|
|
|
Тема
|
Повръщане
|
|
| Автор |
Luna (минаващ) |
| Публикувано | 18.01.05 02:18 |
|
|
Снощи изживах голям ужас. Към 23 часа отидох да събудя Лора, за да я нахраня и я заварих в огромна локва повръщано и като светнах лампата цялата беше бяла като платно. Очите й бяха отворени и гледаше втренчено. Изглеждаше като че е в шок. Уплаших се ужасно. Никога до сега не бях виждала толкова бял човек. Тя си дишаше, но беше някак си почти неподвижна. Извиках бърза помощ, взех я и започнах да я почиствам. Тя започна да се пооправя, да мърда, дори се усмихна. Доктора каза, че може би е от водата. Преди да я сложа да легне й бях дала за пръв път вода - някъде около 40 мл. Била станала някаква реакция. След това в продължение на около 4 часа Лора беше все още много бледа и някак си отвеяна, повръщаше, по-скоро се давеше, а последните няколко пъти изкара зелена течност, като зелена вода. Доктора каза, че е нормално и че това не било повръщане а идвало от белия дроб. Доктора каза, че и друг път се било случвало.
На някоя майка от вас случвало ли се е подобно нещо и мислите ли че от 40 мл вода може да стане така. Все се притеснявам да не би Лора да се е задавила и все се питам защо не плачеше. Чудя се какво е станало докато ме е нямало. Сега се притеснявам постоянно и като я сложа да спи ходя да я проверявам, въпреки, че я подслушвам с бебефона. Днес през почти целия ден спа, а когато беше будна си беше пак същата усмихната весела, като че нищо не се е случвало. През целия ден не съм й давала нищо друго освен кърма и въпреки това място не мога да си намеря. 
| |
|
Тема
|
Re: Повръщане
[re: Luna]
|
|
| Автор |
tai (член) |
| Публикувано | 18.01.05 09:58 |
|
|
Милата, какъв ужас си преживяла!
Да не би да се е задавила и водата да е отишла в "кривото гърло"?
Не и давай вода преди лягане, наблюдавай я, отиди на лекар да и преслушат дробчетата.
На нас не ни се е случвало подобно нещо, но до този извод стигнах. Пиши как сте.
[
| |
|
Тема
|
[re: tai]
|
|
| Автор |
Luna (минаващ) |
| Публикувано | 18.01.05 11:59 |
|
|
Нямам представа какво се е случило. Същата нощ я водихме в спешното. Доктора я прегледа и каза, че всичко е наред и било нормално. Като сме в чужда държава и някак си ми е притеснено да задавам много въпроси иначе в България докторите направо ги разпъвам накръст с въпросите си докато не разбера всичко.
Иначе сега е добре. Още на сутринта си беше върнала цвета и си беше пак същата.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
tinta (мама) |
| Публикувано | 18.01.05 12:14 |
|
|
Спокойно не се притеснявай може нещо да е върнала и да се е задавила,
моето момче веднъж така се беше натъпкал че през ноща само чувам мърдане и оригане като го погледнах, а той повърнал и маже ли маже, ама аз си бях сигурна че е преял, та не знаеш какво е станало и при вас, като не си била там няма как да разбереш може просто да се е оригнала и по този начин да се е задавила, ще я наблюдаваш по честичко да не се случи пак
| |
|
|
|
Не се притеснявай мила, детенце просто се е задавило или при уригването е върнала, станало й е гадно и е повърнала. Никаква реакция няма от водата.
Софи пие много вода, сигурно около 500 мл дневно, повръщала е само при горните две обстоятелства.
Просто те съветвам да не я оставяш да спи преди да се е уригнала. Никаква вода няма в белия й дроб вероятно, а и не се случва всеки ден, което още веднъж ме навежда на мисълта, че е върнала и й е станало гадно.
Все пак, не й давай водата точно преди лягане, а и след пиене на вода пак я чакай да се уригне.
Дано никога не изживяваш подобен шок отново.
Целувки на малката кукла Лора!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
tai (член) |
| Публикувано | 18.01.05 12:33 |
|
|
Сигурно страшното е отминало. Продължавай да я наблюдаваш и се успокой.
СТИСКАМ ПАЛЦИ!
[
| |
|
Тема
|
[re: tai]
|
|
| Автор |
Silvita (мама на Рая) |
| Публикувано | 18.01.05 14:44 |
|
|
Милите, какъв ужас! Рая така ми повърна веднъж на фонтан, но бях до нея и успях да я обърна, за да не се задави. После полежахме в болница. Така и никой не ми обясни защо, "било нормално да си повръщат децата"... но ние тогава пиехме антибиотик и бяхме сменили храната за пореден път, та може да е било и реакция от тях.
Рая - 28 юни 2004
| |
|
|
|
|