|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Фолиевата киселина, липса на ПМС и липса на цикъл
|
|
Автор |
*Dominika* (sladurana) |
Публикувано | 15.12.04 11:15 |
|
Здравейте!
Чувствам се много объркана от някои симптоми и липса на други и затова се обръщам към момичетата в клубчето да ме посъветват и да споделят опит.
От 2-3 седмици пия фолиева киселина, защото по Коледните празници имахме намерение да правим бебе. Но на мен вече ми закъснява 4 дена, а нямах никакво ПМС (предменструален синдром). Никакви болки в гърдите, никакво подуване - нищо. Само някакви болки много ниско долу, които вече ги няма.
Въпросът ми е дали е възможно от фолиевата киселина да липсва ПМС и пак заради нея да ми закъснява? И ако евентуално има бременност ВИНАГИ ли има болки в гърдите и са напрегнати дори и в началото? Защото при мен и това липсва . Друго, което много ме притеснява е, че напоследък често ми се вие свят.
И още едно въпросче: Защо трябва да се ходи на зъболекар преди бременност? Ако евентуално има някакъв проблем със кариеси и др. такива какво пречи да се отиде тогава? Посещението ще навреди ли на бебето?
Благодаря ви много, предварително .
Приятен ден на всички!
OUT OF ORDER!!!Редактирано от *Dominika* на 15.12.04 13:44.
| |
Тема
|
Re: Липса на ПМС, никакви болки в гърдите и др.въпроси
[re: *Dominika*]
|
|
Автор |
DarkCat () |
Публикувано | 15.12.04 11:30 |
|
нямам опит с фолиевата киселина защото никога не съм пила.
но от личен опит /индивидуален за всеки/ помня, че напрегнатост в гърдите има към 1-вия месец от бремеността. аз ПМС нямам, както и мои приятелки и това не е ориентир за бременност
за зъболекаря - аз съм си правила 2 кариеса в 6-ти месец, зъболекарката беше така внимателна.... всъщност добре е преди раждане, тъй като после времето не стига
съвета ми е да си купиш тест за откриване на ранна бременност и да си го направиш утре сутрин с 1-ва урина като нивото на хормони е най-високо. ако резултата е отрицателен и все още не си в цикъл го повтори след 48 часа
успех, май ще ставаш член на клуба а? 
| |
Тема
|
Re: Липса на ПМС, никакви болки в гърдите и др.въпроси
[re: DarkCat]
|
|
Автор |
*Dominika* (sladurana) |
Публикувано | 16.12.04 10:41 |
|
Благодаря ти за отговора :)
Днес сутринта си направих тест, на който пише че открива ранна бременност още преди закъснението, но беше отрицателен. А на мен днес ми става 6-ти ден от закъснението, бях изчислила грешно в горното ми мнение. От снощи имам вече и леки болки от вътрешната страна на гърдите и ги чувствам леко странни (ако не си втълпявам ).
Тестът показа ясна тъмна 1 черта и аз го изхвърлих. Но малко по-късно отидох пак да го видя и ако не ме лъже фантазията, ми се стори, че има някаква мноооого бледа почти незабележима чертичка, там където трябва да е другата по принцип. Възможно ли е просто да си прозира чертичката, все пак аз отидох да видя пак около 30 мин след теста.
А в опаковката има още един тест и се чудя него кога ли да го направя?
Поздрави и благдаря ще веднъж!

OUT OF ORDER!!!
| |
Тема
|
Re: Липса на ПМС, никакви болки в гърдите и др.въп
|
|
Автор |
Teди (с Огънче) |
Публикувано | 16.12.04 10:59 |
|
Направи втория след два-три дни, пак сутринта.
| |
Тема
|
Re: Липса на ПМС, никакви болки в гърдите и др.въп
[re: Teди]
|
|
Автор |
galq4 (мама на Стела) |
Публикувано | 16.12.04 12:01 |
|
и моя тест беше така,а резултата го виж отдолу на лентичката.имах същите симптоми като теб,същия тест,отидох на лекар с нов ехограф и ми откриха плодното сакче на 4-ти ден закъснение.
успех!
| |
Тема
|
Re: Фолиевата киселина, липса на ПМС и липса на цикъл
|
|
Автор |
Dafna (притеснителна) |
Публикувано | 16.12.04 13:14 |
|
Здрасти
Това закъснение може да се дължи на един куп неща, но не е от фолиевата киселина.
Тези сиптоми - напрегнати гърди, умора, виене на свят май ги няма при всички жени, така че не е задължително да ги имаш.
Отрицателния тест не е 100%гаранция, че няма бременностт, докато положителния винаги е верен На теста трябва да пише до колко минути се отчита резултата- след това по- добре не му вярвай.
Ще те посъветвам да изчакаш 10 дни закъснение и пак да направиш тест. И в двата случая веднага отиди на лекар! Повече от 10 дена не е препоръчително да чакаш.
Виенето на свят може пък да е от десетки причини...споко
Хайде, чакай търпеливо и после да кажеш резултата! 
| |
Тема
|
[re: Dafna]
|
|
Автор |
*Dominika* (sladurana) |
Публикувано | 16.12.04 15:31 |
|
Мерси !
Ще направя другия тест в понеделник, ако дотогава не ми дойде . Пък каквото сабя покаже .
Поздрави и весел ден на всички!
OUT OF ORDER!!!Редактирано от *Dominika* на 16.12.04 15:32.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 16.12.04 20:13 |
|
Според мен има много голяма вероятност да ти честитим в понеделник
Стискам палци!
| |
|
Ще ви разочаровам, момичета  .
Дойде ми .... А ние вече се надявахме, че ще имаме бебче .
Е, всичко си продължава по план. Дано другия месец да ви се похваля , че вече наистина сме го направили и да стана почетен член на това хубаво и полезно клубче!
Поздрави на всички и приятен ден и седмица!

OUT OF ORDER!!!
| |
Тема
|
Re: За съжаление :(
|
|
Автор |
topi (mama na Marti) |
Публикувано | 20.12.04 14:43 |
|
Искренно съжалявам и вярвам, че следвашият път всичко ще бъде наред !!
Лек ден и на теб !!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|