Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:32 10.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема МОЕТО РАЖДАНЕ В МАЙЧИН ДОМ - гр.ВАРНАнови  
Автор Stela_Varna (непознат)
Публикувано07.12.04 08:58

Аз бях с планирано Секцио за 5 ноември.
И така: На 5 ноември ( петък) трябваше в 7.00 часа да съм в Майчин дом, затова станах рано ( то толкова и спах де.. и в 6.30 часа бяхме готови за потеглянекъм болницата.Ако кажа ,че не бях притеснена и малко уплашена ще излъжа, но запазих самообладание, а и съпругът ми през цялото време ми беше опора и ми даваше кураж.
Пристигнахме навреме.Там ни посрещна акушерката Горанова, попълни документите , направи запис на тоновете на Бебо , измери ми кръвното( бях го дигнала от притеснение), след което пристъпихме към клизмата( не е болезнена), някои мами бяха писали , че боли...малко е неприятна манипулацията... И така бях готова за операционната в 8.00 часавече бях там и ме подготвяха за Спиналната упойка...Очаквах да ме заболи много при поставянето , а и като знаех , че трябва да не се движа при поставянето ме обхващаше ужас да не направя някоя "глупост", но уви не усетих кога ми я постави анестезиолога , може би страхът ми бе потиснал болката и аз не мога сега да си обесня , но факт е ,че не ме заболя...и искрено благодаря на анестезиолога , който беше в екипа на д-р Халачева по време на операцията за вниманието и грижите които положи.След поставянето на упойката усетих затопляне от гърдите на долу, първо ми изтръпна единия крак после другия и след няколко секунди вече не чуствах нищо .Поставиха ми катетър и след няколко минути спуснаха и "перденцето" пред погледа ми ..Така и не разбрах кога са започнали , през цялото време бях нащрек , очаквах да усетя болка, но не ...усещах само някакво дърпане и тласкане ..и в 8.30 часа се роди моя прекрасен син с име Севастиян 3640 кг и 52 см.Веднага ми го показаха, видях едно малко свито човеченце, което още в първия миг заобичах, сълзите ми напираха, сърцето ми се сви от радост и щастие, идеше ми да заплача с глас , но под въздействие на упойката нямах сили да изплача силно както ми идеше от вътреСлед това операцията продължаваше ,а мен не ме напускаше личицето което видях, и това ме караше да се чуствам на седмото небе от щастие , почти забравила ,че съм на опрационната маса...В 9.10 часа вече бях в Интензивното , а след половин час и упойката отмина и аз започнах да си чуствам кръста и краката.Отново очаквах , че ще ме свие силна болка , но не за щастие ...а и слагаха и обезболяващи...Станах още същата вечер...Е първото ставане е малко трудно ...но колкото повече се движех болката отшумяваше...И така престоят ми в Майчин дом беше изпълнен с много положителни емоции..И най - вече Раждането за мен ще остане най щастливия миг в живота ми изпълнен с приятни чуства , и без болка...от която толкова се срахувах...
Никога няма да забравя прегръдката на д-р Халачева , когато си тръгвах... без думи ...за мен този момент беше много силен и отново със сълзи на очи си тръгнах от кабинета и...Искам и тук да и Благодаря и да е жива и здрава и още дълги години да дарява щастие ...Никога няма да мога да и се отблагодаря за всичко което направи за мен и бебе Севастиян.Сърдечно благодаря и на д-р Корновски , той асистираше на д-р Халачева...на акушерката Снежка тя ми водеше консултациите, на акушерката Рени Корновска много сърдечна жена,,на целия екип в операцинната...На д-р Юдова ..тя се погрижи за Севастиян след като го извадиха....На акушерката Неви Кескинова, която с толкова внимание и ласки се грижеше за бебе Севастиян,,,Благодаря на всички от родилно отделение за грижите които положиха,,,за миг не съжаявам, че съм родила в Майчин дом ..ако един ден решим да имаме второ дете , то ще родя отново при д-р Халачева и то не къде да е ,а Майчин дом..условията са идеални...по скоро се чуствах като на хотел отколкото в болница...
От 8 ден след операцията сама се грижа за моя син...Чуствам се много добре ...остана ми само едно коремче ...но не е болка за умиране...На всички бъдещи майки пожелавам леко и безпроблемно раждане..и най вече трябва да сте спокойни...това е много важно условие за безпроблемно раждане!
Е това е от мен дано не съм ви досадила с дългия разказ!
Благодаря ви на всички за подкрепата !
Хиляди целувки от мен и бебе Севастиян!

Тема Re: МОЕТО РАЖДАНЕ В МАЙЧИН ДОМ - гр.ВАРНАнови [re: Stela_Varna]  
Автор irka (мама на Дени)
Публикувано07.12.04 09:11

Хубав разказ! Честито още веднъж за малкия сладур! Да ви е жив и здрав, много щастлив и много да го слушате!

Деница-5.12.2003г.

Тема Re: МОЕТО РАЖДАНЕ В МАЙЧИН ДОМ - гр.ВАРНА [re: irka]  
Автор AVA27 (Gabriel20.09.04)
Публикувано07.12.04 12:09

Здрасти и честито още веднъж!Писах ти още един мейл,но ти в разказа си отговаряш на въпросите ми май.
Обаче незнам защо са ти правили клизма и са ти сложили катетър.До колкото знам там не правят тези процедури.При мен също ги пропуснаха.И специално клизмата,макар,че моето секцио стана по спешност.(в смисъл по-рано от планираната дата)
Сега ти пожелавам Севастиян да пропусне коликите и да ви радва много.Да започне бързо да спи по цяла нощ и да плаче малко.
Видях и снимките ви.РАдвам се,че все повече има такива татковци,които да се престрашават да присъстват на раждането( и при нас беше така).А между другото бебчето май прилича на татко си,как мислиш?
ПОздрави и цвлувки
Ава

Автор shushon (бонбон)
Публикувано07.12.04 12:20

Честито. Откога чак да напишеш как е минало раждането. Не беше страшно нали? Толкова се беше притеснила. Снимахте ли с камера?

Автор malka s4et-ka (слънце)
Публикувано07.12.04 12:56

Честито и от мене да ти расте живо и здраво детенцето, и аз отдавна чаках да пишеш даже ти бях пуснала бележка но може да не си я получила,ако знаеш как ме зарадва твоя разказ защото и аз се насочих да идвам във Варна да раждам в Майчин дом и то точно при д-р Халачева,акушерка също ми е Снежка която за мен е най- добрата и мила акушерка,та се питам с този екип ли д-р Халачева води ражданията, засега аз ще раждам нормално и значи ли това че ще ме израждат същите доктори,макар че и да са други това не ме притеснява защото там са специалисти.......още веднъж честито

Тема Re: МОЕТО РАЖДАНЕ В МАЙЧИН ДОМ - гр.ВАРНАнови [re: AVA27]  
Публикувано07.12.04 19:31

Здравей Ава !!!
За съжаление не ни отминаха коликите:( Имахме още в Майчин дом...и първите седмици бяха на често и дълги и продължителни ..сърцето ми се свива като го гледам как се превива .От вчера понамаляха...давам му Саб и Еспумизан Л , и чая на Хип против колики..като че ли само Саб му действат...При Габриел как беше?
Относно приликите , всичко познати наши казват , че Севастиян прилича на баща си...няма лошо...:)Поздрави от нас .

Тема Re: МОЕТО РАЖДАНЕ В МАЙЧИН ДОМ - гр.ВАРНАнови [re: shushon]  
Публикувано07.12.04 19:43

Здравей , снимахме с камера и ще се опитам да сложа някоя и друга снимчица.
Вярно много се бях притеснила :) , а не е трябвало чак толкова да се притеснявам..не е толкова страшно ...а е прекрасно да си майка...

Тема Re: МОЕТО РАЖДАНЕ В МАЙЧИН ДОМ - гр.ВАРНАнови [re: malka s4et-ka]  
Публикувано07.12.04 19:50

Благодаря ти за поздравленията...Халачева е най - сърдечната докторка която познавам...При нормално раждане д-р Халачева сама изражда ..само при Секцио е в екип..аз я бях питала защото и при мен се очертаваше до 8 месец нормално раждане...но последните седмици от бременноста се оказа че трябва да е Секцио и не съжелявам...даже д-р Халачева ме пита аз с кого искам тя да е в екип за операцията, защото тя е в екип с Корновски , с доцент Янева ...

Автор AVA27 (Gabriel20.09.04)
Публикувано07.12.04 21:35

Ами Габриел нямаше колики майАз така и неможах да разбера има ли,няма ли,но много ме беше страх от тях.Аз когато плаче без видима причина си мисля,че може да са колики,защото няма характерните ритане с крачета и свиване.Пък и той много пръцка,може за това да не го боли коремчето.Не че не давам нищо за колики де.Давам капки бейбинос.Чай на хип и евентуално топла пелена.Започнах да давам и сокове,които би трябвало да засилят коликите,но за сега няма проблем,да чукна на дърво.
Ако има нещо,питай.Пиши ако искаш и на ICQ-то ми.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.