Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:44 17.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Липсващи тестисинови  
Автор vemite (минаващ)
Публикувано19.01.05 13:56

Мили мами!!!!
Имаме голям проблем. Откакто се роди синът ми не са се смъкнали тестисите му. Досега сме ходили няколко пъти на преглед в нашият град и все напипваха ту единия ту другия нагоре по каналите. Казаха като стане на година ще ни пратят във Варна на ехография. Е станахме на година и ужаса започна.
Днес ходихме в детска хирургия Варна. Прегледа ни д-р Христов. Каза, че напипвал единия тестис, но за по-сигурно да се направи ехография. Изпрати ни в клиниката на проф. Темелков. Там ни видя един от най-добрите специалисти в ехографията ( според д-р Христов) и за ужас каза, че тестиси няма. Направо съм в шок откакто се прибрах. Като занесох резултатите на д-р Христов каза, че е добре да ни види и доцента, та ни викат утре сутринта. Кой е доцента незнам, но не ми даде много надежда за грешка.
Говореше в краен случай за някакво изотопно изследване, но каза, че утре ще говорим с доцента.
Извинявам се, че стана малко дълго, но не знам още с кого да се консултирам и какво ще стане с малкия.
Ако някой е чувал за нещо подобно моля да ми даде съвет. Имали шанс да са сгрешили в ехографията или да не са ги видели по някакви съображения.
Моля за съвет и помощ ако някой може!!

Тема Re: Липсващи тестисинови [re: vemite]  
Автор coccinella (мама на Калоян)
Публикувано19.01.05 14:05

Съжалявам, за това, че не мога да ти помогна с информация за липсващи тестиси. НО, ако става въпрос за тестиси, които не са слезли в мъдната торбичка - нарича се крипторхизъм и е рутинна операция в детската хирургия.
Дано се касае за втория случай. Успех и стискам палци всичко да е наред.

Автор jan bibijan (ralka)
Публикувано19.01.05 14:05

За съжаление нямам инфо по твоя въпрос, но ми звъчиш адски уплашена и просто исках да ти кажа, че всичко ще е наред..... На моя приятелка се случи нещо подобно - наистина бяха "сгрешили" с ехографията..... Ако мога да я намеря, ще питам за повече подробности, но случката се развива в София.....
Успех! Стискам палци!

Редактирано от jan bibijan на 19.01.05 14:06.

Тема Re: Липсващи тестисинови [re: coccinella]  
Автор vemite (минаващ)
Публикувано19.01.05 14:14

Благодаря Ви и на двете. И на мен надеждата ми е да е грешка в ехографията, но ми казаха, че шанса за това не е голям. Ако искам ми препоръчаха след 6 месеца отново да повторим изследването. Ще видя какво ще каже утре и " доцента". Предполагам, че това е завеждащият отделението, но не знам името му.

Автор tania74 (мама)
Публикувано19.01.05 14:27

Аз също не съм чувала за такава диагноза, но моето бебче се роди с хидроцеле /течност около тестиса/ и то доста - колкото юмрука ми. Много се притеснявахме и зададох въпроса си тук. Мамите ми обясниха да не бързаме с операцията и аз така направих. Сега Алекс е на 10 мес. и тестиса му е все още с течност, но много по-малко. Следят ни в детска хирургия на Пловдив и имаме надежди , че операция може и да няма.
Затуй от опит ти казвам не бързайте с решенията и проверявайте докторските мнения по два пъти. А също така дано успее някое майче да ти даде съвет от опит. Стискам палци да има грешка в диагнозата.

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано19.01.05 14:27

Винаги има вероятност да са сгрешили при ехографията! Не бързай да се паникьосваш!

Автор milena* (Варна)
Публикувано19.01.05 14:33

Незнам нищо по проблема ,но мога да ти препоръчам и друг лекар. Добър детски хирург е д-р Кокински. Само положителни отзиви съм чувала за него. Преглежда в МЦ "Еквита". Телефона там е 61-28-19. Доколкото знам преглежда в сряда следобед. Предполагам ,че могат да ти дадат някакви координати къде можеш да го намериш в други дни.

Автор natby (ниа-катя)
Публикувано19.01.05 14:36

миличка искрено ти съчявствам и се моля да е грашка. за съжаление не мога да ти помогна с инфо, но искрено се надява да се оправите.

Автор geminarius (beauty fool)
Публикувано19.01.05 14:48

Стискам палци да е станала някаква грешка! Непременно пиши утре какво е станало!

Seen it all, done it all, can't remember most of it.

Тема Re: Липсващи тестисинови [re: milena*]  
Автор vemite (минаващ)
Публикувано19.01.05 14:51

Аз вече съм решила да потърся и друго мнение и отново ехография. Този център " Еквита" не беше ли на Гъбата. Знаеш ли дали имат ехограф. Утре сутринта сме отново във Варна и ще гледам да се прегледаме и при друг специалист след като приключим в хирургията.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.