Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:23 18.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема дайте ми съветнови  
Автор raia_a_a (e_u)
Публикувано16.12.04 23:00

Здравейте мами,покрай темата за черните зъбки(за да ги избегнем и ние които сигурно ще ни сполетят) дайте съвет как да я откажа Рая(1г и 5м.)от шишето подсладен чай с биберон с което се преспива,и за което се буди нощно време с писъци ако не си го получи.От една страна не спи спокойно заради това(и ние с баща и:( ) ,от друга страна със сигурност резултата ще е развалени зъбикакво ли не съм пробвала,чиста вода(понякога затоплена) категорично не пие освен когато е за забавление от шише ,чашите също не признава на сериозно(какви ли не купих с сламки с човки с какви ли не накайници,от нормални чаши какви ли не -не ги признава освен само за по една две глътки ей така за разнообразие.Съответно дори соковете не иска да си ги пие на сериозно от тях,само шише и пак пустото ШИШЕ и БИБА. и тази биба не знам докога така ....вярно ,че я ползва само за преспиване ,но като се усети през ноща ,че й я няма настъпва тарагедия,неистов проглушителен рев и разбуждане което продължава часовеБях решила ,че докато зъбите изкарват и я тормозат ще я държим,ама и аз не знам вече докога.Повече ме тормозят тези подсладени чайове.Аз ги подлаждам уж фруктова захар или мед от скоро за да не е кристална захар,ама за през ноща всичко е лошо.Даже и млякото си не ще да погледне ако не е подследеноопитвам се постепенно да я намалявам,но става до един момент.Сега пие уж леко подладени,но пак са подсладени.
Да не говорим че не ще да си мие зъбите,а и не ми дава с кърпа да ги мия,но това е май защото при едно падане й се сцепи ципата която държи горната устна и сигурно четката я закача и я дразни допълнителноИначе й е мн. забавно да стои пред чешмата с четка ,да имитира само че си мие зъбите и да смуче водата от нея или малкото паста която слагам за да се подкукуроса уж и да и стане по приятно.Даже има две различни четки, тя пък винаги иска моята.В същото време не ми се иска мн. да я насилвам ,за да не я отвратя нещо,знам ли?:((((
Дайте ми моля съвети ,кажете трикове как да я отбия от бибата,от подсладените нощни чайове и как да си мие зъбите
извинявам се че стана дълго

Редактирано от raia_a_a на 16.12.04 23:05.

Тема Re: дайте ми съвет [re: raia_a_a]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано16.12.04 23:49

И аз чакам някой да ти даде съвет...че да знам как да спра водата ( само чиста вода) че и ние се събуждаме да пием, което не е чак такава трагедия...ама като свалим памперса през лятото не знам как ще се справяме с пишкането през нощта.

Тема Re: дайте ми съветнови [re: raia_a_a]  
Автор ET (Touch too much)
Публикувано17.12.04 00:27

за подсладеното трикове не знам, моите не са пили подсладено каквото и да е освен там в родилния дом водата, дето просто задължително я подслаждат, но Галя до година и примерно 4-5 месеца влачеше шише с обикновено кисело мляко между зъбите денем и биберон нощем и го изпускаше и точно така се будеше и ревеше, ако не го напипа в тъмното, та някъде преди година и половина баща й събра де що имаше шишета и биберони и ги изхвърли и това беше - някъде два дни ги търси, ходеше и просто търсеше и повтаряше, че ги няма, а през нощта вече не помня дали е ревала или не, значи и да е ревала, не е било до зори...

А за миенето на зъбите - някъде от годинка, на големите ги мих почти до три, първо аз мия, после те си домиват, не е имало протести, малкият е на две и малко, и той някъде от годинка много иска и има хиляда четки, само че на него ментова паста просто не минава, трябва задължително да е някаква детска или билкова, ако е свършила и пробвам с нашата, опитва, плюе, после стисва челюстта и край с миенето, освен ако не му стисна носа, но това е прекалено, заради него държа запаси от по три детски пасти вкъщи, като го измия и дойде ред да се мие сам, почва да си стиска по няколко пъти и изобщо с него разходът на гориво е голям, може би това да пробваш - да й дадеш да си стиска сам пастата? Или да поощряваш плюенето? Ние се възторгвахме как плюе, той отначало не можеше добре, като се научи и взехме да викаме "татко, ела да видиш Вили как плюе", взе тройно да се старае и да иска да си мие зъбите на всяко минаване покрай банята или кухнята, щото у нас на всяка мивка има четки и пасти...

Тук сме говорили много пъти за всякаквите сладки неща, или имаш късмет с дете, което не ги харесва и налита само на нормална храна - редкият вариант, или имаш дете, което си пада по сладко и почва да иска повече и повече. Изходът от захарната и от солената пристрастеност е като от всяка друга - спираш достъпа. Малко по малко или отведнъж, но докато има достъп, ще има търсене. Докато мине абстиненцията. Питай, ако искаш в Диети, за колко време минава голямата нужда да ядеш сладко. При мен преди време мина за седмица - седмица, в която ми се е искало шоколад и захар в кафето или филия с мед. Сега спокойно мога да понеса да се сервира нещо сладко и да не го ям. Обаче... Хапна ли веднъж, яде ми се след час пак, яде ми се и на другия ден. И то много. Описано е в литературата защо - и в Сиърс, и в Аткинс, и в Хей... Не съм ги срещала качени книгите обаче, иначе бих ти пуснала линк.

На Рая - на вечеря каквото яде, Сънчо, тоалет, зъбите и повече нищо в устата освен вода... Първите дни ги избери да са почивни и прати таткото някъде да може да се наспи Ако се опъва да ги мие и не иска, зарежи за седмица или даже за две, мий си ти зъбите, пплюй звучно и сама се хвали, гледай си ги в огледалото, казвай браво на мъжа ти, като си ги измие, а на нея непредлагай - само давай водица след ядене и гледай яденето преди лягане да не е въглехидратно, а зеленчука и рибата примерно или месото и салатата....... Знам ли, на тая възраст какво яде?

Тема Re: дайте ми съветнови [re: Tandoori]  
Автор ET (Touch too much)
Публикувано17.12.04 00:40

Съвет от все сърце - не спирай водата, нека си я спре сам. Вили свали сам памперсите към година и десет месеца дневните и малко преди две години нощните, кърмеше се още много вечер и през нощта, но се е напишквал само няколко пъти. Основно се случваше, ако е изместен часът на заспиване. Примерно е заспивал в десет, и към един е ставал да пишка, после си спи до сутринта и няма проблем с напикаване изобщо, съответно не слагам памперс. Обаче, баща му закъснява цяла седмица в работата, децата не обичат да лягат, докато не е дошъл, и всички го чакаме, малкият не се минава да си ляга, и той чака... И почва да заспива в 12... Е, да, ама като заспи в 12 и му се допишка в 1, е толкова потънал в дълбок първи сън, че не се събужда и само мрънка и плаче насън, докато дотичам - хоп, напикал се. Като се установи трайно един час на лягане - няма проблем, още става и тичаме до тоалетна, но не всяка нощ и тенденцията е скоро да отпадне съвсем.

А за спирането на водата - те по-нататък доста губят навика да пият вода, сега на големите направо трябва да следя кой колко вода е изпил, Галя днес се оплака, че я боли глава, като я питам изобщо пила ли е вода през деня - не била пила, е, как няма да я боли - с две млека с цикория - и това й и всичката течност до 4-5 часа следобед...

Тема Малко OFF: за плюенето...нови [re: ET]  
Автор honey13 (scorpio)
Публикувано17.12.04 00:43

Ти да видиш Ралица откакто се научи да плюе какво прави. Като я слагам да спи в леглото й задължително има неразливаща се чаша с вода. Напоследък първо цялата я намирах мокра, а след това започнах да намирам по едно малко блатце пред леглото А тя, госпойцата, си плюела... Що приказки изприказвах, ама още продължава понякога...

Ралица, 20.Х.02г.

Тема Re: дайте ми съветнови [re: ET]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано17.12.04 05:32

Мерси за съвета..аз не съ,м тръгнала сега да я спирам..ама се притесних да не би само моя да смуче като жаба :-) И през деня пак вода идва и си иска. Носи си шишето и тубичката с вода( 4 литра как ги вдига не знам!) И вика "Дай вода"...и аз какво да правя..давам

Тема Re: дайте ми съветнови [re: raia_a_a]  
Автор tai (член)
Публикувано17.12.04 10:03

С миенето на зъбите и ние почнахме снощи. Връчих му една детска четка (бебо е на 1.4 г), но той я захвърли почти веднага. Вечерта преди да си легне, седнахме на пода и аз с моята четка започнах да му показвам какво правя. Той сам не можа да повтори - все гризеше четката. Но като взех и неговата, бебо сам си отвори устата (аз правех същото в момента) и с голямо желание ме остави да му чистя зъбките. Та голям успех имахме.
А иначе вода пие като змей. И през деня и през нощта. Е, количеството е променливо, но ако се събуди през нощта, винаги му предлагам.

[

Тема Re: дайте ми съветнови [re: tai]  
Автор Aлa-Бaлa (хитруша)
Публикувано17.12.04 10:21

Закачвам се за последното мнение ...Доста отдавна минахме този период, вече сме големи и май съм позабравила, но докато ви четях си мислех не става ли варианта постепенно да се намалява количеството захар във водата...някак да се опитате да "излъжете" малките. За миенето на зъбките...уф наистина и това съм забравила кога почнахме, в началото и беше интересно. После сякаш и "поомръзна", но сега вече на 6г не пропуска миене, да не казвам че се престарава чат-пат и ги мие по три пъти. А флуора си ни е редовното хапче дето "хапваме" ...вече сменихме 3 зъбчета и 4 се клати, но ние сме големи. Любимо ни беше да се сбутаме двете да мием зъби и тя копираше всяко мое движение...а и като стана по-голяма заедно избираме четката за зъби и пастата.
Май не бях много полезна, но от години не съм писала тук, я сякаш вчера беше когато "открих" този клуб...еххх как минава времето ...
Весели празници на всички малки и големи и техните мами и татковци

Тема Re: Малко OFF: за плюенето...нови [re: honey13]  
Автор SveGab (мама на Габче)
Публикувано17.12.04 10:55

Ох, все едно за Габи пишеш. Преди две вечери така - оставям я да заспива сама и отивам на проверка - върху леглото й все едно дъжд е валял, а пижамата й гьол мокра. Всичко сменях, виках и накрая много се смях...
Иначе и тя много пиеше вода /чиста/ през нощта и гледай какво става, ако не открие чашата, но явно е било период, защото сама си се отказа и сега спи непробудно.
За подсладеното не мога да дам съвет, защото Габи почти не е пила подсладена вода, само в началото...
От пролетта мием зъбите - първо аз, после тя за 2 секунди и толкова... Предпочита да мие четката под струйката вода, отколкото зъбите си, но поне ми дава на мен.

Габи - 21.10.2002 г.

Тема Re: дайте ми съветнови [re: Tandoori]  
Автор irina (Симеон & Павел)
Публикувано17.12.04 21:57

Лелее, не му давай в никакъв случай да вдига тази тежка туба!
Той моят от такива геройства си е докарал съпътстващата херния!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.