Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:59 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Кашлица и червено гърлонови  
Автор dezho (киндер-сюрприз)
Публикувано27.12.04 23:13

От 2 дена сме с упорита кашлица, днес дойде лекарката на преглед и установи, че не е грип , а настинка.Кашлицата не идва от дробовете,.....няма температура и въпреки това ни преписа антибиотик- Медоклав.Аз по принцип съм много против антибиотиците освен в краен случй.Та се чудя с какво друго лекарство/сироп мога да помогна на детенце.Давам му отвара от лук, но какъв сироп за кашлица и червено гърло мога да давам- той е на 11 месеца и половина почти.

Тема Re: Кашлица и червено гърло [re: dezho]  
Автор bimba (викината мама)
Публикувано27.12.04 23:36

Вики не го е пила този антибиотик и аз съм доста против антибиотиците,само в краен случай.Добре де как тъй ще изписва само антибиотик,нещо за кашличката,витаминчета не изписа ли.Сиропи има много ,но всеки е за различен вид кашлица,като най-безобидни мога да препоръчам Проспан,на д-р тайс имаше някакъв и Стодал също ,но пак трябва да се консултираш,щото тя щом го е гледала може да е преценила ,че гърлото е много червено и да си е отвързала ръцете за по-сигурно,в такъв случай аз правя втора консултация с друг педиатър,бързо да оздравявате

Весела Коледа

Тема Re: Кашлица и червено гърлонови [re: bimba]  
Публикувано27.12.04 23:42

Ми и мен това ме учуди- направо антибиотик...ми недай Боже при нещо по-тежко какво ще ми даде.....за сироп каза, че имало много и не уточни .Витамин Ц по -принцип. А аз давам от няколко дни и един имунностимулант.-Киди.Утре ще му мислим.Благодаря за отговора.

Тема Re: Кашлица и червено гърлонови [re: dezho]  
Автор pepeliashka (maximoci)
Публикувано28.12.04 00:09

И Макс е така-кашлицата му запо4на все едно се е задавил с нещо...беше много гадно.Предписаха му те4ен Бисептол и Кларитин.Отделно аз му взех сиропа на д-р Тайс със живовляк/сега му върви рекламата по ТВ и съм много доволна от резултата/.Прави ми впе4атление напоследък,4е много се предписва антибиотик?Особено за гърло???Да не би да има някаква "белодробна" епидемия и да ги е шубе докторите??

Автор Bakerita (момче и момиче)
Публикувано28.12.04 00:29

О,много съжалявам да прочета това
Опитай да му направиш инхалация-просто да подиша около вряща вода със сода и /или сол.Облекчава доста кашлицата.Ако няма температура,може да изчакаш с антибиотика.Този сироп на д-р Таис е добър,а също и Хустажил.
Хайде,стискам палци,дано ви се размине.

Кати-14.01.04<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Bakerita на 28.12.04 00:36.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Bakerita на 28.12.04 00:37.</EM></FONT></P>

Редактирано от Bakerita на 28.12.04 00:44.

Автор Andrea$ (Andy)
Публикувано28.12.04 00:32

И аз съм враг на антибиотиците. Андреа също е с кашлица и сополи от една седмица, но не съм я водила на лекар, понеже знам какво ще ми кажат... Температура не ми е вдигала и не се притеснявам. Давам й сок от лук (с мед) и отвара от сушени смокини, чай от борови връхчета и подбел, а когато кашлицата беше най-лоша взех и сиропа на д-р Таис, който е билков (на основата на екстракт от теснолист живовлек). Вече е на оправяне. С нея и аз изкарах хрема и болки в гърлото, но без кашлица. Сега се е затръшкал и таткото с хрема :)
Да се пие антибиотик само при кашлица и зачервено гърло е равносилно на изтрепване на всичко живо в гората, за да се избият мечките стръвници (това беше първият пример който ми дойде на акъла ;)

Тема Re: Кашлица и червено гърлонови [re: Andrea$]  
Автор DarkCat ()
Публикувано28.12.04 00:44

пробвайте следната последователност вечер : инхалация с лайка и щипка сода. капкии в нослето, чай Бронхопан с мед, затопляне на гърдичките с някаквъв балсам за бебе и вълнено отгоре /на голо/ и детенце да спи на повдигнато легло/възглавница

днес установих, че сиропа от мед и лук има чудесен откашлячен ефект

лекуваме се с промивки на нослето със Стеримар, сиропа на Д-р Тайс от теснолист живовляк, сиропа от мед и лук, днес 2-ра инхалация и същата последвоталеност

за утре пак съм накиснала лук с мед

а педиатърката днес ни изписа капки за нос по рецептата на Д-р Олевинов и каза да продължим със сиропите които даваме

Публикувано28.12.04 10:18

Благодаря за отговорите момичета, взехме сиропа на д-р Тайс.И правя отварата с лука.Ще пробвам и инхалация, въпреки, че ми изглежда мисия невъзможна....Антибиотика за сега няма да давам.

Тема Re: Кашлица и червено гърлонови [re: DarkCat]  
Автор Kapиммa (мама на Ася)
Публикувано28.12.04 10:52

Много те моля - напиши как правиш този сироп от лук и мед - може да звучи глупаво въпросът, но ми се ще да знам от човек, който го е изпитал, и то с успех. Чувала съм също, че при хрема помага инхалация на пара от лук, врящ във вода. Ако знаеш нещо за това, и за него пиши, моля те. Благодаря предварително!

Тема Re: Кашлица и червено гърлонови [re: DarkCat]  
Автор raia_a_a (e_u)
Публикувано28.12.04 10:58

здравей,може ли да ми кажеш какви са тези капки на Д-р Олевинов ,и как да приготвям този сироп от лук с мед.
благодаря

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.