|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
къпането-ужас
|
|
Автор |
Fighty (новак) |
Публикувано | 15.12.04 10:36 |
|
Мили мами, ще ви бъда много благодарна за всяка идея какво да правя. Кайа е на 2.5 месеца и изпитва ужас от къпането. Къпя я във ваничка, аз я държа таткото полива. Докато е по корем някак се издържа но обърна ли я по гръбче ми потича кръв от ушите Откъде у това малко човече толкоз глас, направо умът ми не го побира. И после като я сложа на хавлииката продължава да пищи , започвам масажа и тя се успокоява чак като стигна до коремчето. Изведнъж грейва и почва да се хили, сякаш до сега не се е съдирала от рев!!! Направо съм в чудо. Четох някъде, че ако бебто не обича да се къпе трябвало да спра да го къпя за известно време и да го бърша с влажна кърпа.Е добре де , ама аз не виждам това с какво ще промени нещата-нали пак ще трябва да започна по някое време!! А никак не ми се иска да не обича водата и да се страхува като попорасне.
Помощ!
| |
Тема
|
Re: къпането-ужас
[re: Fighty]
|
|
Автор |
tai (член) |
Публикувано | 15.12.04 10:46 |
|
Предполагам, че с времето ще отмине тоя рев. И при нас беше така. Майка ми, ми даде акъл - да го държа здраво за двете ръчички - чувства се по-спокоен като се държи за нещо. Другите варианти са да вземете шезлонг за баня - не са скъпи, има ги в детските магазини и силиконова възглавница, която да подпира главичката. Давай смело и не се плаши. Бебка ще свикне с банята.
[
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Cпacka (добра ламя) |
Публикувано | 15.12.04 11:21 |
|
Да не би да не й харесва температурата на водата, с която я къпете. Пробвай с малко по-топла, а ако положението е същото, опитай обратния вариант.
Идеята с шезлонга също е много добра.
Пътят към ада е постлан с добри намерения.
| |
|
Здравей!
Аз съм за с двете ръце да си вземеш шезлонг /струват 5 - 8 лв./ и като го сложиш да легне му държиш главичката за ушетата да не влиза вода и непременно му държиш двете ръчички /даваш му двете пръсчета да се хване с ръчички/ - така ще се чувства стабилно и може би ще спре да реве толкоз.
Стискам палци!
Ние вече сме на 3 месеца и половина и от 2 седмици се къпем под душа - голямо забавление настава. Така че смед 1-2 седмици и ти можеш да го пробваш под душа. Там все пак го държиш и го гушкаш и се чувстват прекрасно!
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Mama_Zo на 15.12.04 11:31.</EM></FONT></P>Редактирано от Mama_Zo на 15.12.04 11:32.
| |
|
бъди търпелива.изпробвай някакъв забавен номер при къпане,сложи играчки-говори й как те се къпят и т.н. ако не помага-наистина изчакай известно време,защото иначе детето може да получи отвръщение от къпането.трябва да се подхожда много деликатно.
Успех!
| |
|
Здравей!
Стана ми интересно за къпането под душа - ти го държиш в теб, така ли? Не използваш корито? Не става ли хлъзгав от сапуна? МОля те обясни как го правиш, защото ми се струва интересно!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Roo (мама) |
Публикувано | 15.12.04 12:17 |
|
Ние ползваме анатомично корито, струва 10лв с възможност бебето да е полулегнало или да е нормално седнало в последствие. Според мен бебето не чувства никаква опора когато го държите във въздуха, а и може да му става студено в интервалите между поливанията и на мен ми става хладно когато изкоча отстрани на душа, въпреки че в банята е топло.
Пък и вие сте вече достатъчно големи да се къпете легнали в корито, поне според наште доктори, след 20я ден спокойно може в коритото. Много по забавно е за детето, ще му пуснете някое пате да плува, ще шляпа с крачета и ръчички, пък и за вас ще е по-лесно, на мен ми изтръпваха ръцете, леко, леко, но тежи и се пързаля.
| |
Тема
|
[re: Roo]
|
|
Автор |
tswete (mama na Alex) |
Публикувано | 15.12.04 12:36 |
|
По тоя повод аз преди време бях пуснала тема в клуба и съм много благодарна на мамите за съветите. Моят син беше на същите месеци, когато започна да крещи от водата.
Наистина хавлиените шезлонги вършат прекрасна работа. Обляга се спокойно и някой може да му даде пръстчета, както са ти писали, за да се чувства по-спокойно детето. А Алекс плачеше, а и продължава да плаче от по-топла вода и съм забелязала, че харесва къпането в по-хладка вода. Но все още никак не обича да му се стича вода по лицето, така че него го мия с ръка и не го поливам. А плачът може да е и от глад. Може да пробваш по-рано да се къпете.
Но, според мен, не се отказвай от къпането всеки ден. Има такива моменти, докато не намериш цаката и всичко се оправи. Алекс от доста време вече така пляска и се радва на водата, че те съветвам просто да проявиш търпение . И още нещо - аз съм пищяла много от къпането и нашите не са разбрали каква е причината, но от 5 годишна съм по басейните и съм прекарала повече от 20 г. в тренировки във водата. Няма и следа от ужас към водата .
Дано съм помогнала.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3te...ki (трите точки :)) |
Публикувано | 15.12.04 12:37 |
|
Защо не опитате да смените температурата на водата? Опитай с по-топла, а ако продължава да плаче, опитай с по-студена... Друго, което ми хрумва е да напълните по-малко коритцето. Емил така няколко дни се съдираше да реве докато го къпя, докато най-накрая загрях, че тати е напълнил малко повечко коритото от друг път и някакси бебчо се чувства по-несигурен сякаш...
И още една идея - вие кога я къпете? Преди или след ядене? Аз по принцип къпех Емил преди вечерното ядене (както навсякъде и всеки казва) и нямах проблеми, но както казах в един момент къпането и за нас се превърна в неспирни крясъци ... Тогава намалихме малко нивото на водата, а на другия ден реших да пробвам какво пък ще стане, ако го изкъпя след ядене, а не преди и се оказа печеливш ход за нас. Емил вече не реве в банята, а даже напротив...
Стискам палци да решите проблема с къпането :)
| |
|
Аз също съм го правила и на бебо много му хареса. Добре е детенцето да може да си държи изправена главичката, както и да има някой, който да ти подаде и вземе бебо след като приключите. Хубаво е и да имаш някаква гумена подложка, за да не се хързулнеш ти. Като за начало можеш просто да се мокриш с бебо без сапун - просто го измиваш или трябва да бъдеш много внимателна ако го сапунисваш. Просто опитай!
Внимавай струите да не падат директно в-у лицето на бебо - дръж го легнал на гърдите ти.
[
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|