Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:34 22.09.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема ЗА РЕВНОСТТАнови  
Автор magi99 (мамадебелана)
Публикувано03.02.05 23:52

Дъщеря ми доста ревнува от бебето. Иска да я гушкам както го гушкам него. Взе едно шише с беберона и пие само от него. От време на време казва, че сме обичали повече бебо отколкото нея, защото на него сме му обръщали повече внимание.
Ако имате някакъв опит или хитринка как да се справя ще съм ви много благодарна.

Тема Re: ЗА РЕВНОСТТАнови [re: magi99]  
Автор Aйeз Ceдaй ((бойна))
Публикувано04.02.05 00:23

Здрасти...
при нас няма такъв момент, защото разликата им е 12 год.
Имам една позната, която роди второто в Германия. Разликата им е малка 2 год. Та, там на инструктажите специално засегнали тази тема и й дали следния съвет: " За да се избегне ревността от по-голямото бебе (щото 2 год си е бебе), купете играчката, за която мечтае и иска много. Подарете му я и кажете, че това е подарък от новото бебе". Е, имало е ефект. Вече не ревнува, напротив радва се на бебето и знае, че любимата играчка е подарък от бебето.
Не знам дали съм ти помогнала, но това ми се струва много добра идея. Пробвайте, може да има ефект.
Успех с начинанието

Тема Re: ЗА РЕВНОСТТА [re: magi99]  
Автор миз (шест...)
Публикувано04.02.05 00:35

ето ти линк към една скорошна тема по този въпрос

, нея имаше доста споделен опит. дано намериш нещо, което да ти е от полза.

Тема Re: ЗА РЕВНОСТТАнови [re: magi99]  
Автор juna ()
Публикувано04.02.05 00:57

И аз имам такива проблеми.Баткото е по-голям с 3,5г. и с голямо нетърпение чакаше бебето,но на финала явно остана разочарован от това ,че вече не е единствено той център на вниманието.Аз каквото и да правя наистина виждам ,че не мога да му обръщам същото внимание както преди,в смисъл да си играя с него толкова много колкото той иска.А и преди той все пак се заиграваше и сам,а сега вече не иска.А това с любимата играчката при нас няма как да стане,защото той винаги е получавал това което поиска(и тук ми е грешката).В началото даже ревеше за глупости и ме питаше на него няма ли да му дам биберон.А на скоро ми каза,че следващия път като сме имали бебевече нямало да вика "Ура бебе,ура бебе!".Това което правя е постоянно да му повтарям колко го обичам и че Маги и тя го обича и много иска да си играе с него.И все пак ми се струва ,че и аз не мога да се справя със ситуацията.

Тема Re: ЗА РЕВНОСТТАнови [re: juna]  
Автор alco_A (непознат )
Публикувано06.02.05 18:47

Здравейте на всички мами!Аз отскоро чета темите и искам да кажа, че са много интересни!
Имам две деца момче и момиче баткото е на 3 години, а бебето на 4 месеца -страхотни проблеми имам с неговата ревност много трудно започна да свиква със сестра си.Чувства се изоставен, защото тя спи при нас ,а не той плаче когато я храня, а той иска внимание ,но му намерих начина,защото беше стигнал дотам ,че започна да си причинява физическа болка само да привлече вниманието ми.Не обраща внимание на никого в момента в,в който му пусна компютъра да гледа някое филмче.Скоро му пуснах"Динозавър " на Дисни страшно се впечатли от това как те се грижат един за друг и си помагат /наистина май трябва нагледно да се демонстрира/ и някак се успокои не се дразни толкова пази я ,вече започна да и говори иначе беше пълно отрицание на сестра си.Започнах и да го натоварвам с някои отговорности спрямо нея позволявам му да я къпе/със свито сърце/,но засега се справя детето и такива неща и забелязвам ,че когато го карам да се чувства полезен има напредък в отношенията им.Дано и така да продължи

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.