|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема
|
АВГУСТИНЧЕТА на 4м. /2/
|
|
Автор |
Collibri (слънчева) |
Публикувано | 13.12.04 16:18 |
|

***********************************************************************************************
1. 3.07.04 *** момченце Атанас*** на deni_1203, 4 кг, 52см, нормално раждане
2. 3.07.04 *** момченце Михаил*** на scout, Америка
3. 14.07.04 *** момченце Адриан*** на Каli_77, 2.8кг, 48см, Шейново, д-р Велев, нормално раждане
4. 20.07.04 *** момченце Давид***на matiya, 2.99кг, 51см, Америка, цезарово сечение
5. 22.07.04 ***момченце Берк*** на beria, 3.05кг, 48см, Майчин дом, нормално раждане
6. 28.07.04 ***момченце Петър*** на Duci, 3.65кг, 50см, Св.София,д-р Маленов, цезарово сечение
7. 30.07.04 ***момченце Владимир*** на Taya, 3.65кг, 51см,д-р Желязков, ІІ-градска, нормално раждане
8. 05.08.04 ***момиченце Емилия*** на slanceslance, 3.4кг, 52см, нормално раждане
9. 06.08.04 ***момченце Алекс*** на jonni_to, 3.35кг, 51см, Св.София, д-р Тодорова, цезарово сечение
10. 06.08.04 ***момиченце Дарина*** на Sema, 4кг, 53см, Шейново, д-р Димитров, нормално раждане
11. 07.08.04 ***момченце Димитър *** на billy_wolf, 3.4кг, 50см, Майчин дом, д-р Дяволов, нормално раждане
12. 9.08.04 ***момченце Антон *** на golden, 4.34кг, 53см, ВМА-Пловдив, проф.Милчев, д-р Канатова, секцио
13. 9.08.04 ***момченце Галин *** на mametoO4, 5.45кг, 51см, нормално раждане
14. 10.08.04 ***момченце Кристиян *** на Малко_коте, 3кг, 50см, Св.София, цезарово сечение
15. 10.08.04 ***момиченце Корина*** на barbaron, 3.22кг, 50см, Майчин дом, Варна, секцио
16. 11.08.04 ***момиченце Елена*** на Collibri, 4.1кг, 52см, Св.София, д-р Ковачева, секцио
17. 11.08.04 ***момченце Мартин *** на Just a girl, 3.16кг, 49см, Габрово, д-р Митев, нормално раждане
18. 12.08.04 ***момиченце Ирина - Богдана*** на Redrose, 4.16кг, 54см, Париж, секцио
19. 12.08.04 ***момченце Йоан *** на nuneva, 3.54кг, 50см
20. 14.08.04 *** момиченце Йоана*** на titi_78
21. 15.08.04 ***момченце Александър *** на desy_kv, 2.85кг, 51см, Втора градска, нормално раждане
22. 15.08.04 ***момченце Красимир *** на коте.коте, 3.8кг, 53см, нормално раждане
23. 16.08.04 ***момиченце София*** на nikol78, 3.55кг, 52см, болница Лозенец, секцио
24. 16.08.04 ***момиченце Елица*** на bony, 3.35кг, 50см, МБСАЛ, Бургас, д-р Шик, ак. Младенова, нормално раждане
25. 16.08.04 ***момиченце Магдалена*** на juna, 3.8кг, 52см, нормално раждане
26 16.08.04 ***момченце Павел*** на vodolej4e, 3.15кг, 49см, Майчин дом, секцио, д-р Хранов
27 17.08.04 ***момиченце Виктория*** на dalala, 3.55кг, 51см, секцио
28 19.08.04 ***момиченце Елпида*** на Айез Седай, 3.65кг, 52см, Солун, нормално раждане
29 26.08.04 ***момченце Иван*** на Mama_Zo, 3.65кг, 51см, нормално раждане
30 26.08.04 ***момиченце Карина*** на Faith77, 3.7кг, 52см, нормално раждане
31 27.08.04 ***момиченце Калина*** на vajrater, 3.15кг, 50см, нормално раждане
32. 28.08.04 ***момченце Валентин *** на Sesi, 3.25кг, 50см
33. 30.08.04 ***момиченце Цвета*** на redhat, 3.45кг, 51см, МБСАЛ, Майчин дом, д-р Диков, нормално раждане
34. 31.08.04 ***момченце Мартин*** на ivata, 3.25кг, 51см, Шейново, нормално раждане

| |
|
Здравейте мили Мамита!!!! и бебета!  
Ето ни я новата, намирисваща на Коледа вече тема!!!
Стягате ли се за дядо Коледа?! ще има ли подаръци?!
Нашата щерка Елена, стана вече на 4месеца! Днес мерките й бяха 64см, 6420г!
Тоя месец е пораснала 2см, и цели 750г, което ни е най-голямото постижение за всички месеци досега /1м - 620г, 2м - 510г, 3м - 690г, 4м - 750г!/ така че аз съм доволна и имам малък вътрешен празник по тоя повод!!!
Също съм доволна че днес най-накрая ни биха ДТК2 и полиомелит2, които бяха за 3ти месец, но ние я отложихме цял месец заради сополите. Сега бебка спинка - държа се геройски - само малко проплака като й я биха ваксината...
Другата ни новост е, че по съвета на педиатърката, след 3-4 дни почваме плодовите пюрета. Аз дълго се колебах, да захранвам или не... но вече й давам ябълков сок цял месец /тя го обожава!/, и понеже имам много доверие на педиатърката - реших да следвам съветите й.... и ще почна с плодовите пюрета.
Каза ми да давам на обяд - по 1-2 л. преди кърменето... да увеличавам всеки ден с по 2-3л. докато стигна половин бурканче. Съветва ме да давам купешки пюрета на Хип. Докато се захрани било по-добре купешки отколкото домашни... Категорично ми каза да не взимам Ганчев.
Каза ми 2 седмици плодови пюрета, след това зеленчукови. Като почна зеленчуковите да редувам - 1 ден плод, 1 ден - зеленчук. След храненето да давам кърма.
Така че почваме с експериментите. Бебка си има вече лъжичка - специално за пюрета - с индикатор за температура - променяла си цвета ако било неподходящо топло пюрето?! .
Това е от нас! ! Целувки! 
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Collibri на 13.12.04 17:30.</EM></FONT></P>
Това са новите ни снимки!    Редактирано от Collibri на 13.12.04 17:31.
| |
|
Честита 1/3 годинка :-)
Марти също стана на 4 месеца в събота. Неговите мерки са - 66 см и 7,400 (качил е 900 гр., това е най-малкия прираст :-)
А за пюренцата - аз бях започнала да му давам от началото на 4-тия месец, но се обрина и спрях, като се уговорихме с педиатърката да отложим захранването. Давах му на Ганчев и си мисля, че може би наистина не са много добри и затова се опъпчи.
Усоех със захранването и лъжичката 
| |
|
Айде и от нас!
И НИЕ ДНЕС БЯХМЕ НА КОНСУЛТАЦИЯ И СЪЩО ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ СМЕ СЕ ПРЕДСТАВИЛИ НАЙ-БЛЕСТЯЩО - цяло кило без 30 грама!!!
Пораснал е с 2.7 см на ръст и с 2 см. обиколката на главата!
Т.е. сега сме 6 600 - тегло
ръст - 63,7
обиколка на главата 41 см.
Относно захранването обаче съветите от педиатърката са различни - очевидно кърмата му стига, така че оставаме на кърма и само на кърма до следващия месец, когато ще решим какво да правим според развитието на бебчо.
Здрави сме. Подскачаме по цял ден, та ми се откъснаха ръцете. Проговорихме, най-накрая. Този път (да чукна на дърво) прие ваксината добре и още не е ревал. Смее се непрекъснато с глас и от време на време ми се кара гукайки и произнасяйки звуци наподобяваши "айдее" - обикновено като му се бави нещо - я папото, я банята, я спинкането .
Моя младеж вече непрекъснато си използа ръчичките, бърше си устата с кърпа (щото не може да я вкара в устата и излиза все едно я бърше ), хваща и си дърпа пишката здраво (брат ми и мъжа ми се превиват от болка само като го гледат ), и въобще всичко което му попадне в ръцете се хваща здраво (вкл. косата на мама) и после се опитва да си го набута в устата.
Растат ни забки, та сме малко нервни, но е поносимо.
Най-накрая и на мен почна да ми прави по-големи паузи за яденето .
Абе въобще днес съм много доволна.
Взех си и изпита с шестица , поканиха ме на няколко коледни партита, едното детско. Вчера му поръчах подаръците за коледа и ще ги получа до края на седмицата!!! Въбще много съм щастлива.
Под натиска на майка вчера му дадохме две лъжички сок от моркови - и той го излапа лакомо, но от това му дойде апетит и поиска още да яде, та се наложи ка го кърмя, макар че оставаше час и половина до яденето. Днес обаче след разговор с докторката и съветите, които получих от другите майки в един друг форум - майка ми предложи да спрем соковете, което си е цяло постижение   !!!!
Само по отношение на цигарите - не мога да кажа че имам пълен успех, но определено напредваме в правилна посока. Май скоро отново ще мога да се похваля че не съм палила нито една цигара!
Браво на Ели!
Разгледах и снимките на Никол - супер са, много сладка госпожица.
Очаквам с нетърпение да прочета и за останалите .
| |
|
Ей, Били, страхотно звучиш!!! Много се радвам да те чуя така бодра и оптимистична! Браво на юнака Митака! Колко е наддал!
забравих да кажа че обиколката на главата на Ели е 42см :).
аз сега ще видя какви ще ги вършим ние с пюретата....
Желая ти успех с отказването на цигарките!! Ще се справиш - всеки път като палиш, мисли за Митето.... и я гаси...... Просто не забравяй да се сещаш за него, щом държиш цигара в ръце - щом ти се пали, по добре вземи една дрънкалка вместо цигара и си дрънкай с нея - майтапа настрана! Ама наистина ти желая успех и браво за изпита!!!
| |
Тема
|
Re: АВГУСТИНЧЕТА на 4м. /2/
[re: Collibri]
|
|
Автор |
nikol78 (мама на София) |
Публикувано | 13.12.04 19:05 |
|
Здравейте и от мен августинки
Ние сме на лекар на 16.12. и тогава ще дам отчет. Аз започнах да давам на София пюре преди няколко седмици. Яла е и на Ганчев и на Хипп. На Ганчев са много течни и се омазва до ушите, а и след петата лъжичка започва да реве????? Сега пак си започнах с Хипп и няма проблем. Пробвали сме ябълка, ябълка и морков, ябълка и тиква, чиста ябълка и чиста круша. От ябълка и морков, въобще не искаше да яде, чистата ябълка и тази с тиквата, горе-долу, обаче замирише ли й на круша, яде и се смее на глас. Сериозно ви говоря, голям кеф с тая круша, чак се захласва
Поздрави на бебоците
| |
|
Аз по-скоро си представям как отровата влиза посредством кърмата и въздуха в дробовте на Митко и я гася. Макар че да си призная след като прочетох една статия как никотина почти не преминава в кърмата, особено ако се пушат под 20 цигари дневно и ми е много трудно да ги спра изцяло. Но толкова бях доволна че ги бях спряла и бях горд НЕПУШАЧ, и можех да гледам от високо другите пушачи, че мисля че ще ги спра най-накрая гадните му отрови!!!
Колибри, във връзка с обиколката на главата се сетих нещо от една от моите сто книги за отглеждане на дете - пишеше, че не килограмовия прираст е важен за развитието на детето (килограмовия прираст бил важен за прасетата, коите се угояват за наближаващата коледа ), а прираста на обиколката на главата и ръста. Ако расте нормално на ръст и му расте главичката - значи всичко с бебето е наред.
| |
|
Аз обаче не разбирам защо не препоръчват домашни?!! Аз например съм се заредила с моркови и ябълки домашно производство, от един балкан високо, далеч от цивилизацията, където съм сигурна че са екологично чисти. Мисля от тях да правя пюренца. Не смятате ли че все пак, че прясното пюре е по-добро от това в бурканче?
Никол я направи една снимка докато се смее на крушата или олива с пюренцето - много ще съм любопитна да го видя. Ние нали сме само на кърма и все още сме чистички, чистички. вчера като му дадох лъжичка сок го накапах, де, но малко нарочно. И аз искам да ми се олива пък , е повече искам да кърмя де - но много искам да видя бебе на нашата възраст как яде пюренца, плийз!
| |
Тема
|
[re: Billy_wolf]
|
|
Автор |
nikol78 (мама на София) |
Публикувано | 13.12.04 20:04 |
|
Няма проблем, при първа възможност ще кача снимка на омазана госпожица А за захранването аз бях чела, че е хубаво при бебетата на адаптирано мляко да се започне от 4 месец, та като навърши третия и захвана четвърти, тръгнах от една -две лъжички, а вчера стигнах до цяло /125/ на Хипп - круша
| |
Тема
|
[re: Collibri]
|
|
Автор |
Mama_Zo (hello) |
Публикувано | 13.12.04 22:14 |
|
Здравейте и от мен най - накрая и аз се наканих да почета и да попиша във форума.
Ние разбира се сме с 2 седмици назад и все още ни остава да растем докато дадем мерки за 4-тия месец, но като гледам големички вървим . В края на 3-ия месец бяхме 63 см. 6,130 кг. и 41см. обиколка на главичката. И наш Иванчо е все още само на кърма и даже честичко ми се налага да се изцеждам защото той не може да изяжда всичко . Голям чанч си е това цедене ама няма как. Таман реших да спра с изцеждането и на 3-тия ден ми се втвърди гърдата и се започна пак с парните бани, мажите и изстискването   .
Като навършихме 3 месеца реших, че ще почна да давам сок от ябълка по 1-2 лъжички, но миличкия взе да се гърчи и да нервничи и да мрънка /май се появиха тези късни колики/ и аз спрях сокчето. Та ще караме на кърма докато не вземе да намалява или докато не навърши 5 месеца /поне/.
И ние вече хващане всичко дето ни е пред очети и разбира се се опитваме да го бутнем в устата , смеем се с глас даже понякога се захласваме .
На Collibri и Billy_Wolf специялни поздрави и целувки на Ели и Митака.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
|
|