|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
За големите притеснения
|
|
| Автор |
Heбecнa (истинска) |
| Публикувано | 16.12.04 09:17 |
|
|
Здравейте, момичета.
От известно време изобщо не мога да спя, мисля за толкова много неща едновременно, че не мога изобщо да си почина, нито да се наспя. Направо някаква параноя ме е обхванала и толкова много въпроси за отговор, които ме тормозят: С упойка ли да раждам, страха от използването на вакуум или форцепс /ако не дай Боже се наложи/, дали ще дойде лекаря, с който ще се уговоря, и все едни такива черни мисли.
И вие ли бяхте така и как намерихте спокойствие от хилядите въпроси, напиращи в главата 
| |
|
|
|
Мисля, че повечето сме били така. Аз последният месец изобщо не можех да спя от мисли и притеснения. И накрая се оказа, че всичко е било напразно. Защото като отидох на преглед 4 дни след термина и се наложи бебето да се извади спешно със секцио. Така, че само дето се притеснявах толкова много от болките при раждането - ами аз изобщо нямах такива 
Димитър 19.01.2004
| |
|
|
|
Направо имам опасения, че накрая ще ходя с чували, а не само торбички под очите от безсъние  
| |
|
Тема
|
Re: За големите притеснения
[re: Heбecнa]
|
|
| Автор |
moloko (новак) |
| Публикувано | 16.12.04 10:14 |
|
|
Недей.
Дотук си се убедила, че всяко раждане е уникално и само за себе си. То така или иначе ще се случи точно по твоя уникален начин - така че, не го мисли - няма смисъл. Изключи го от съзнанието си - то така или иначе някъде е програмирано - няма смисъл да се тревожиш и да съставяш хиляди вариианти в главата си - ще дойде и ЩЕ МИНЕ - сега бъди спокойна и се наслаждавай на последните дни самостоятелност - мисли хубави и приятни неща
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
SveGab (мама на Габче) |
| Публикувано | 16.12.04 10:19 |
|
|
Ей, я стига. Сигурно всички сме били така, аз поне бях. Ама в края на крайщата, така или иначе не можеш да знаеш какво ще стане и по-добре изобщо не мисли за това. Всичко ще се нареди от самосебе си. Не се тормози излишно, че и бебока сдигурно усеща твоя страх, ами се наспи хубаво, че те чакат безсънни нощи, които изглеждат безкрайни...
Габи - 21.10.2002 г.
| |
|
Тема
|
[re: moloko]
|
|
| Автор |
Heбecнa (истинска) |
| Публикувано | 16.12.04 10:21 |
|
|
Благодаря, и аз това си опитвам да си внуша, но.......не мога да се освободя от тези мисли, особено нощем
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Kapиммa (мама на Ася) |
| Публикувано | 16.12.04 10:38 |
|
|
А защо е всичко това? Ако нещата следват естествения си ход, и се отнасяш към себе си и предстоящото раждане спокойно, като към нещо естествено и прекрасно, което се случва с теб и в живота ти, мисля, че няма да има проблем. Нормално е да изпитваш притеснения и страхове, но ако ангажираш съзнанието и времето си с приятни и полезни занимания - разходки/и по магазините - сега му е времето да порадваш очите си с всичко, което има в магазините с детски стоки/, пътувания/ако не ти вредят/, концерти, купони...разбира се, всичко с мярка , няма да ти остане нито време, нито желание за черни мисли.
Успех и умната - времето, след което бебчо ще поиска да се запознаете, изтича неусетно, а при благоприятно стечение на обстоятелствата е най-хубавото в живота на жената Поне за мен е така. После животът продължава да бъде хубав, но става качествено различен.
Желая ти спокойна бременност, с леки и приятни мисли, последвана от безпроблемно раждане на здраво и красиво /второто винаги е така - наш'то врабче... /бебче.
| |
|
Тема
|
[re: SveGab]
|
|
| Автор |
Heбecнa (истинска) |
| Публикувано | 16.12.04 10:45 |
|
|
Да, най - много ме притеснява факта, че и бебето усеща притесненията ми, и то , горкичкото рита и не спи по цяла нощ:(
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
tai (член) |
| Публикувано | 16.12.04 10:50 |
|
|
Не го мисли предварително. Нали си си направила планове - ще стане. Като усетиш параноя - почни да си мислиш как ще се грижиш за бебо, с какво ще го занимаваш, как ще го подредиш. Подреждай му дрешките, занимавай се с приятни неща, както са ти казали вече. Неусетно мислите ти ще поемат в друга посока.
Късмет!
[
| |
|
Тема
|
[re: Kapиммa]
|
|
| Автор |
Heбecнa (истинска) |
| Публикувано | 16.12.04 10:53 |
|
|
Ами аз досега бях спокойна, но колкото повече наближава.....
А иначе за покупките сам помислила, много мъничко нещицами останаха:)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|