Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:10 20.10.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема OFF: дигитален фотоапаратнови  
Автор honey13 (scorpio)
Публикувано04.02.05 17:04

Предварително се извинявам за темата, знам че има и клуб "Фотография", но пред нас изникна възможността да ни внесат от щатите свестен фотоапарат.
Понеже тук голяма част от майките имат такова чудо, моля, бихте ли ми препоръчали някоя марка, с която да стават хубави вътрешни и външни снимки - така де, не съм спец
За сега сме се спрели на Sony Cybershot DSC-W1 или наSony Cybershot DSC-V1, ако имате и други предложения - моля, споделете!!!

Ралица, 20.Х.02г.

Тема Re: OFF: дигитален фотоапаратнови [re: honey13]  
Автор Sofi Bo ()
Публикувано04.02.05 17:20

Един приятел, който разбира от тези неща между Sony и Canon препоръчва Canon, защото ако решите да си докупите памет после или да смените батерия консумативите са по-евтини. И оптиката им е мн.добра. Те имат Канон и са много доволни от него, прави страхотни снимки и вън и вътре.

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано04.02.05 17:32

Nicon Coolpix 8700 или 8800!!!!
Ние сме се спряли на тези двата. В момента обаче търсим "вносител"

Ето и две теми за цифрови фотоапарати:

Редактирано от Чeтa на 04.02.05 17:35.

Автор Duci (Angel)
Публикувано04.02.05 17:34

И аз съм за Канон. Нашия е PowerShot А400. Бяхме харесали А300, но този беше по-нов и на по-добра цена и така...
Първо искахме фотоапарата да е със зареждаща се батерия, но в последствие решихме, че не е добра идея, защото ако си някъде навън и ти свърши, трябва да търсиш контак(ако си си взела зарядното, де). Взехме едно зарядно и 4 зареждащи се батерии и сега като едните свършат, просто вадя другите от чантичката и готово (ама и аз как го обясних, но не се сещам как се казват ни едните, ни другите батерии

)

Успех в избора!

Автор vimares (минаваща)
Публикувано04.02.05 17:34

И двата модела са много добри за любителски апарат.
Аз имам доста по-слаб модел на друга фирма и ми върши прекрасна работа. Използвам го да щракам дечурлигата...

Автор Devina (мама на Зори)
Публикувано04.02.05 17:36

Ние имаме такъв и съм страшно доволна!

Автор Aurora (Schumi`s girl)
Публикувано04.02.05 17:39

нашия е страхотен, с 10 пъти оптичен зуум, препоръчвам го
Olympus C-750 Ultra Zoom, преди година го взехме за 500 долара от Дубай

Автор tinkerbell (the bright side)
Публикувано04.02.05 17:46

Личното ми мнение, пояснявам че не разбирам от фотоапарати, но фотоапарат сони не бих взела. Не знам какви са ви критериите да се спрете на тях, не знам и в какъв ценови рейндж са. Обаче когато аз избирах, едно от изискванията ми бе фирмата да се занимава основно с фотоапарати, а не както при сони, бизнесът с фотоапарати да й е десета дупка на кавала.

Аз избрах Канон powershot, доста съм доволна, макар че част от "екстрите" му не съм ги ползвала до сега. Минусът му е, че е с компакт-флаш карта и заради това има ограничение за снимане на клипчета до 3 мин.
Мисля, че и Nikon Coolpix са добри, но са малко по-скъпи от канона.
Останах учудващо доволна от един супер евтин Кодак. Разбира се като качество снимките отстъпваха доста на тези от канона, но за цената си бе страхотен.
Чувала съм, че цифровите Олимпус не са на равнището на аналоговите.

Нещата, които харесвам в канона:
* опцията да снима движещи обекти с бърз затвор, т.е. да ги "замразява". Така бесуващите дребосъци почти никога не излизат размазани. Идеално и за снимане на скиори и картинги:)
* въртящия се дисплей. Така даже и когато се гъзурчи в безподобна поза, ми е лесно да го наглася така, че да я хвана от добър ъгъл
* батериите са супер издържливи (за разлика от гореспоменатия кодак, напр.)
* опреснява бързо, т.е. можеш да направиш снимки с много малък интервал (веднъж щраках с един самсунг, измъчих се)
* има адски много опции за ръчни настройки (ако искаш да се правиш на майстор-фотограф) тях си признавам, че почти не съм ги ползвала

Минуси:
* големичък е (ако си търсиш такъв, който да го носиш непрекъснато в джоба, не ти върши работа)
* ограничението от 3 минути за клипове

Редактирано от tinkerbell на 04.02.05 18:00.

Автор bimba (викината мама)
Публикувано04.02.05 18:02

ей,ей я чакате малко аз от цифрови фотоапарати много не разбирам ама доколкото ви схванах с 500 лева що годе приличен цифров апарат не мога да се сдобия,я бързо мамите с дигиталки да се включат да ми разяснят някои неща ,че иначе съм на път да си остана със старата"Минолта" тип сапунерка,а и още нещо голяма ли е разликаа между 2 и 3 мегапикселовите в смисъл качество на снимката

Тема Re: OFF: дигитален фотоапаратнови [re: bimba]  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано04.02.05 18:10

Хвърли едно оче на темите, които съм дала. Там има обяснения за мегапиксели, матрици и т.н

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.