|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
офф: към тези, които са със лещи или очила
|
|
Автор |
shushon (бонбон) |
Публикувано | 26.01.05 08:17 |
|
Кажете моля откъде си поръчвате лещите. От "Клокотница" и от една частна фирма не съм доволна. Искам да отида някъде другаде където правят добър преглед и лещите им са добри. А също искам да си поръчам качествени очила на прилични цени. Ако знаете къде мога да го напрвя, напишете ми адреса.
| |
Тема
|
Re: офф: към тези, които са със лещи или очила
[re: shushon]
|
|
Автор |
sisislava (щастлива мама) |
Публикувано | 26.01.05 09:30 |
|
Аз съм чувала за д-р Янчулева. Не съм сигурна професор или доцент е... Съпруга е на бившия кмет на София - Янчулев...
Има прием в медицинска академия (мисля) и освен това има частен кабинет някъде в Лозенец. Разполага с лазерна техника. Знам че цените й са доста високи, но за качество на услугите, нямам сведения. Всъщност, ти се интересуваш от поръчка на лещи, и не знам дали тя би ти била повече от полза. Моят човек си поръчва лещите на Клокотница, при д-р Кръстева (май ).
Ако те интересуват координатите на Янчулева, ще питам и ще ти ги пратя.

Елица-28.04.2003
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cпacka (добра ламя) |
Публикувано | 26.01.05 10:22 |
|
За мен най-добрите лещи са тримесечните меки на Bausch & Lomb. Стигнах до този извод след като смених поне 3 други марки.
Продават се в повечето оптики, но най-добра цена и редовно зареждане имат в Еврооптик на бул. Витоша, много близо до пресечката с бул. Скобелев. Цената на една такава леща там е около 11 лв. При правилна експлоатация и ако не спиш с тях, издържат без проблем до 5 месеца. Можеш да видиш точния адрес и малко инфо за тях ето .
Пак там има и голямо разнообразие от качестевни рамки от най-скъпите до доста прилични цени.
Иначе мен от ученичка ме следи д-р Маркова от 3-та градска болница, която тук редовно и горещо препоръчвам като много добър специалист.
Пътят към ада е постлан с добри намерения.
| |
Тема
|
[re: Cпacka]
|
|
Автор |
angels_zg (кукла z22) |
Публикувано | 26.01.05 10:53 |
|
A имат ли там цветни лещи без диоптър?
| |
Тема
|
[re: sisislava]
|
|
Автор |
honey13 (scorpio) |
Публикувано | 26.01.05 11:25 |
|
Моето мнение за Янчулева е, че е абсолютно некадърна, обаче с връзки и техника
Преди време прави операции на очите на майка ми от перде. Така я оперира, че майка ми въобще не вижда с едното око  
Ралица, 20.Х.02г.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bez_men (мама на Искрен) |
Публикувано | 26.01.05 11:48 |
|
Незнам от какво си недоволна на "Клокотница", от лекар, преглед или от качеството на лещите ? Аз ходя там и съм доволна и от лещите и от прегледа и от лекарите. Е не съм била при всички вероятно не всички са компетентни ...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
peppa () |
Публикувано | 26.01.05 12:39 |
|
Аз ползвам от много години лещи от "Мултилекон" - на бул. Мадрид, меки 55% водно съдържание с UV филтър и съм доволна от тях. Правят и прегледи, имат си лекар, не са ми направили впечатление на супер специалисти, но за консултация стават. Иначе лещите са добри, нося ги горе-долу около година, цената е 14 или 18 лв. за брой, забравила съм. Много рядко ми се налага да спя с тях, ама много рядко.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cveti_3 (непознат
) |
Публикувано | 26.01.05 12:53 |
|
Здравей, аз нося и лещи и очила. Много съм доволна от Еврооптик на Витоша (магазина се намира точно след Мтел, на нивото на НДК). Тъй като лещите , които най ни хараесваха се оказа, че не се внасят в БГ (Zeiss) те ми помогнаха да намеря най-близкият еквивалент. Много съм доволна и от 4-5 години все там ходя за всичко и за очила и за лещи.Рамките на очилата са им малко скъпи , но могеш да занесеш свои.
| |
Тема
|
[re: Cпacka]
|
|
Автор |
Плaмeнa () |
Публикувано | 26.01.05 15:17 |
|
А би ли ми казала какво по-хубаво намираш в тази марка лещи. Аз за съжаление след като родих пробвах 2 вида лещи и все не ми понасят, а преди това съм носила доста години. Докато не те прочетох си мислех, че нещо се е променило в мен след раждането, но сега ми се иска да ги изпробвам. Ще ти бъда благодарна, ако имаш време да ми отговориш, иначе им видях site-a, там всичко е розово разбира се. 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Dafna ((((,)))) |
Публикувано | 26.01.05 15:55 |
|
Здрасти! Лещи не нося от около 5години, но преди никога не бях слагала очила. Лещите си ги купувах от Клокотница съвсем в началото, защото никъде другаде не се предлагаха (преди 15години). Тези от Клокотница няколко пъти бяха заразени с гъбички, още при купуването. Купих си два пъти и се отказах. Преминах към тези на Мултилекон (бул. Мадрид). И от двете места, максимума е 7 месеца носене. Много често спях с тях, защото ходех по купони и дискотеки.
За опрделянето на диоптъра, най- добре отиди на обикновен преглед, а не на тези с компютрите. Според мен няма значение при кой лекар ще отидеш, защото ти си тази, която си определя диоптъра. Лекарката само ти сменя стъкълцата. Измерването на разстоянието м/у зениците може да ти го затвърдят (за всеки случай) и в магазина, в който си поръчваш очилата.
Очила си поръчвам само във Face Optics на бул.М.Луиза. Рамките са им фантастични, на прилични цени. Изработката им е такава, че никога не ми се е налагало окото да ми се адаптира (сещаш се за какво говоря). Цените са им на половина от останалите магазини, защото са директни вносители на оптични материали и зареждат половината оптики в София. Горещо ти препоръчвам магазина!
Мисля, че имаха още един на ул. Христо Белчев и друг някъде към Борово...но ще те излъжа за точното им място.
За цени...мога да ти кажа колко ми излязоха очилата миналата година - рамки Police (само те са 70лв) + стъкла(стъклени, рефлекорни, с UVфилтър)+изработка+калъфка (твърда, кожена)+ кърпичка за избърсване(антистатична) = 100лв
Преди няколко дена пратих майка ми да си направи очила за четене и и излязоха 17лв (рамки+стъкла).
Дано съм била полезна!
Забравих да кажа, че продават и лещи! Има обикновени, цветни и цветни с диоптър. Цени незнам...май бяха скъпички...около 80лв.
 Редактирано от Dafna на 26.01.05 15:58.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|