 1 месец, но ако е улично и ти не искаш да ти бият противобясна инжекция.
Следи му бузката дали ще се инфектира, но не се опасявай от бяс!
Успокой се! 
| |
|
Според мен е малко вероятно кучето да е бясно, но за твое успокоение е по-добре да сложите противобясната.
Съжалявам, че е ухапало детенцето, е за това всички кучета трябва да са вързани - големи, малки, лоши, добри, няма значение, животни са и не знаеш как ще резгират при игра А после боцкат детенце
Бързо да се оправяте
| |
|
Е, както винаги - разни хора, разни мнения Благодаря на всички - и за успокоенията и за съветите. Търсихме го кучето, но за съжаление ние не живеем около това място и не хващаме "часовете за разходка" До колкото се усещам няма да правим ваксина срещу бяс (впрочем казаха ми, че срокът е 14 дни - не е наложително да е веднага!), но ще реша окончателно след разговора с GP-то довечера. Аз бях убедена, че е одрано - има си следи от нокти, но понеже след това кучето се изправи и го облиза май, та не съм сигурна....... Най-много се ядосвам дето изобщо не ми хрумна нищо за ваксини, документи и т.н.   Е, неволята учи 
Поздрави на всички - отиваме да се потъркаляме в снега за успокоение
| |
|
Лошото е, че те не го "боцват", а си го "бодат" в продължение на седмица или 10 дни (забравих вече), инжекциите са в корема - страхотно болезнени, а и това си е страхотно натоварващо за бебешкия организъм - така обясни докторицата......
Сега като се чета - вече съм решила май Пък и съм спокойна...... Да почвам да чертая    
| |
|
Майка ми я хапа куче преди 10-тина години и в болницата беше пристигнала помощ от Франция с противобесни ваксини. Мисля, че се биеше еднократно и не в корема. Ако нямат в болницата от тази френската, попитай от къде можеш да я купиш, ще му спестиш много мъки.
Стискам палци!
| |
|
Благодаря - непременно ще питам
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|