|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Помагайте, майки на момиченца!
|
|
Автор |
BabaVihronrav (чепата) |
Публикувано | 22.01.05 10:06 |
|
Малко ми е неудобен въпроса, ама съм на зор... Мойта 6-месечна щерка е много, много любопитна, както повечето дечица на нейната възраст, и се опитва всичко да докопа, само че нейното пипане не е точно пипане, ами нещо като сграбчване на каквото там е попаднало в обсега й, последвано от дърпане и опит да се напъха в устата. Проблемът обаче е, че от около месец един такъв изследователски обект е половия й орган - че какво е това нещо, дето всеки път мама или тати го пипат, бършат, мажат...? Я да проверя. Проверката обаче е много груба и въпросния орган бива подлаган на многократно настискване и раздърпване. А дори когато ноктите й са изрязани до дъно, пак успява да се надере хубаво и дори по малко да се разрани, и накрая завършва с рев, ама пустото любопитство си остава. Разбирам този момент от развитието й и не искам да я ограничавам по никакъв начин, ама то си избива на мазохизъм. И да й махам лапичката-реве, и да я оставя да се изследва-пак реве-от болка. И вече всяка смяна на памперса си е истинска мъка Какво да ви разправям, когато памперса е наакан...Да не говоря за вчера, когато трябваше да й сложа от малоумните пликчета за събиране на урина и да стои с него 45 минути...Уж трябва да отшуми с времето, но ,моля ви, кажете ми КОГА? И някоя от вас, която се е сблъсквала с такъв проблем, да каже някоя хитринка, че с нищо вече не успявам да й отвлека вниманието, че даже и я настървявам още повече
P.S.Знам, че беше пускана такава тема тук преди време, но не знам по каква ключова дума да я открия
Венета 21.07.04
| |
|
Нищо не прави! Както сама казваш, това си е естествена фаза. Като толкова я боли - да не се пипа. Не си мисли, че е малка да я оставяш да си прави такива заключения... Иначе за смяната на памперса: мъка и при нас. Славена е силна като биче, откъде тая сила, като е такъв щиглец И като почне едно въртене...не мога да я удържа. запасила съм се с куп джунджурийки до масата за преповиване. Тикам й ги една след друга и така, докато тя е преобута, а майка й капне на фотьойла без сили 
| |
|
То и аз като тебе бутам играчките наред, пея песни, правя маймунджълъци, имитирам й разни животни-не! Нищо не е толкова интересно И аз си мислех, че щом я боли и ще престане, ама тя маймуната реве и продължава... А че са силни-силни са, многократно по-силни от нас на единица тегло, чак ме изумяват понякога дребосъчетата
Венета 21.07.04
| |
|
Моята е по-голяма, ама този етап явно още не сме го стигнали... и тя още не знае за съществуването на този си орган...Така че не мога да помогна с опит. Дано бързо отмине. Тя надали си дава сметка, че сама си причинява болката ,която усеща?
Иначе за борбата при слагането на пампата-позната история
Редактирано от toutou на 22.01.05 12:32.
| |
|
Ами явно не си дава сметка:( Май още си нямат понятие за причинно-следственните връзки?
Венета 21.07.04
| |
Тема
|
Re: Помагайте, майки на момиченца!
[re: BabaVihronrav]
|
|
Автор |
Kиka (жълтоока) |
Публикувано | 22.01.05 17:21 |
|
При нас този период беше доста дълъг. Притесняваше ме най-вече това, че с пръстчета бъркаше във влагалището си и аз се страхувах да не направя беля
Никога обаче не съм и забранявала да го прави!!! Щом е дозряла да се изследва, значи може да направи и връзката "забранено, значи мръсно и неприлично" , която аз в никакъв случай не желаех да прави Винаги, като й сменях памперса й показвах и я разпитвах (а и все още го правя) за частите на тялото й: къде е коремчето?; къде е пъпчето?; къде са крачетата?; къде е дупето?; къде е чочката? Тя свикна, че това е място, като всички останали и вече не се отнася с прекомерно любопитсво към него
А иначе, любопитството е обяснимо - памперса се сваля толкова рядко и това са органите, които остават скрити най-дълго време
Това ми е нослето!
| |
Тема
|
[re: Kиka]
|
|
Автор |
BabaVihronrav (чепата) |
Публикувано | 22.01.05 19:28 |
|
Да, наистина е добра идея да й се обясняват различните части на тялото, но и това сме опитвали- моето гардже обаче не дава признаци да отбира нещо от тези обяснения (явно трябва да поотрасне още малко), пък и досега единствено крачетата й бяха по-интересни за известно време, но вече ги заряза...Ами така е за забранения плод, но как да я оставя да се самонаранява!? Не знам, май наистина е по-добре така, отколкото да й насадя без да искам някакви глупави комплекси и предрасъдъци...
Венета 21.07.04
| |
|
6 месец ми си вижда доста рано за този вид осъзнаване на частите на тялото. за всеки слуай провери дали няма някаква инфекция, която да предизвиква сърбеж на който да се дължи това поведение. ако няма физиологична причина, просто трябва търпение нищо друго не помага.успех
| |
|
Признавам, че и моята първа мисъл е това, което казва натби. Най-добре й направете изследвания, може да има инфекция и да я сърби. А ако няма... е, предполагам, че ще й писне в някакъв момент :-)
Take my hand quick and tell me
What have you in your heart?
| |
Тема
|
[re: BabaVihronrav]
|
|
Автор |
Mия (член) |
Публикувано | 22.01.05 20:22 |
|
Здравей,
и аз мисля че има нещо което я дразни.
Помисли дали напоследък нещо си сменила - кремче, сапун....вид памперс, влажни кърпички...
Аз моята мандама си я мия на всяка смяна нищо, че бичето е 7,400 . Не ползвам никакви кърпички, просто не ги понася още от родилното - сега е на 4, 5 месеца. Ако имаш възможност я мий всеки път - много се кефят на миенето и се разсейват.
Успех! 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|