Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:50 19.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема off : Лимонов кекснови  
Автор DarkCat ()
Публикувано19.01.05 12:21

сега за мамите които се изявяват активно в кухнята един бърз и лесен кекс

Продукти :

5 яйца
2 и 1/2 чаени чаши брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
2/2 ч.ч. олио
3 с.л. прясно мляко
1 пакетче ванилена захар
1 пакетче бакпулвер
настъргана кора от 1 лимон
сок от 1/2 лимон

Приготовление:
яйца + захар + ванилия се разбиват на пяна. прибавя се брашно смесено с бакпулвер, олио, прясно мляко и лимонова кора и сок. разбива се хубаво - около минута на макс.степен

сместа се изсипва в намаслена голяма форма за кекс и поръсена с грис или брашно

пече с в предварително затоплена фурна на около 200 градуса първоначално /10 мин./ и после на 180 градуса още около 25 минути на долно ниво на фурната /лърху решетката/. вратата на фурната не се отваря !

като изстине кекса се глазира със следната смес - 5-6 с.л.пудра захар и 1 с.л. лимонов сок

мярката на чаената чаша е червена чаша Нескафе

кекса е страхотен, вчера го пробвах/измислих. изядоха го почти всичкия още топъл и на сутринта замина окончателно

Тема Re: off : Лимонов кекснови [re: DarkCat]  
Автор rumche (усмихната)
Публикувано19.01.05 16:57

От твоите вкусни теми човек не може да отслабне на спокойствие. Изкушение след изкушение...

Автор BabaVihronrav (чепата)
Публикувано20.01.05 10:53

Ох,супер вкусен изглежда, устата ми се напълни със слюнки Само не разбрах млякото 3 супени лъжици ли е??? Или аз не съм много в час...И друг проблем имам,може би ще ми помогнеш-винаги кексовете отгоре ми се изпичат и се разпукват,а отвътре остават леко глетави,уж на указаните градуси ги пека...

Венета 21.07.04

Тема Re: off : Лимонов кекснови [re: BabaVihronrav]  
Автор DarkCat ()
Публикувано20.01.05 11:01

3 супени лъжици е

времето за печене на кекс е около 40 минути

ако се пече толкова не може да стане глетав. щом се разпука не значи че е готов, независимо че кората му почва да потъмнява и изглежда готова. след разпукването има още към 15 минути горе долу да се пече.
ако почне да загаря отгоре слагаш фолио на няколко пласта, или ако имаш тава която влиза в жлебовете на фурната още по-добре. слагаш я на най-горния жлеб за да го пази от изгаряне

кексовее обикновенно изгарят в тънките форми за кекс и отдолу. затова е хубаво във формата за кекс да се сложи хартия за печене

ако има нещо неясно питай. кекс пека през вечер, и вече със затворени очи ги правя

Автор BabaVihronrav (чепата)
Публикувано20.01.05 11:05

Голямо благодарско за инфото за хитринките,аз съм още новак в тая област

Венета 21.07.04

Тема Re: off : Лимонов кекс [re: BabaVihronrav]  
Автор DarkCat ()
Публикувано20.01.05 11:07

насреща сме винаги

началото на моята готварска кариера доста неща отиваха диектно в кофата, без шанс за ядене

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.