Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:25 18.06.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Какви проходилка и столче за коланови  
Автор tswete (mama na Alex)
Публикувано15.12.04 13:06

Съвсем не искам да започвам спора "за" или "против" проходилките. В петък бяхме на профилактичен преглед при д-р Алексиев в Горна Баня. Аз му имам доверие и го мисля за добър детски ортопед. Според него проходилката не е опасна и не е необходимо детето да стои ограничено време в нея. Единственото условие е да се чувства добре там.
Та, ПИТАМ МАЙЧЕТАТА, КОИТО ИЗПОЛЗВАТ ПРОХОДИЛКИ - вашите какви са и вие доволни ли сте от тях? За Коледа прабабата на моя син иска да му подари проходилка и ме кара да си избирам. А аз не мога да се ориентирам - има такива по 30 лв. на Чиполино и на Стефи и по-скъпи - на Кан - 67 лв. Чудя се, при условие, че всички ми изглеждат стабилни и безопасни, заслужава ли си да си избера най-скъпата, а и тя няма никакви играчки отпред.
Трябва да си купуваме и столче за кола за по-голямо бебе (9 - 18 кг.) и съм харесала на Бертони за 91 лева, но се притеснявам, че няма никакъв знак за безопасност. Четох, че трябва да имат означение, че могат да се ползват в ЕС. Но такъв видях само на Ч(К)ико, а те са по 270 лв. А на мен това ми е много.
И тук ме тормози същият въпрос - какви са вашите, децата ви стоят ли в тях и стабилни ли са?
Много, много ви благодаря! Отдавна отлагам покупките и вашите мнения, както винаги, много ще ми помогнат!

Тема Re: Какви проходилка и столче за коланови [re: tswete]  
Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано15.12.04 14:00

Здравей,
Аз наскоро правих проучване специално за столчетата за кола, та се наддявам да съм ти полезна. Де що е столче за кола 9-18 кг в София с мъжа ми го разгледахме, без да преувеличавам.
Значи тези които са около 100-150 лв на мен не ми харесаха, че са много твърди, а нашите преходи с кола са по минимум 3 часа. Имаше една категория по над 400-1000 лв, тях няма да ги коментирам, че са безумно скъпи, а не са нищо особено.
Аз най-много харесах столчето на Макси Кози Приори. То и според една статия в БГ мама е на второ място по сигурност и струва 255 лв в магазина на Неделчев и Неделчев на ул Крум Попов. Освен това е меко, изключително стабилно и сигурно.
Е има и недостатък... много са му парите, ама предвид на факта, че ще го ползваме до навършването на 4 годники (според продавачката) предпочетохме да купим него.
Има го на картинка в магазина на Мамма, ако искаш го виж.
Иначе чух от мами, че имало и столчета на Чиполино за 66 лв, ама не съм ги виждала.
Успех!

Автор jen (мапепи)
Публикувано15.12.04 14:36

На мен ми подариха проходилка Бертрони с осем колелца и сравнително стабилна, не е много тежка, но според мен е малко ниска за сега ни е добре но сме на последната степен по-височина.

Автор Biba ()
Публикувано15.12.04 15:19

Проходилка не ползваме, затова директно към вторият въпрос. За мен специално най-важното е детската седалка да е с доказана безопастност, тестове и т.н.все пак това й е главната функция- да обезопасява детето. Никога не бих купила някоя "no name"-седалка или пък на фирма, която по принцип се занимава с производството на съвсем други неща, само защото цената ми пасва, защото риска е голям и после не ми се ще да си скубя косите заради няколкото спестени евро. Може и аз да се вманиачвам, но искам за свое успокоение да знам, че съм направила най-доброто пък оттам нататък да ни пази господ. Редовно преглеждам и най-новите тестове. Аз съм фен на ROEMER, но и Мaxi-Cosi ми харесват и ми вдъхват доверие. Сега даже сме поръчали Roemer Duo Plus Isofix (9-18кг) и чакаме с нетърпение тези дни да дойде, защото кошницата (също на Рьомер) вече доста умаля. Да кажа, че и ние не сме от тези, които се чудят къде да си похарчат парите или имат в излишък, но все пак този размер се ползва 4 години така че си струва да е нещо с доказано качество... Eдин съвет- гледай за този надпис на седалките ECE 44/03 това е най-новата европейска норма по която се тестват и всички годни за употреба седалки трябва да го имат(май не го обясних много точно)

Автор alex_iv (алекс)
Публикувано15.12.04 16:31

Аз съм с двете ръце ЗА проходилките. Анжела искаше да я нося постоянно на ръце, а само ще кажа че тя тогава беше 9 кг. Както се опитвах да я залъжа да я оставя на леглото, така започваше един рев. От както взехме проходилка се родих, сега я вземам на ръце само когато ми се иска да я погушкам. А пък и тя е най-весела в проходилката. Чуства се самостоятелна и ходи навсякъде където си поиска.

Тема Re: Какви проходилка и столче за коланови [re: alex_iv]  
Публикувано17.12.04 22:41

Сигурно няма да успеем да отделим повече от 150 лева за стол за кола, така че трябва да се ограничим в тоя диапазон. Но явно и майките, които ползват проходилки са твърде малко или не пишат. Ще се боря с гората от проходилки в магазините сама.
Благодаря на всички за отзивчивостта! И да са ви здрави дечицата, че ние и двамата сме малко болни и гледам, е пълно в поликлиниките с болни деца!

Автор queenmabb (на сънищата)
Публикувано17.12.04 22:57

А и ние сме с проходилка. Нашата е Бертони за 42 лв., което за бертони си е баш много , последен модел и т.н. - 8 колела, най-различни степени на височина, широка седалка с високо гръбче и музикална играчка отпред, на която много се кефим (Стела) и "кефим" (мама и татко) . Вече колко месеца стана - 5, не е мръднала. Писах за широката седалка, защото едни познати имат на АБС Дизайн за 125 лв. и Стела от два месеца насам не се побира в нея , в смисъл много е тясна седалката, пък чак не сме толкова шишкави де.
Столът ни е Чико, знам, ужасно много пари са...

Тема Re: Какви проходилка и столче за коланови [re: queenmabb]  
Автор new* (непозната)
Публикувано18.12.04 00:36

Тъкмо разглеждах нашата проходилка да видя, каква марка е и не можах да открия никъде да пише нещо. Ама така, както ти описваш вашата, май е същата. С 3 степени, с облегалка отзад, с музикална играчка отпред и с 8 колелца. А незнам, колко струва, защото ми я даде сестра ми, останала от племенницата ми.
Според мен е най-добре да е по-широка проходилката, да не може да пада и да се преобръща, както и като се засили, да не се удря тук-там. Да има 10 см от столчето, до това отпред дето стърчи. Да се удря първо то /пластмасата/ и да убива скоростта.

Автор SilverElfМодератор (DecusEtTutamen)
Публикувано18.12.04 00:39

Странно аз също ходих при Алексиев и останах с друго впечатление за мнението му относно проходилката.
Въпреки това я ползвам, когато неотложно трябва да свърша нещо защото гледам детето си без помощ.
За столчето за кола ще ми е интересно мнението на мамите, защото скоро и ние ще купуваме, но засега още ползваме кошницата на Чико до 13 кг.

Тема Re: Какви проходилка и столче за кола [re: SilverElf]  
Публикувано18.12.04 10:30

Благодаря за напътствията!
Елфче, как се справяш с клуба и сама с детето просто не знам, на мен и последното ми стига, че и винаги ми остава работа.
А за Алексиев - изрично го попитах и ми каза, че няма проблем и го цитирам: "Разни медийни звезди, за да създават шум около себе си, пускат крайни мнения!" Доста подробно ми обясни, ако детето плаче или ако има стълби или прагове в къщата и т.н., неща, дето и аз съм ги чела, тогава да не го слагам или да внимавам.
Затова и съм решила да ползвам проходилка с ясното съзнание, че всеки родител сам решава какво да дава на и да прави с детето си. И си поемам риска, че може да греша!
То от едно захранване с каша и ваксина заедно какво стана, кой знае колко време ще захранвам Алекс и дано всичко да е наред, та проходилката да беше само... Цялото гледане на бебе се оказва непрекъснато поемане на рискове и отговорности... Свиквам вече.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.