Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:56 19.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За големите притеснениянови  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано16.12.04 09:17

Здравейте, момичета.
От известно време изобщо не мога да спя, мисля за толкова много неща едновременно, че не мога изобщо да си почина, нито да се наспя. Направо някаква параноя ме е обхванала и толкова много въпроси за отговор, които ме тормозят: С упойка ли да раждам, страха от използването на вакуум или форцепс /ако не дай Боже се наложи/, дали ще дойде лекаря, с който ще се уговоря, и все едни такива черни мисли.
И вие ли бяхте така и как намерихте спокойствие от хилядите въпроси, напиращи в главата

Тема Re: За големите притеснениянови [re: Heбecнa]  
Автор sweet girl (Сливен)
Публикувано16.12.04 09:54

Мисля, че повечето сме били така. Аз последният месец изобщо не можех да спя от мисли и притеснения. И накрая се оказа, че всичко е било напразно. Защото като отидох на преглед 4 дни след термина и се наложи бебето да се извади спешно със секцио. Така, че само дето се притеснявах толкова много от болките при раждането - ами аз изобщо нямах такива

Димитър 19.01.2004

Тема Re: За големите притеснениянови [re: sweet girl]  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано16.12.04 10:06

Направо имам опасения, че накрая ще ходя с чували, а не само торбички под очите от безсъние

Автор moloko (новак)
Публикувано16.12.04 10:14

Недей.
Дотук си се убедила, че всяко раждане е уникално и само за себе си. То така или иначе ще се случи точно по твоя уникален начин - така че, не го мисли - няма смисъл. Изключи го от съзнанието си - то така или иначе някъде е програмирано - няма смисъл да се тревожиш и да съставяш хиляди вариианти в главата си - ще дойде и ЩЕ МИНЕ - сега бъди спокойна и се наслаждавай на последните дни самостоятелност - мисли хубави и приятни неща

Автор SveGab (мама на Габче)
Публикувано16.12.04 10:19

Ей, я стига. Сигурно всички сме били така, аз поне бях. Ама в края на крайщата, така или иначе не можеш да знаеш какво ще стане и по-добре изобщо не мисли за това. Всичко ще се нареди от самосебе си. Не се тормози излишно, че и бебока сдигурно усеща твоя страх, ами се наспи хубаво, че те чакат безсънни нощи, които изглеждат безкрайни...

Габи - 21.10.2002 г.

Тема Re: За големите притеснениянови [re: moloko]  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано16.12.04 10:21

Благодаря, и аз това си опитвам да си внуша, но.......не мога да се освободя от тези мисли, особено нощем

Автор Kapиммa (мама на Ася)
Публикувано16.12.04 10:38

А защо е всичко това? Ако нещата следват естествения си ход, и се отнасяш към себе си и предстоящото раждане спокойно, като към нещо естествено и прекрасно, което се случва с теб и в живота ти, мисля, че няма да има проблем. Нормално е да изпитваш притеснения и страхове, но ако ангажираш съзнанието и времето си с приятни и полезни занимания - разходки/и по магазините - сега му е времето да порадваш очите си с всичко, което има в магазините с детски стоки/, пътувания/ако не ти вредят/, концерти, купони...разбира се, всичко с мярка, няма да ти остане нито време, нито желание за черни мисли.
Успех и умната - времето, след което бебчо ще поиска да се запознаете, изтича неусетно, а при благоприятно стечение на обстоятелствата е най-хубавото в живота на женатаПоне за мен е така. После животът продължава да бъде хубав, но става качествено различен.
Желая ти спокойна бременност, с леки и приятни мисли, последвана от безпроблемно раждане на здраво и красиво /второто винаги е така - наш'то врабче.../бебче.

Тема Re: За големите притеснениянови [re: SveGab]  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано16.12.04 10:45

Да, най - много ме притеснява факта, че и бебето усеща притесненията ми, и то , горкичкото рита и не спи по цяла нощ:(

Автор tai (член)
Публикувано16.12.04 10:50

Не го мисли предварително. Нали си си направила планове - ще стане. Като усетиш параноя - почни да си мислиш как ще се грижиш за бебо, с какво ще го занимаваш, как ще го подредиш. Подреждай му дрешките, занимавай се с приятни неща, както са ти казали вече. Неусетно мислите ти ще поемат в друга посока.
Късмет!

[

Тема Re: За големите притеснения [re: Kapиммa]  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано16.12.04 10:53

Ами аз досега бях спокойна, но колкото повече наближава.....
А иначе за покупките сам помислила, много мъничко нещицами останаха:)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.