Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:19 10.10.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Оххх, пълнея зверски:((нови  
Автор Moни (happy)
Публикувано24.01.05 00:30

Едва в 5 месец съм, а вече съм се закръглила като за 8-ми:( Не знам какво става, но вече започвам сериозно да се притеснявам и се замислям за някакво ограничение на храната.
Кажете как вървеше при вас напълняването, че ще се побъркам вече. Четох някъде, че било нормално да се качат около 12 кг по време на бремеността, а аз съм по средата и вече съм ги трупнала.
Не мисля да правя диети, а само нещо, което частично да ме спаси. Ще се вслушам във всеки полезен съвет.
Сърдечно благодаря!

Тема Re: Оххх, пълнея зверски:((нови [re: Moни]  
Автор new* (непозната)
Публикувано24.01.05 02:03

Ами сега не е време за диети, освен ако не вземеш да намалиш хляба и всичко тестено. Ама кой ти каза, че 15 кг се качват през бременността? Аз качих 22. Сега не му мисли толкова... като родиш - ще отслабваш.

Автор Aurora (Schumi`s girl)
Публикувано24.01.05 09:02

не се притеснявай, може да трупаш повече в началото, а после да качваш по-малко...
докато бях бременна не ядях свинско и телешко, само пиле и риба; пиех много минерална вода и айрян, но газирано и натурални сокове в кутии-не (само фреш); наблягах на сиренето, млякото, плодовете и зеленчуците...само черен хляб; по-малко сладкиши, безсолно и по-малко тестено...това е в общи линии - качих 8 кг за цялата бременност.
аа, и не ядях нищо след 8 вечерта...
беше ми малко трудно, но много се страхувах от дебелеенето...така че, ако искаш, опитай с определени храни, които не са много калорични, но диетите не са добро решение никога, а през бремеността най-малко...
успех!

Автор Dafna ()
Публикувано24.01.05 09:20

И аз така пълнея Сега съм в началото на 6-ти месец и досега съм 11кг отгоре, като имаш предвид, че първото тримесечие бях поотслабнала....
Обаче ми се яде, прилошава ми от глад и аз си хапвам. Уж не ям много, но кантара показва друго.
Тези 12кг са много относителни, защото зависи колко ти е било теглото преди да забременееш. Пък и не мисля, че всички имат склонност към пълнеене, така че не се сравнявай с другите и ще ти е по- леко
Гледай да не напълнееш прекалено и да започнеш да вдигаш кръвно, да се появи белтък в урината...ей тези неща са опасните на дебелеенето за бебето.
Хапвай си умерено, намали хляба и тестените неща, гледай да не ги комбинираш с месо, ориз, картофи. Ако обичаш сладко си хапвай, но да не са тестени, а някакви бонбони или шоколад.
Аз тези неща не ги спазвам, но знам, че така е добре.
Също за вечеря- салата+препечени филийки. Нощно време, ако огладняваш, пий прясно мляко. Прясно мляко с мед засища много и се заспива после(това, вече го правя, защото нощно време се събуждам от глад).
И така.
Не се травмирай много.

Автор irka (мама на Дени)
Публикувано24.01.05 10:04

Ох в същото положение съм и аз! Ама още съм в началото на 3ти месец а вече изглеждам като в 6ти. Имам зверски апетит и въобще не ми става лошо. Незнам колко килца съм трупнала, че ме е страх да се кача на кантара ама всички дрехи ми отесняха! Ужас някакъв! При първата бременност качих 20кг. а сега направо не ми се мисли! Написаните по-горе съвети са полезни ама какво да направя като ми се яде тестено! Все пак ще се опитам да спазвам някои, но в крайна сметка пълненето е неизбежно. Като родиме ще дойде момента за свалянето на кг. / а и като спреме да кърмиме /!

Деница 5.12.2003г.

Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано24.01.05 10:27

Ама много добре те разбирам - аз бях същата картинка. И резултата не закъсня - +30 кг, от които имам да свалям 20 кг.
Ами да ти кажа - цялата работа е генетика, макар че личните ми наблюдения показват (непредставителна извадка от няколко приятелки), че тези които са качили повече, чисто здравословно се възтановяват по-бързо.
Едното от момичетата, с което лежахме в стаята - беше качила през бременността си само 4 кг, роди бебе 3,650 кг и си тръгна от болницата с бял ластичен панталон. Обаче след това се чухнме по телефона - нямало сланинки да крепят - изсипа и се матката, получи диаскопатия и още хиляди усложнения, така че май килата са по-малкото зло.
Е, и те са си зло де - сега като помисля, че имам да свалям цели 20 и ми се реве, не мога да си намеря никакви дрехи, да не говорим за пуловер... не могада се понасям, ама за сметка на това от 2-рата седмица тичах като младо яре.
Надявам се да съм те успокоила малко!
Приятно бременеене и леко раждане като мйу дойде времето

Автор BabaVihronrav (чепата)
Публикувано24.01.05 11:07

Ами наблягай на плодове и зеленчуци, пий повечеечности, не яж късно вечер и най-вече, движи се много, ако имаш възможност! И аз бях така-качих 20 кг, още имам да свалям 10 (че май станаха 12-13 напоследък),макар че по прицип съм слаба. Свалят се килограмите после и сега не се ограничавай драстично, че да ти е здраво бебчето, ама кофтито е, че от много кг се получава разтягане на кожата, стрии, болки в ставите, да на говорим за общия дискомфорт и омалелите дрехи...Абе карай я по-разумно и няма проблеми

Венета 21.07.04

Автор malina_m ()
Публикувано24.01.05 11:25

А къде ги лепиш килограмите? Ако нарастваш на корем - май няма проблем :-)
Аз наддадох 17 кг (при начални 49-50) и ги свалих по-бързо, отколкото исках след раждането... А напълнях от самото начало, още от втория месец смених дънките. И на мен лекрарите казваха да огранича това и онова, но такъв глад ме гонеше, че и да исках, не можех да се ограничавам.

Най-важното е да ядеш пълноценна храна, а не да се тъпчеш с банички и кифли до прилошаване :-)

Пък и да не ги свалиш веднага, време има, не се притеснявай за това.

Леко раждане и едно сладко бебче ти желая! :-)

Автор anidimova (munka)
Публикувано24.01.05 11:46

Спокойно миличка,всичко е относително,всяка жена си е различна сама по себе си.Важното е да си добре и да си в нормите,пък после ще си възвърнеш килата.Успех!

Автор milenadi (новак)
Публикувано24.01.05 12:16

Спокойно, после ще отслабнеш. Аз пълнеех първите месеци, после даже имаше месец в който бях отслабнала. Яж каквото ти се яде. Сега не е време да се ограничаваш. Важното е бебо да е добре. Аз въобще не можех да се ограничавам - особено като се сетех за банички. Качих само 16 кг . След раждането имах да свалям 12 . И сега ми остана само един . Отслабнах без никакви трудности и ограничения в храненето. Килограмите се свалят
Лека бременност ти желая

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.