Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:21 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Хемоглобиннови  
Автор Keнra (мама)
Публикувано30.01.05 13:20

Някъде четох, че имало таблици с нормалните стойности на хемоглобина за различните възрасти. Някой знае ли къде мога да намеря такава таблица? Или поне какви са стойностите?
Благодаря!

Тема Re: Хемоглобиннови [re: Keнra]  
Автор bimba (викината мама)
Публикувано30.01.05 13:35

според нашата педиатърка-120 трябва да е хемоглобина на дете на 1 година Вики на 2 беше със 105.В тази връзка мислите ли ,че изследванията на децата на всяка година са достатъчни,какви са индикациите за нисък химоглобин и каквви са опасностите от същия

-9 04 2002г.

Автор Keнra (мама)
Публикувано30.01.05 15:09

Дени е на 6 месеца и хемоглобинът й е 109. Поразрових се из нета и намерих много крайни мнения. От това че едва под 80 се смята за анемия, до това, че трябва да е 120.
Все още сме само на кърма и тя не проявява интерес към друг вид храна. Та ми се искаше да намеря някъде доказателство, че не трябва да се притеснявам и да не я насилвам.

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано30.01.05 15:20

Не знам за отделните възрасти какви са референтните стойности, обаче аз за себе си стигнах до извода, че ХБ около 110 и на горе е добър, а под 100 е нисък.
Може и да бъркам, но се отказах от търсене на повече инфо, защото тотално се обърках.
При Бо ХБ на 6м. беше 118, на 1г.- 117, на 1г и 4м. - 120, а на 1г.7м. - 127.

Автор woman (Любяща и любима)
Публикувано30.01.05 15:34

Знам само, че стойностите му варират съобразно доста неща. На първите ни изследвания бяха ниски и когато ги повторих се оказа, че съм й стискала много силно ръката, явно много по - уплашена и притеснена от самата нея. Но, щом и това се отразява...

Тема Re: Хемоглобиннови [re: Чeтa]  
Публикувано30.01.05 16:23

Чета, по собствена инициатива ли му правите толкова често на Бо изседвания или е свързано с алергията.Педиатърката праща Вики на изследвания на всяка годинка,на мен ми се вижда много малкои понеже изпитвам ужас от игли не я водя по-често,но все пак се страхувам да не изпусна момента и да се провокира някоя анемия

-9 04 2002г.

Редактирано от bimba на 30.01.05 19:36.

Автор Edin_dva ()
Публикувано30.01.05 17:03

до 1 седм мин135
до 6 мес мин 90
7м - 4г -мин118
5 -10 г - мин 115
мин -минимум

Тема Re: Хемоглобиннови [re: Edin_dva]  
Автор Keнra (мама)
Публикувано30.01.05 17:40

Ха! И какво излиза сега? Че сега сме в нормата, но за един месец трябва да дигнем хемоглобина с 9 пункта?

Тема Re: Хемоглобиннови [re: bimba]  
Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано31.01.05 08:22

Едното изследване беше стандартното на 6 месеца, второто на 1г., после септември влизахме в Инфекциозна б-ца заради разстройство и повръщане и му взимаха кръв за изследване, а последния път началото на януари лежахме в Пулмологията на Александровска заради пневмония и пак му взимаха кръв.
Всяка година не ми се струва рядко особено ако Вики се чувства добре.

Редактирано от Чeтa на 31.01.05 08:24.

Тема Re: Хемоглобиннови [re: Чeтa]  
Публикувано31.01.05 21:43

абе знам ли и аз жизнена е ,играе си детето палаво е,но е една бледичка такава,но те на нас ни наближават годишните изследвания,така че ще видим,мерси за инфото

-9 04 2002г.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.