|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Горчииииииииииво лекарство - ТРИКОВЕ?
|
|
Автор |
anaili (samoten) |
Публикувано | 24.01.05 08:24 |
|
Виката категорично плюе Аугментина ама като за състезание кой по далече ще плюе
Някакви хитринки как да се справя с това ?
| |
Тема
|
Re: Горчииииииииииво лекарство - ТРИКОВЕ?
[re: anaili]
|
|
Автор |
DarkCat () |
Публикувано | 24.01.05 08:47 |
|
като изсипеш лъжичката в устата и веднага и стисваш нослето. по рефлекс тя ще го преглътне
звучи садистично, но е с доказано и 3-но проверено действие
| |
|
Дали не можеш да го разреждаш в отделен съд с нещо сладичко или нещо, което обича, пък ако трябва, и на 5-6 лъжички й го дай.
Венета 21.07.04
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tinta (мама) |
Публикувано | 24.01.05 09:45 |
|
при нас това не минава като ни е гадно лекарството, той после го повръща та на нас ни казаха да слагае пудра захар върху лекарството за да попадне пудрата захар върху рецепторите и да не му се гади, не искам да те отчайвам ние бляхме в същото положение но мога да ти кажа че аугментина си е направо сладък на нас ни изписаха зинат не мога да ти обясня колко е горчив, та после заради това повръщане минахме на цефзил и той е горчив но все пак така с пудрата захар мина, пробвай и ми кажи при вас как е, дъблоко се моля и при вас да мине номера
| |
Тема
|
[re: tinta]
|
|
Автор |
mishe (нетърпеливка) |
Публикувано | 24.01.05 10:06 |
|
И аз имах същия проблем и установих, че когато слагам капките в супата или яденето, Камен изобщо не го усеща. А преди това пробвах какви ли не методи. Просто отдели малка част от обедното ядене, за да си сигурна, че ще го изяде, и сложи тази наистина голяма гадост. Успех!
22.11.2003
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Just a Girl (минаващ) |
Публикувано | 24.01.05 12:19 |
|
Моето бебе е много по-малко, но защо не пробваш да й даваш антибиотика със спринцовка, като го впръскваш върху задната част на езика, където няма вкусови рецептори и по този начин няма да й горчи. Може да е тъпо, ама само такъв опит имам 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
He He (mama na mene) |
Публикувано | 24.01.05 13:12 |
|
При нас нямаше проблем с Аугментина, но ела да видиш какво стана като ни изписаха Клацид . Повръщаше го като гейзер. Той има повърхностно някакъв портокалов вкус, но в същността си горчи като хинин. Някъде в по-старите теми бях прочела един трик - даваш го на малки порции и веднага като го лапне лекичко духваш в лицето му, при което то инстинктивно преглъща. При нас имаше ефект, въпреки че пиенето на лекарства се проточваше по 15 минути . Добре,че на третия път детенце осъзна, че по-добре да го лапне на веднъж и да се свършва . Веднага след лекарството й давам любимия й сок.
Дано да му хванете цаката и скорошно оздравяванеРедактирано от He He на 24.01.05 14:03.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Rampelina (мама на Вальо) |
Публикувано | 24.01.05 13:38 |
|
О, да, знам полезен трик. Научих го в болницата - Вальо отказваше да си пие лекарството (антибиотика), а ако случайно успея да му го набутам в устата - повръщаше. Много мила сестра (единствената такава там) ми помогна една вечер - значи лекарството е в спринцовка, в нашия случай количеството беше 2 кубика. Слагаш спринцовката в устата на детенце и му пръсваш малко (в никой случай цялото количество, например на 4-5 пъти разпределяш), след което му духваш в устата 1-2 пъти и може съвсем леко да му запушиш нослето. Измъчва се мъниче, но като няма друг начин, този метод действа...
Успех!
| |
Тема
|
[re: He He]
|
|
Автор |
Rampelina (мама на Вальо) |
Публикувано | 24.01.05 14:00 |
|
След като пуснах моето мнение видях твоето, така че се извинявам за повторението... И при нас беше Клацид антибиотика.
| |
Тема
|
[re: Just a Girl]
|
|
Автор |
anaili (samoten) |
Публикувано | 24.01.05 20:20 |
|
Оф ние сме с една огромна пипета дето побира чаена лъжичка лекарство - ужасно удобна само дето пак плюе
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|