Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:28 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Бременност и зъболекар...нови  
Автор Elbereth (Gilthoniel)
Публикувано04.02.05 14:23

здравейте,
имам много проблемни зъби, някои от които просто трябва да се направят..:(
въпросът ми е - доколко е опасно да се ходи на зъболекар по време на бременност (поне през първите три месеца всъщност)?
казаха ми, че е проблем само ако ми слагат упойки, но ми се струва, че самото "мъчение" на зъболекарския стол може да се отрази негативно на плода. Някой знае ли нещо повече по въпроса?

Aiya Earendil Elenion Ancalima!

Тема Re: Бременност и зъболекар...нови [re: Elbereth]  
Автор SveGab (мама на Габче)
Публикувано04.02.05 14:27

По-добре по-рано, отколкото по-късно и с повече усложнения. Мисля, че няма проблем за плода ходенето на зъболекар, освен може би упойките /но не съм сигурна за тях/. Аз лично смятам скоро да отида профилактично и ако има нещо, да се прави, докато му е времето.

Габи - 21.10.2002 г.

Автор Soriso (непознат )
Публикувано04.02.05 14:32

Привет!:)
Не е опасно да се ходи на зъболекар по време на бременност, а напротив- добре е да го правиш. Особено пък щом имаш проблемни зъби.
Много често бременните не обръщат чак такова внимание на зъбите си, защото имат други по-важни грижи на главата си:). Но те са едни от най-уязвимите места от организма в този период и искат специални грижи. Затова отиди смело на зъболекар без да се притесняваш.
Не е проблем да ти се слагат упойки. Единственото условие е да ти се слага упойка, която не съдържа адреналин, останалите са безопасни:).
А щом имаш проблемни зъби- пий флуорни таблетки задължително. Ще ти помогнат:).

Автор tinta (мама)
Публикувано04.02.05 14:54

аз ходих и съм много доволна, не са ми слагали упойки зъболекаркат абеше много внимателна,
не трябвада ти правят и снимки, защото все пак ис е облъчване
отивай защото ще станат повече развалените щом има нужда отивай, аз през цялото време и казвах тука ще родя
тя се смее и ми вика ее бебе не сме израждали;))))))))))))
аз късно ходих де, след 8 месец ми се развалиха няколко пломби имах;(, спомням си че от 1 май почнах да ходя, а съм родила на 24 юни

Автор SilverElfМодератор (DecusEtTutamen)
Публикувано04.02.05 15:02

Мисля, че зависи от работата на зъболекаря. Ако е внимателен, дори и да не си бременна може без упойка да ти направи зъбите.

Поздрав за ника! Още един елфически във форума и много ти се радвам.

Ти, снежнобяла! О, прекрасна!
Кралице на задморски кът!
О, светлина неземно ясна
над трудния ни горски път!

Гилтониел! О, Елберет!
Ухае твоят дъх навред!
За тебе пеем песни, знай,
в далечния задморски край.

Ти в мрачен ден и в мрачен час
с сияйна длан пося звездите
и днес разцъфват те над нас
сред вятъра на висините.

О, Елберет! Гилтониел!
И тук, сред горския предел,
ще помним твоя звезден плам
на запад, над Морето там.

Тема Re: Бременност и зъболекар... [re: Elbereth]  
Автор Dafna ((((,))))
Публикувано04.02.05 15:04

Здрасти
В коя седмица си? Имаш ли някакви проблеми с бременеенето? Колко проблемни са ти зъбите?
Питам, защото тези неща имат значение. Аз също имах зъби за оправяне, но пък имах и малки проблемчета в началото на бременността. Зъбите не бяха във "фатално" състояние и отложих посещението при зъболекаря с малко време. Само си направих профилактичен преглед при зъболекарката за да се знае положението какво е.
Хубаво е да се ходи в 4месец на зъболекар (така ми каза тогава лекаря).
Сега продължавам да ходя на зъболекар и нямам никакъв проблем с бебчо. Е, малко рита, но нищо повече.
Без проблем ми оправят кариеси, умъртвяват и изграждат зъби.
Идеята ми е, ако не е спешно положението ( болки, инфекции, подуване и т.н.) да отидеш на лекар и да обсъдите, дали е възможно да поизчакаш едно по- сигурно и спокойно време за лекуване на зъбите.
Така няма да си притеснена и ще бъдеш уверена и спокойна!

Успех ти желая каквото и да решиш!

ПП. Както са ти казали по- горе ходенето на зъболекар си е задължително и може да ти се правят всякакви манипулации (без адреналина, де)

Автор raia_a_a (e_u)
Публикувано04.02.05 15:17

няма проблем ,но ти си предупреди зъболекаря ,че си бременна,той си знае

Рая 17.07.2003

Автор medusa (Мамино Меде)
Публикувано04.02.05 16:57

Ходи си спокойно на зъболекар, само да не ти слагат упойка и да не те пращат на рентген. Макар, че в началото на бременността, когато още не знаех, че съм бременна ходих да ми снимат зъб, а преди месец ми правиха рентгенова снимка на ръката, така че и това не е толкова фатално.
Аз преди няколко дни бях за последно (ще раждам до месец) и бебето само дето се вълнуваше като забръмчи машинката :))) Ако зъболекарят ти е свесен и работи внимателно, даже няма да те боли кой знае колко, че да пращаш негативни емоции на бебето :)))

Автор lady_bug (непознат )
Публикувано04.02.05 17:21

Можеш да ходиш на зъболекар през цялата бременност,да ти слагат упойки без адреналин,без рентгенови снимки.По опасни са болките от зъби,те могат да предизвикат контракции.Казвам това като професионалист, няма от какво да се страхуваш.

Автор gugu (ентусиаст)
Публикувано04.02.05 17:23

Няма страшно. Аз ходих седмия мисля - отказах упойки и прочие. Просто зъболекаря трябва да внимава. Колкото за негативното въздействие не се притеснявай - толкова ни е стресово ежедневието, че това да им е проблема на бебчовците

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.