|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
има ли помпа за носле...
|
|
Автор |
raia_a_a (e_u) |
Публикувано | 24.01.05 17:51 |
|
която да издърпва по силно секрета.моята е съвсем обикновенна на "камера" и ми се струва че не може добре да върши работа в момента.секрета като че ли е по -навътре някък.вие какви ползвате????
Рая 17.07.2003Редактирано от raia_a_a на 24.01.05 18:04.
| |
Тема
|
Re: има ли помпа за носле...
[re: raia_a_a]
|
|
Автор |
irka (мама на Дени) |
Публикувано | 24.01.05 18:31 |
|
Ами и нашата е на Камера, но според мен тези секрети са много навътре и каквато и да е помпа не би могла да ги изтегли. Поне и при нас е така. Веднъж Дени имаше хрема и нослето й непрекъснато хъркаше, а с помпата все неуспявахме да изтеглим сополки!
Деница 5.12.2003г.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 24.01.05 18:41 |
|
По-добре недей и да има.
При вакуума който се образува веднъж спуках капиляр на Бобо в нослето и потече кръв.
Когато бяхме в Пулмологията на Борис му прочистиха носа с някаква машинка. Впръскваха му физ. р-р в носа и с едно маркуче му изсмукваха секретите от нослет. Лекаря се майтапеше, че има сополи от миналата година.
След това прочистване 2 дни нямаше почти никакви сополи.
Манипулацията ни прави УНГ лекар.
Не знам, но ако намериш къде да й го направят това, много облекчава.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Biba () |
Публикувано | 24.01.05 18:41 |
|
Много силна помпа пак не е хубаво, че може да повреди нещо. Но мисля, че и с каквато и помпа да опитваш все ще остава по нещо вътре, то ние със здраво духане понякога не можем да изкараме всичко, пък какво остава за помпичките. Нашата е на Нук, досега само веднъж се е налагало да я ползваме за няколко дни, но и тя не всеки път успяваше да обере всичко...
Запушваш ли едната ноздричка докато дърпаш през другата? (така се подобрява ефекта)
| |
|
направете си една инхалация дружно с малката тази вечер и след това ще спи спокойно. поне по-голямата част от нощта.
Опитайте, много е резултатно. може да я направиш с лайка и щипка сода, или с мащерка. и после я слагаш да спинка и слагаш виброцил капките
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bakerita (момче и момиче) |
Публикувано | 24.01.05 18:53 |
|
ЗА мен най-добрата е на Нук.Имала съм и Чико и на Камера-не може и да се сравняват.Тази е с по-широк отвор-не се пъха в ноздрата,а е само на отвора,а имаш чуството,че излизат сополи чак от гърлото.
За съжаление се намират трудно-тези дни се убих да търся(нашата изчезна,разтребена от Катето )-нямало внос.Открих ,че със същата форма са и на Бейби Нова,но и те се срещат рядко.
Напоследък използвам помпата поне по два пъти на ден,че Катето влачи едни сополи ве1че месец-слагам физиологичен разтвор и после дърпаме .
Кати-14.01.04
| |
Тема
|
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
raia_a_a (e_u) |
Публикувано | 24.01.05 19:00 |
|
благодаря ти за инфото ,ще го имам в предвид
Рая 17.07.2003
| |
Тема
|
[re: Bakerita]
|
|
Автор |
nezy (мама на Цвети) |
Публикувано | 24.01.05 19:07 |
|
Ей, майчета, аз си купих на Чико, че продавачката много ми я хвали, има два наносника и се използва с физиологичен разтвор. С Цвета имах на Камера и ми вършеше чудесна работа, само дето много лесно се разглобяваша, а какво ще кажете за тази на Чико?
| |
|
абе да ти кажа по цял ден варя какви ли не дивотии за инхалации,предимно лук,цялата къща смърди, на всички им се отпуши носа,само на Рая не.Вярно че я гоня из цялата къща,защото това с нормална инхалация както си се прави не става с нея,дърпа се ,бута се да се откопчи,върти глава,не ще:(
иначе се налива с чай от лайка ,давам ехинацея...
Купих и едно евкалиптово и лавандулово масло ,ама....за сега нулев ефект.
а почна да прикашля ,но това май за сега е от секретите които я давят,но не мога да ги изтегля.спи на наклонено легло пак заради тях.
Приготвям един сироп от лук и мед дето го научих тук,да видим...ако се задълбочи ще купя и този на Тайс с живовляка...ох
Рая 17.07.2003<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от raia_a_a на 24.01.05 19:10.</EM></FONT></P>Редактирано от raia_a_a на 24.01.05 19:10.
| |
|
лук и мед като стои една нощ е готов сиропа - аз станах спец по тоя сироп
на сутринта давам няколко чаени лъжички на гладно и малкия успява да изкашля едва ли не всичко, което е добре /малко гадно да го напиша, но по една шепа сополи изплюваше/.
следва топъл чай от мащерка с мед за успокоение и чак после почваме закуска
за да се махната секретите вземи едни пластмасови ампулки с физиологичен разтвор и промий обилно нослето - по едно за ноздра
Д-р Тайс аз го давах през 2 часа. но инхарация успявахме да правим, с една купчина играчки на масата под кърпата издържахме около 5 минути макс
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|