Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:55 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема Пред дилема.нови  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано20.01.05 18:48

Денис ходи на градина. Но Ерик е още мъничък и аз се грижа за него.
От известно време имам ангажименти, които не са обвързани с работни време. Свързани са с излизания и срещи. В повечето случаи мога така да ги съобразявам с възможността си да намеря някой да се гржи за бебето. И това е майка ми. Тя все още работи, но работата и е на смени. И ако има пълен работен ден, на следващият е нощна смяна и след това почива три дни. Та мога да напасвам нещата и да си организирам работите, когато тя не е на работа така че да пази малкото.
Но проблемите започват от тук насетне. Майка ми е чепат характер, е и аз не съм лесна..признавам. Свикнала е да се налага, да командва и да се разпорежда. Положението се услжнява от факта, че май я е погнала критическата. На всичко отгоре при все, че безкрайно обича внуците си не е от типа баби, които могат да се посветят на тях. Т.е. има си своя живот. И на моменти я усещам, че е отегчена неприкрито.
Вярно, че ми помага и в домакинството, но се побърквам от неспособността и да проумее, че има неща за които държа да се спазват и да ги прави така както съм и казала.(Но не, не само, че не ги спазва, но и с удоволствие след това ми признава нарушенията си. От сорта на това, че знаеки, че съм против дава на малкия вода с мед, преди малко ми заяви, че му е давала и актива с мюсли На ужаса в погледа ми отговори, че бебето не се наяжда и не му достига вече неговата си храна затова тя му дава и такива неща.
И не само това. От критическата и е постоянно жега : или пък студ и всички трябва да се съобразяваме с това дали да е отворен прозореца до край или да се морим от жега вътре/. И понеже преобладаващо и е жега, това автоматично значи, че и на децата им е жега, в резултат на което редовно като се прибера заварвам Ерик спящ на отворен прозорец с боси крачта. И наистина често боледува, особено след като майка ми го е гледала. Най-страшното е, че тя не търпи забележки, а заема отбранителна позиция, нещо което мен ме влудява и накрая се скарваме. защото когато и кажа, че така простудява бебето, тя ми заявява, че аз не ги калявам и че благодарение на това Денис е така болнав И че и Ерик, че го направя такъв...
Така...това едно на ръка. На фона на цялото това нещо и неудоволствието и неприкрито понякога, че трябва да стои на другият ден защото аз имам неотложна работа и това е свързано с куп цупения и пуфтения.
И ето сега. Вчера и днес беше в нас. Имах важна работа. Оказа се по независещи от мен обстоятелства, ч утре ми предстои сключването на важен и тежък договор, който трябва да се впише. Прибрах се и тя ми каза, че си тръгва. Аз и казах, че съм свършила частично работата си и утре ще имам също така. Но всичко това без нищо повече. Не съм и казала, нито съм и показала нито пък помолила все още да остане. тя започна да охка ида се вайка, че си имала работа и искала да ходи да си почине. Аз се ядосах и и казах, че не съм я карала да остава / макар, че тайно се надявах да го предложи/ и че не виждам причина да прави сега проблем след като няма ангажимент към мен. Тя се поразмисли малко, но явно успокоена от думите ми си събра нещата и си тръгна. И ме остави. Аз естествено, че не я спрях.
Сега съм в патова ситуация. Това е договор, който е краен резулатат на изключително тежки преговори от две седмици. Не мислимо е да го проваля. А няма кой да го подпише. Същевременно няма кой да гледа утре Ерик.
Изправена съм пред дилема. Да продължа л да се тормозя с майка ми, която и когато е тук да помага всъщност ме докарва до лудост или просто да си намеря гледачка.
Ей, току що ми звъннаха, че ми карат Денис от градина. Сама съм с Ерик. Трябва да изляза да го взема и да оставя Ерик сам. Мъжът ми още не се е прибрал. Тя дори не съобрази да ме попита кой ще вземе Дени, преди 15 минути си тръгна. ПХРосто бързаше сякаш, за да не размисля и да я помоля да остане.....
Ах, да му се не види !

Тема Re: Пред дилема.нови [re: dodo_dodo]  
Автор Adelle (на Борис)
Публикувано20.01.05 18:54

Явно няма да го бъде варианта с бабата.
Понеже ти е спешно за утре, не би ли могла да го оставиш / да повикаш да го гледа приятелка, а пък за по-нататък ще го мислите на спокойствие?

Автор userkata (юзерка)
Публикувано20.01.05 18:58

в кратцем - бавачка.
защото ако сега си мислиш, че ти е трудно с 2мата, чакай да видиш какво става когато малкия проходи. ммм забава...
в момента ги гледам 2мата ми сина как си играят успоредно и са ми много милички, ама това се случва 2 пъти седмично за 15мин.
а за майка ти, защо не й намекнеш за хормонални хапчета. майка ми в момента е на това дередже и се роди с едни лепенки хормонални.

борис 10.06.2001
виктор 10.02.2003

Автор bimba (викината мама)
Публикувано20.01.05 19:01

уф единственото което мога да ти кажа е тичай за гледачка,за утре незнам на приятелка някоя не можеш ли да се довериш.Туй своенравничене на бабите хич не ми се нрави и непрестанно да се чустваш задължен,понеже съм попадала в подобни положения,се стремя да намаля гледането от баби до минимум

Вики-9 04 2002г.

Автор queenmabb (на сънищата)
Публикувано20.01.05 19:01

И аз много обичам мама да ми помага, но не бих могла да изтърпя и една трета от тези своеволия - особено ме шокира даването на несъобразена храна - ами ако детето има алергия? Всички помним как се отрази подобно кремче на малкото елфче.
Лично аз имам бавачка и съм много доволна - поставям си правилата, опраделям храната, дори облеклото, разходките и т.н., плащам си заплатата и така. Слава богу бавачката ме слуша, не си е позволила да й даде за ядене нищо друго, освен онова, което съм казала (а това с нашата алергия е много важно).
Но пък работата ми е с фиксирани часове - предполагам ще е по-трудно да се намери човек "на повикване". Това е моят съвет - бавачка, на която може да се разчита. Успех.

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано20.01.05 19:03

За колко време трябва да се гледа Ерик?

Автор lovy (emocionalna)
Публикувано20.01.05 19:03

Oh, mila,
и моята майка е такъв ръб, рядко се проявява, но качествено!
Пред мен все още не стои въпросът дали майка ми или свекървата да гледат малкия или да наема бавачка. Но си го мисля вече.
И на мен така ми нарежда майка ми какво да правя относно отделни моменти в ежедневието на малкия Коко - кога му се спи, кога не му се яде или кога е гладен. А да не се хваля, щото това ми е първото дете все пак, но мисля, че се отглеждаме много успешно, детето си наддава чудесно и аз съм тази, която най-добре да го усеща кога какво иска. Но тя естествено мисли, че понеже има опит, по-добре знае какво е нужно ... и все пак признава, че си гледам детето отлично. Аз нямам мужда от признания, Коко е най-важното нещо за мен.
Тъкмо снощи си мислех и аз да проведа разговор с нея близките дни, да и споделя, че не желая забележки относно това какво му е необходимо в момента на детето, да не го дърпа от ръцете ми ... и все пак предполагам, че и тя като всяка жена е достатъчно чувствителна и сигурно ще се засегне от думите ми. И - ето ти дилема ...
Ако искаш поговори с нея сериозно, но ако мислиш, че ще се обиди повече, отколкото ако направо наемеш чужд човек, направи каквото е необходимо ...
Не знам, ти я познаваш най-добре и ще знаеш какво да направиш.

Автор shushon (бонбон)
Публикувано20.01.05 19:13

Поради редица стечения на обстоятелствата няма на кого да разчитам за гледането на детето, мъжът ми дори в момента е командировка в чужбина и като се прибере и ме види, че не приличам на човек, ми казва да се моля на роднините ми да помагат. Но все възникват някакви проблеми, недоразумения, нервничат и затова най-добре е външен човек. Аз съм си намерила жена, която ще идва почасово от следващия месец, Намери си и ти една свястна женица детегледачка от квартала, договорете ясни правила и заплащане и ще си решиш проблема. Иначе ще си скъсаш нервите от мрънкащи и всезнаещи роднини, експерти в отглеждането на децата.

Тема Re: Пред дилема. [re: Adelle]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано20.01.05 19:34

Не знам. Ще го мисля тепърва.
Работата е там, че май проблема не опира точно до утре, а изобщо. Глобален е. И аз трябва да намеря решение, защото нещата не могат така да продължат.
Взела моля ви се, че изключила днес компютъра от щепсела - бръмчал и! Мъжа ми полудя като разбра
И то само това да е....
Това са най-дребните неща....какво да ви занимавам всъщност. Пуснах темата импулсивно, все още бях прекалено афектирана.

Тема Re: Пред дилема. [re: userkata]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано20.01.05 19:35

Тя отрича да има хормонален проблем...естествено
Но на какво друго да се дължат тези топли и студени вълни ?!?
Лесно ли се намира свястна бавачка?
Честно казано мисълта за бавачка ме плаши...макар, че като се замисля едва ли може да е по-страшна от майка ми

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.