Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:24 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Фолиевата киселина, липса на ПМС и липса на цикълнови  
Автор *Dominika* (sladurana)
Публикувано15.12.04 11:15

Здравейте!

Чувствам се много объркана от някои симптоми и липса на други и затова се обръщам към момичетата в клубчето да ме посъветват и да споделят опит.

От 2-3 седмици пия фолиева киселина, защото по Коледните празници имахме намерение да правим бебе. Но на мен вече ми закъснява 4 дена, а нямах никакво ПМС (предменструален синдром). Никакви болки в гърдите, никакво подуване - нищо. Само някакви болки много ниско долу, които вече ги няма.

Въпросът ми е дали е възможно от фолиевата киселина да липсва ПМС и пак заради нея да ми закъснява? И ако евентуално има бременност ВИНАГИ ли има болки в гърдите и са напрегнати дори и в началото? Защото при мен и това липсва . Друго, което много ме притеснява е, че напоследък често ми се вие свят.

И още едно въпросче: Защо трябва да се ходи на зъболекар преди бременност? Ако евентуално има някакъв проблем със кариеси и др. такива какво пречи да се отиде тогава? Посещението ще навреди ли на бебето?

Благодаря ви много, предварително .
Приятен ден на всички!

OUT OF ORDER!!!

Редактирано от *Dominika* на 15.12.04 13:44.

Тема Re: Липса на ПМС, никакви болки в гърдите и др.въпросинови [re: *Dominika*]  
Автор DarkCat ()
Публикувано15.12.04 11:30

нямам опит с фолиевата киселина защото никога не съм пила.

но от личен опит /индивидуален за всеки/ помня, че напрегнатост в гърдите има към 1-вия месец от бремеността. аз ПМС нямам, както и мои приятелки и това не е ориентир за бременност

за зъболекаря - аз съм си правила 2 кариеса в 6-ти месец, зъболекарката беше така внимателна.... всъщност добре е преди раждане, тъй като после времето не стига

съвета ми е да си купиш тест за откриване на ранна бременност и да си го направиш утре сутрин с 1-ва урина като нивото на хормони е най-високо. ако резултата е отрицателен и все още не си в цикъл го повтори след 48 часа

успех, май ще ставаш член на клуба а?

Тема Re: Липса на ПМС, никакви болки в гърдите и др.въпросинови [re: DarkCat]  
Публикувано16.12.04 10:41

Благодаря ти за отговора :)
Днес сутринта си направих тест, на който пише че открива ранна бременност още преди закъснението, но беше отрицателен. А на мен днес ми става 6-ти ден от закъснението, бях изчислила грешно в горното ми мнение. От снощи имам вече и леки болки от вътрешната страна на гърдите и ги чувствам леко странни (ако не си втълпявам ).
Тестът показа ясна тъмна 1 черта и аз го изхвърлих. Но малко по-късно отидох пак да го видя и ако не ме лъже фантазията, ми се стори, че има някаква мноооого бледа почти незабележима чертичка, там където трябва да е другата по принцип. Възможно ли е просто да си прозира чертичката, все пак аз отидох да видя пак около 30 мин след теста.
А в опаковката има още един тест и се чудя него кога ли да го направя?
Поздрави и благдаря ще веднъж!

OUT OF ORDER!!!

Тема Re: Липса на ПМС, никакви болки в гърдите и др.въпнови [re: *Dominika*]  
Автор Teди (с Огънче)
Публикувано16.12.04 10:59

Направи втория след два-три дни, пак сутринта.

Тема Re: Липса на ПМС, никакви болки в гърдите и др.въпнови [re: Teди]  
Автор galq4 (мама на Стела)
Публикувано16.12.04 12:01

и моя тест беше така,а резултата го виж отдолу на лентичката.имах същите симптоми като теб,същия тест,отидох на лекар с нов ехограф и ми откриха плодното сакче на 4-ти ден закъснение.
успех!

Тема Re: Фолиевата киселина, липса на ПМС и липса на цикълнови [re: *Dominika*]  
Автор Dafna (притеснителна)
Публикувано16.12.04 13:14

Здрасти
Това закъснение може да се дължи на един куп неща, но не е от фолиевата киселина.
Тези сиптоми - напрегнати гърди, умора, виене на свят май ги няма при всички жени, така че не е задължително да ги имаш.
Отрицателния тест не е 100%гаранция, че няма бременностт, докато положителния винаги е верен На теста трябва да пише до колко минути се отчита резултата- след това по- добре не му вярвай.
Ще те посъветвам да изчакаш 10 дни закъснение и пак да направиш тест. И в двата случая веднага отиди на лекар! Повече от 10 дена не е препоръчително да чакаш.
Виенето на свят може пък да е от десетки причини...споко
Хайде, чакай търпеливо и после да кажеш резултата!

Тема Re: Фолиевата киселина, липса на ПМС и липса на цикълнови [re: Dafna]  
Публикувано16.12.04 15:31

Мерси !
Ще направя другия тест в понеделник, ако дотогава не ми дойде . Пък каквото сабя покаже .
Поздрави и весел ден на всички!

OUT OF ORDER!!!

Редактирано от *Dominika* на 16.12.04 15:32.

Тема Re: Фолиевата киселина, липса на ПМС и липса на цикълнови [re: *Dominika*]  
Автор Millena (s interes)
Публикувано16.12.04 20:13

Според мен има много голяма вероятност да ти честитим в понеделник
Стискам палци!

Тема За съжаление :(нови [re: Millena]  
Публикувано20.12.04 09:21

Ще ви разочаровам, момичета .
Дойде ми .... А ние вече се надявахме, че ще имаме бебче .
Е, всичко си продължава по план. Дано другия месец да ви се похваля , че вече наистина сме го направили и да стана почетен член на това хубаво и полезно клубче!
Поздрави на всички и приятен ден и седмица!

OUT OF ORDER!!!

Тема Re: За съжаление :(нови [re: *Dominika*]  
Автор topi (mama na Marti)
Публикувано20.12.04 14:43

Искренно съжалявам и вярвам, че следвашият път всичко ще бъде наред !!
Лек ден и на теб !!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.