Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:51 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как обезопасихте терасата?нови  
Автор Ljonja (пиле мама)
Публикувано11.12.04 19:04

При нас се очертава това да стане проблем, понеже терасата ни е дълга около 12 м., а живеем на 9-тия етаж! Сега е с един парапет толкова рехав, че не знам как са го приели блока така, но това е друга тема... Ясно, че Славена не бива да излиза навън, но това "не бива" не ме успокоява . че и нисък, отгоре на всичко - не повече от 1,10! Вие как възпрепятствате малчовците? Такива ужасии стават, просто ми настръхва косата, да не дава Господ!

Тема Re: Как обезопасихте терасата?нови [re: Ljonja]  
Автор pepeliashka (maximoci)
Публикувано12.12.04 14:58

4удесна теми4ка! И ние сме опряли до този проблем!А при нас от едната страна може директно на покрива да се ка4иш!На последния етаж сме и единия "скат" на покрива е то4но до парапета на терасата!
Сега майка ми прави "проу4вания" при дърводелците,които ще ни правят навеса на терасата,дали не биха могли да направят някаква декоративна "решетка",за да няма достъп до покрива.....

Тема Re: Как обезопасихте терасата? [re: Ljonja]  
Автор Xaпka (бирена)
Публикувано12.12.04 16:09

Това ми е болна тема. Ние заварихме няколко метални тръби, така че парапетът да е малко по-висок, но и сега ме е страх. Идва ми да помоля мъжът ми да сложим решетки на всички прозорци и балкони, защото жилището ни е на 7-ми етаж . Обаче остава проблемът със свекърва ми, която гледа беба доста често, а и те живеят на тази височина. Някак ми се струва малко идиотско, но доста практично да се "орешетъчи" целият свят, за да няма никакъв риск Знам, че това е невъзможно, но ужасно ме е страх от такива неща

Дидини

Тема За обезопасяване на прозорцитенови [re: Xaпka]  
Автор MM (za mama)
Публикувано13.12.04 14:32

Ние сме в къща, така че нямаме проблема с терасата (къщата няма тераси), но винаги съм се замисляла как ли бих се справила, ако живеехме на място с тераса. То всъщност няма и значение дали е на първия или 21-вия етаж, общо взето риска и опасностите са едни и същи в двата случая. Но тъй като ти спомена за прозорците - ние също имаме този проблем, защото ако Анна падне от прозореца на първия етаж, последствията биха били фатални по същия начин ако падне и от тераса на това ниво. Не сме слагали решетки на прозорците, а едни специални предпазители - представляват едни пластмасови неща, едното се захваща за прозореца, другото за перваза и не позволяват прозореца да се отвори с пролука по-голяма от 20-на сантиметра, т.е. така че да не може да се промуши през него дете. Когато искаш да го отвориш по-широко можеш да си го откачиш, но едно дете не би могло да го направи това (теоритично поне - а докато се научи да го прави, се предполага че ще е на възраст на която ще разбира вече опасността от това да скочи от прозореца. Още преди да се роди Анна преживях голям ужас, когато веднъж един от племенниците ни се беше провисил през прозореца - бяхме ги оставили да си играят в малката спалня (4 деца) и аз просто бях открехнала леко прозореца защото беше много топло в стаята. Вярно е че този първи етаж не е висок, но за 3 годишно дете, щеше да е бая височко...Ама тогава нямах деца и не ми минаваха през главата такива неща. Добре, че видяхме навреме.
Някои от производителите на пвц дограми слагат такива стандартни 'детски' предпазители - ние си купихме защото нямаше в предишната къща, сега не мога да се сетя в новата дали ще има, но още като се нанесем другат седмица, ако няма ще сложим веднага. Аз иначе не бих могла да оставя Анна да спи на отворен прозорец (а винаги й го отварям) - от година вече не спи в кошара, т.е. може по всяко време да стане и да реши да отвори прозореца по-широко ако няма предпазител.
Колкото до това като е на чуждо място - ами просто трябва да имаме и очи на гърба. Защото колкто и да обясняваме, че е опасно, децата са си дяволчета. Аз като си спомням как като малка със съседката сме прескачали от единия балкон на другия (живеехме в съседни апартаменти) - като много добре знаехме че не трябва.....Абе, не знам как са ни оставяли сами, ама явно и Господ ни е пазел.

Ето тук един пример - наште не са точно същите, но са подобни.

Анна 07/09/2002

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано13.12.04 14:32

Струва ми се, че трябва да помислите за по-здрава решетка или най-добре изливане на бетонна стена или такава от итонг на мястото на парапета. Аз не ги харесвам тези решетъчни парапети, защото са много удобни за катерене.

Тема Re: Как обезопасихте терасата?нови [re: Чeтa]  
Автор Ljonja (пиле мама)
Публикувано13.12.04 22:32

Да зидаме отново целия парапет ще ни излезе колкото основен ремонт на две стаи , така че се насочваме към по-яка решетка, задължително с отвесни пръчки! Плюс тези ограничители за врати/прозорци, за които ММ говори. Плюс нащрек нонстоп!

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано14.12.04 10:18

Стига бе! Толкова скъпо ли излизат 20-тина блокчета итонг?

Тема Re: Как обезопасихте терасата?нови [re: Чeтa]  
Автор Ljonja (пиле мама)
Публикувано14.12.04 10:25

Терасата е голяма! Само дължината й е 12-тина метра, и височината като трябва да е по-нормална... Размерът в случая има значение

Автор Lina_k (щастлива)
Публикувано14.12.04 10:47

Нашата тераса не е от стена ,а железа,разположени на голямо разстояние едно от друго.Спокоино 4овек си провира главата.и аз не знам как са я минали на акт 16, но..
Ние опасахме решетката с мрежа.даже двоино го направихме.Много е удобно и стабилно

Тема Не устоях...нови [re: pepeliashka]  
Автор Ljonja (пиле мама)
Публикувано14.12.04 15:11

Е такава готина снимка, не е истина просто! Ние наште госпойци по-далечко една от друга ги държим, че на кучето издевателствата много му дойдоха

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.