Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:32 07.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Интересен сайтнови  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано28.12.04 14:14

Тема Re: Интересен сайтнови [re: dodo_dodo]  
Автор nezy (мама на Цвети)
Публикувано28.12.04 18:09

Много хубава страница, само дето не е изцяло изпълнена със съдържание! Надявам се скоро да има текст и по повечето набелязани теми!

Автор Flash_ ()
Публикувано28.12.04 19:15

Ха, излиза, че моята щерка е много напред с материала, с цели 2 години!!!
Това развитие на детето дето са описали малко ме съмнява...

Тема Re: Интересен сайт [re: Flash_]  
Автор ET (Touch too much)
Публикувано28.12.04 20:16

изобщо да не те съмнява, мене даже ме утешава - Кайо говореше по описаната норма за тригодишиен, като беше на 1... Галя се движеше сходно и не ми е идвало наум, че са някакво изключение, иначе щях да ги записвам... Сигурно тогава щеше да ми се види таблица за олигофрени тази...

Сиси просто ти е отличничка в говоренето, каквито са и моите големите...

А Вили... на година и пет взе да ме мамосма, при все че и на 7 месеца го казваше.... Сега на две и три месеца репертоарът е огромен със зле изговорени полунеразбираеми думи - примерно "филма-Одо-очи" е "да гледаме филма за Фродо", произнася добре членовете от семейството и максимум 30-40 думи.... И тука включвам думи като ТУЧЕНЦЕ, които макар неправилни, се разбират....

Но все още често, като го карам нещо да каже, ми отговаря с "Нмога"..... Та предполагам, че към три ще връзва прости изречения с по няколко думи... Щото сега са "баба-бои" - това е баба я боли... И ще си влезе съвсем в таблицата

Тема Re: Интересен сайтнови [re: nezy]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано28.12.04 20:30

Да и аз го забелязах този момент.
А специално ми беше много любопитно какво пише за хиперактивните деца....ама..
Въпреки това реших, че ще бъде интересно за майките да прочетат за развитието на детето. А също така и има координати и описание на логопедичен и консултативен център, което също ми се стори полезно.

Тема Re: Интересен сайтнови [re: ET]  
Автор Flash_ ()
Публикувано28.12.04 20:30

Често съм си мислела, що така първото/първите/ деца са все по-бързо развиващи се!!!
Дали с годините не ги 'идеализираме' оставяйки в спомените само доброто и хубавото...не знам. Ама е факт, че в сравнение с брат си, Силвия е много назад. И в говоренето и във финната моторика... Сега е на 3 и половина, брат и на тази възраст какъв човек беше!!! На 4-ри ми пазаруваше детето цели 2 дни като получих бъбречна криза и не можех да стана от леглото.
Тези разлики пред Георги обаче не ги коментирам щото каквото било-било, я дайте насам таблица за степен на развитие на 180-месечни

Автор Flash_ ()
Публикувано28.12.04 20:32

Координатите наистина са полезни , а ако не друго, останалата информация действа успокоително!

Тема Re: Интересен сайтнови [re: Flash_]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано28.12.04 20:37

Мисля, че тези таблици са съвсем средно статистически и то след отчитане на обстоятелството, че всяко дете е твърде различно от останалите.
Ето например моят Денис сортиран в групата на 3 годишните / макар, че е на 2 и 8 месеца/ по първите три показатела е много напред. Обаче с говора.....не ми се говори
Ерик пък на 8 месеца в момента, бих казала, че по някои показатели отговаря на 10 месечния стандарт...ако отново изключим говора.
"избирателно слуша; разпознава някои думи; повтаря ударените срички; имитира жестовете и интонацията на възрастните; ехолалия. " Дрън-дрън....
А ако някой ми обясни какво значи последната думичка, ще съм му благодарна.
В този смисъл - синове на майка си

Автор Flash_ ()
Публикувано28.12.04 20:41

Ехолалия - повтаряне на думи или фрази вместо нормална реч.

Да не помислиш че го знаех...ама ти попита и

Тема Re: Интересен сайтнови [re: Flash_]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано28.12.04 20:43

Аааа.....тука хич не съм съгласна с тебе !
Ерик е много по-напред от брат си. И то осезаемо, очеизваждащо дори.
Например Денис започна да се обръща на 7-8 месеца, Ерик се обръща от 4тия месец. Денис преди две години по това време още не можеше да седи. Седна на 9 месеца. Ерик ми седи от два месеца почти напълно сам/родени са в един месец, та са ми лесни за сравнение/. Вече стои и на крака. Денис почна да се задържа с помощ на годинка, че е отгоре.
С финната моторика Ерик е също много напред. Без да гледа хваща предмети, знае къде да ги търси и борави чудесно с пръстчета...
Да не говорим, че Ерик е и по-растовит от Денис. Не че последния е дребен ...
Но в момента малкото е по-тежко от брат си.
Ееее, друг е въпроса, че още няма кьорав зъб де...ама това го прошепнах

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.