|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Работно време на детските ясли?
|
|
Автор |
Nataliee (Mama na Niki) |
Публикувано | 04.01.05 20:44 |
|
Здравейте и Честита Нова Година!
Питането ми е дали държавните детски ясли имат общоустановено работно време, или всяка го определя самостоятелно. Доколкото знам яслите са на подчинение на Министерство на здравеопазването, но за съжаление не мога да намеря на сайта им никаква информация по въпроса.
И ако е общо за всички, то от колко до колко часът е официално работното време на детските ясли.
Благодаря ви предварително.
Редактирано от Nataliee на 04.01.05 20:53.
| |
|
Детските ясли не са към МЗ, а към съответната община, на чиято територия се намират. Работят по 12 часа (от 7 до 19). Става въпрос за яслите в София, които не са с нощуващи групи. Има и целоседмични ясли, които в повечето случаи работят от понеделник до сряда (вкл), в сряда децата се взимат, водят се в четвъртък и в петък пак се взимат.
П.П. Искам и клуб за бъдещи бащиии!  
| |
Тема
|
Re: Работно време на детските ясли?
[re: Nataliee]
|
|
Автор |
DarkCat () |
Публикувано | 04.01.05 21:33 |
|
до 18 часа
| |
|
А би ли ми казал къде мога да намеря тези разпоредби за държавните дневни детски ясли?
ПП - Бъдещите татковци винаги са били добре дошли в този клуб
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vache () |
Публикувано | 04.01.05 23:34 |
|
Нашата ясла работи до 19 часа. Освен това има и целоседмична група. Александра е в тази група, защото там се освободи място. Разбира се взимаме си я всеки ден.
| |
Тема
|
Re: малко офф
[re: vache]
|
|
Автор |
azia (неволна) |
Публикувано | 05.01.05 00:31 |
|
Натали, Ваче, много ми беше домъчняло за вас и страшно се радвам лично да ви поздравя за отминалите празници.
тъй като все по-рядко влизам тук, не съм забелязала нашата групичка да се е разписвала скоро, а взе да ми липсва:))
поздрави и целувки 
| |
|
Уф... Ми не знам къде може да ги има и дали изобщо ги има. Работното време се определя от работодателя (май че), а в случая работодател се оказва кмета на съответната община. Ще питам и ще докладвам. Само да не правиш мръсно на бедните сестри и детегледачки, ей.
П.П. Сега остава да си намеря жена, която да ми роди, и ставам бъдещ татко. 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Flash_ () |
Публикувано | 05.01.05 10:23 |
|
Натали, какъв е проблема? И тук във Варна и яслата и градината са до 19 часа, като до 18 часа децата са си по групите заедно с госпожите. Тяхното работно време е до 18 часа, след това остават дежурните които събират децата в сборни групи и така до 19 часа.
Отделен е въпроса в колко си тръгват госпожите....особено в яслите, където по мои наблюдения, децата се вземат много рано...отивам да я взема в 17 часа и срещам госпожите по пътя...тръгнали си, децата/няколко останали само/ стоят с лелята и чакат.
Но работното време трябва да го има на видно място някъде...на всеки вход за сградата го има при нас.
| |
Тема
|
[re: Flash_]
|
|
Автор |
Публикувано | 05.01.05 20:44 |
|
Проблемът е, че ми се случи да закъснея - отидох в 18,40 и точно дежурната леля ми се скара, че я държа след работното й време, което било до 18,30. Обикновено баща му го взима, като най-рано може да отиде в 18,15. Моята работа е с мнооого разтегливо раб.време и за жалост, едва ли това ни се случва за последен път. За това питах дали наистина съм ги ощетила, или ме "дисциплинират" без основание. Та да си знам за друг път.
Ще потърсим по-обстойно дали са го сложили някъде, въпреки че за толкова време все щяхме да го видим, май.
Благодаря ти за отговора.
| |
Тема
|
[re: vache]
|
|
Автор |
Публикувано | 05.01.05 20:47 |
|
Нашата е част от ОДЗ - няма нощни групи, но краят на работното време още не съм открила официално какво е. Ако ги взимаме в 4 часа, сигурно ще са най-доволни, ама уви поне в нашия случай е невъзможно
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|