Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:11 07.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Сок от портокал?  
Автор medusa (Мамино Меде)
Публикувано04.02.05 21:13

Този въпрос е повече към майките от чужбина. След като родите забраняват ли ви да пиете сок от портокал (или да ядете портокали), щото тук не дават на родилката (щом кърми), заради жълтеницата при бебетата, или това е поредната глупост, която "важи" само в България? Подозирам, че е така...

Тема Re: Сок от портокал?нови [re: medusa]  
Автор Krassi (just me)
Публикувано04.02.05 21:28

За първи път го чувам това. Аз съм раждала в БГ, но преди години,а сега родих в Сащ. Няма такова нещо, тук не са по забраните общо взето.

Тема Re: Сок от портокал?нови [re: Krassi]  
Автор v22 (mama na Ivo)
Публикувано04.02.05 22:07

Аз родих във Франция и ни казваха да се въздържаме от портокали и портокалов сок, защото причинявали диария на бебето (ако е на кърма).

Автор mumi (на Маги)
Публикувано04.02.05 22:27

Звучи много тъпо. Не виждам връзка между жълтеницата и портокаловия сок. По-скоро може да има връзка с това, че портокаловия сок се води алергизиращ и както разните му там яйца, шоколади и ядки е желателно да се избягва при кърмене или поне в началото. На мен педиатърката ми каза да не ям яйца и шоколадови изделия докато кърмя.

Автор Devina (мама на Зори)
Публикувано04.02.05 22:56

Не знам за жълтеницата, но на мен ми казаха да намаля цитрусовите плодове заради коликите на малката. Казаха ми, че зависело какви храни приемам. Тези, които дразнят моя стомах, дразнят и нейния. Е, не знам дали от това или от самосебе си, но коликите и спряха след като почнах да следя и внимавам какво ям.

Автор sisislava (щастлива мама)
Публикувано04.02.05 23:00

Никой не ми е забранявал да пия портокалов сок след раждането! Но аз, след като прочетох, че цитрусовите сокове причиняват колики на бебето при кърмене, сама се отказах от тях. И мисля, че наистина коликите намамяха след това.

Елица-28.04.2003

Автор maiche (ентусиаст)
Публикувано05.02.05 00:23

аз знам, че не трябва, защото алергизира и причинява колики (при това четено в разни сайтове за кърменето, тук никой не ми го е казвал). това за жълтеницата за пръв път го чувам

Автор Aдpиaнa (:-))
Публикувано05.02.05 20:33

Аз изядох солидно количество портокали още в болницата веднага след раждането, защото много ми се ядяха. Като тръгнаха да ни изписват ми препоръчаха да давам на малкия глюкоза, защото както се изразиха бил "оранжев като портокал" от жълтеницата. Преди седмица - две съвсем случайно попаднах на някаква статия в интернет, в която пишеше, че не трябва да се ядят портокали докато не е минала жълтеницата на бебето, защото се влошава състоянието от тях. Много се учудих, но се сетих за думите на докторите като ни изписваха. Може да е и съвпадение. В болницата никой не беше ми казал какво да ям и какво не, а и съответно никой не ме видя как си похапвам портокали, за да ми се скара :-)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.