Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:41 18.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как успяхте....нови  
Автор magnoliamm (mama na Alex)
Публикувано19.01.05 09:44

....da otkagete decata si ot smy4eneto na prust4eto???
Az do sega si biax spokoina,zashtoto toi sam si se otkazva ot vrednite navici,no v4era,kakto si igraexme, zabeliazax 4e prednite ni 2 zub4eta sa po-napred ot drygite. Alex e na 11meseca, imame 7 zub4eta ,4 gore i 3 doly, i eto 4e se zaformia problem.
Sigyrno e imalo stotici takiva temi,ama nali znaete - neshto dokato ne ti doide do glavata,ne se vpriagash mnogo.
Taka 4e,mai4eta,4akam dokazani metodi za otkazvane,vupreki 4e ne mi se iska da pravia neshto nasilstveno i protiv voliata my,no mislia 4e ve4e v tozi slu4ai niamam goliam izbor.
Mnogo se nadiavax ,4e i tova shte otmine ot samosebe si, no...iavno ne.
4akam!...

Редактирано от SilverElf на 19.01.05 09:50.

Тема Re: Как успяхте....нови [re: magnoliamm]  
Автор tai (член)
Публикувано19.01.05 12:44

Здравей,
нашия беше на възрастта на твоето дете, когато реших да го откажа.
Той си смучеше пръстите само при заспиване. Преди да си легне, му слагах ръкавици. На него не му бе приятно да ги лапа и за около седмица, за мое учудване, спря. Плачеше естествено, но се гушкахме, пеех му, говорех му и така. Най-учудващото беше, че той сам си даваше ръцете да му слагам ръкавиците.
Първоначално опитах да му зашия ръкавите на пижамата (те бяха бая дълги), но не се получи, защото не можеше да си държи играчката за сън..С ръкавиците хем имаше свобода, хем не ги лапаше.
Но при всяко дете е индивидуално и за вашия случай, този метод да не става. Трябва да опиташ различни неща.

[

Тема Re: Как успяхте....нови [re: tai]  
Автор magnoliamm (mama na Alex)
Публикувано19.01.05 15:24

Blagodaria za suveta. Taka e , prava si - pri vsiako dete e razli4no..I tova shte opitam,no se seshtam 4e moia poznata mi kaza,kakvo e posuvetvala neianata pediaturka - da slogi neshto kato pru4ka na rukata my i da go prevurge,za da ne moge da si sviva rukata v lakutia, i taka za niakolko dena shtialo da se poly4i.Samo 4e mi zvu4i malko gestoki4ko,ama znam li - moge i da probvam.

Автор bib.bib ()
Публикувано19.01.05 16:26

Моята бебка е по-малка, още няма 4 месеца. От няколко дни гледам, че и тя започна да си лапа палеца - преди мъчеше да налапа цялата ръка и това не ме притесняваше. Дори нощно време или сутрин като се събуди и първата й работа е така да го засмуче, че чувам мляскането в другата стая.
И аз се чудя какво да я правя, защото не иска биберон-залъгалка. Ще следя с интерес какво ще те съветват останалите майчета.

Автор rumche (усмихната)
Публикувано19.01.05 16:54

Ще ти споделя опита на една съседка - тя отучи щерка си на около година и 3 месеца да си смуче пръстчетата, като им сложи лепенки. Ако аз имах такъв проблем, бих избрала този вариант пред ръкавичките - така детето има още повече свобода. Само трябва да се внимава да не разкъса лепенките и да лапне парченца (за да не се задави).
Успех!

Автор coccinella (мама на Калоян)
Публикувано19.01.05 17:06

Нищо не помага, мили майчета.
Ако сте следили старите теми за смукането на пръстчета - аз съм ги пускала или активно съм писала, ако друг е питал.
Сори, не се шашкайте, ама при нас нищо не помага.
Пробвала съм ръкавички, онова мазило от рекламата на "9 месеца" Даум - екзол, силиконови, ортопедични, латексови биберони - залагалки, интересни играчки в устата и ръцете, вадя му пръста веднага щом го видя по всяко време..........
Четох и д-р Спок. Много е объркващо това, което пише той.
Това с лепенките не съм пробвала, ама аз съм много алергична към лепилото на лейкопласта - страх ме е да не му се смъкне кожата и на него.
Педиатърката каза, че се съмнява да го отуча, защото имал още сукателен рефлекс, а и зъбите го дразнели.
Дано Вие да имате по-голям успех от мен.

Автор veni1 ()
Публикувано19.01.05 17:09

Нямала съм този проблем ,но племенника ми вече е на 5г и още смучи пръстче.
Трябва да се действа възможно по рано , в никакъв случай насила.Детето трябва да е здраво и спокойно и тогава въвеждаш правилата. Нуждата от сукане е вид успокояване, така че с повече внимание и заместваш пръста със залъгалка.За през ноща може със мазила.

Ицо - 9.02.2001

Редактирано от veni1 на 19.01.05 17:14.

Тема Re: Как успяхте....нови [re: coccinella]  
Автор rumche (усмихната)
Публикувано19.01.05 17:23

Мисля, че съм чувала за лепенки за алергична кожа, но не съм съвсем сигурна. В някоя аптека сигурно ще ти дадат информация. Всъщност не му ли е раничко на 7 месеца да се отучва?

Тема Re: Как успяхте....нови [re: rumche]  
Автор coccinella (мама на Калоян)
Публикувано19.01.05 17:26

Ползвам точно такъв противоалергичен лейкопласт, израелски.
Лашото е, че лепилото не лепи така здраво, като обикновенното. Освен това, отгоре не е плътна тъкан, а мрежичка.
Много лесно пада и се страхувам да не го глътне.

Тема Re: Как успяхте.... [re: coccinella]  
Автор kalina (Русе)
Публикувано19.01.05 17:46

В отговор на:

Това с лепенките не съм пробвала

И от тях няма смисъл... Яна е на година и 4м. Пробвах да й омотая палеца с лейкопласт. Лапна го, не й хареса, огледа си добре пръста, намери крайчето, разчопли го, размота го, дойде при мен, подаде ми го и замина да си гледа работата

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.