Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:19 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема АВГУСТИНЧЕТА на 4м.нови  
Автор Collibri (слънчева)
Публикувано02.12.04 00:36

*************************************************************************************************
1. 3.07.04 *** момченце Атанас*** на deni_1203, 4 кг, 52см, нормално раждане
2. 3.07.04 *** момченце Михаил*** на scout, Америка
3. 14.07.04 *** момченце Адриан*** на Каli_77, 2.8кг, 48см, Шейново, д-р Велев, нормално раждане

4. 20.07.04 *** момченце Давид***на matiya, 2.99кг, 51см, Америка, цезарово сечение

5. 22.07.04 ***момченце Берк*** на beria, 3.05кг, 48см, Майчин дом, нормално раждане
6. 28.07.04 ***момченце Петър*** на Duci, 3.65кг, 50см, Св.София,д-р Маленов, цезарово сечение

7. 30.07.04 ***момченце Владимир*** на Taya, 3.65кг, 51см,д-р Желязков, ІІ-градска, нормално раждане
8. 05.08.04 ***момиченце Емилия*** на slanceslance, 3.4кг, 52см, нормално раждане
9. 06.08.04 ***момченце Алекс*** на jonni_to, 3.35кг, 51см, Св.София, д-р Тодорова, цезарово сечение

10. 06.08.04 ***момиченце Дарина*** на Sema, 4кг, 53см, Шейново, д-р Димитров, нормално раждане
11. 07.08.04 ***момченце Димитър *** на billy_wolf, 3.4кг, 50см, Майчин дом, д-р Дяволов, нормално раждане

12. 9.08.04 ***момченце Антон *** на golden, 4.34кг, 53см, ВМА-Пловдив, проф.Милчев, д-р Канатова, секцио

13. 10.08.04 ***момченце Кристиян *** на Малко_коте, 3кг, 50см, Св.София, цезарово сечение

14. 10.08.04 ***момиченце Корина*** на barbaron, 3.22кг, 50см, Майчин дом, Варна, секцио
15. 11.08.04 ***момиченце Елена*** на Collibri, 4.1кг, 52см, Св.София, д-р Ковачева, секцио

16. 11.08.04 ***момченце Мартин *** на Just a girl, 3.16кг, 49см, Габрово, д-р Митев, нормално раждане

17. 12.08.04 ***момиченце Ирина - Богдана*** на Redrose, 4.16кг, 54см, Париж, секцио
18. 12.08.04 ***момченце Йоан *** на nuneva, 3.54кг, 50см
19. 14.08.04 *** момиченце Йоана*** на titi_78
20. 15.08.04 ***момченце Александър *** на desy_kv, 2.85кг, 51см, Втора градска, нормално раждане

21. 15.08.04 ***момченце Красимир *** на коте.коте, 3.8кг, 53см, нормално раждане
22. 16.08.04 ***момиченце София*** на nikol78, 3.55кг, 52см, болница Лозенец, секцио
23. 16.08.04 ***момиченце Елица*** на bony, 3.35кг, 50см, МБСАЛ, Бургас, д-р Шик, ак. Младенова, нормално раждане
24. 16.08.04 ***момиченце Магдалена*** на juna, 3.8кг, 52см, нормално раждане
25 16.08.04 ***момченце Павел*** на vodolej4e, 3.15кг, 49см, Майчин дом, секцио, д-р Хранов
26 17.08.04 ***момиченце Виктория*** на dalala, 3.55кг, 51см, секцио

27 19.08.04 ***момиченце Елпида*** на Айез Седай, 3.65кг, 52см, Солун, нормално раждане

28 26.08.04 ***момченце Иван*** на Mama_Zo, 3.65кг, 51см, нормално раждане
29 26.08.04 ***момиченце Карина*** на Faith77, 3.7кг, 52см, нормално раждане
30 27.08.04 ***момиченце Калина*** на vajrater, 3.15кг, 50см, нормално раждане
30 30.08.04 ***момиченце Цвета*** на redhat, 3.45кг, 51см, МБСАЛ, Майчин дом, д-р Диков, нормално раждане
31 31.08.04 ***момченце Мартин*** на ivata, 3.25кг, 51см, Шейново, нормално раждане

Тема Re: АВГУСТИНЧЕТА на 4м.нови [re: Collibri]  
Автор Collibri (слънчева)
Публикувано02.12.04 00:48

Тамън щях да пускам трета част на темата за 3 месеца, и се усетих че всъщност вече сме в четвъртия навлезнали... лелеее!!!

Е, хайде мами - давайте с новите отчети за четвърти месец!
Ние още не можем да кажем, щото имаме още 11 дни до официалното мерене, ама досега за 18дни Ели е качила 430г, което си е по 20г на ден - задоволително. За нейното плавно темпо си е идеално. Все пак до края на месеца имаме още 12дни.
Иначе на ръст си расте детето. За половината месец е 2см отгоре - вече е 66см, 6100г.

На мен М.не е дошъл и хич не ми и трябва засега - чудесно си ми е така. И при мен идваше неприятно и болезнено - това е нещото което изобщо, ама изобщо не ми липсва от миналата година по това време...

За срещата съм навита, само че в София ленд! Харесва ми идеята на Дуци, защото там, ако е ветровито или дъждовно или неприятно /каквото напоследък доста често се случва да е/ можем да се скрием вътре в покритото пространство и да сме като навън нашироко! Така че ХАЙДЕ В СОФИЯ ЛЕНД! - кажете времето и часа - кога ви е удобно? По добре делничен ден, сигурно, щото иначе ще е лудница......

Деси, Си Кей роди момиченце Лора - 2850,50см. Вече е на 20 дни Много са сладки и са добре - в албума на Ели - бебе ели1 има снимки и на нейното бебче .

Снимките ви са много хубави! Браво, добре си гледате децата!

Айез, и на мен постоянно ми се яде сладко.... днес тамън си казах - никакви глезотии... няма да ям повече сладко........ и познай..... преди малко кой изяде 1/3 шоколад

Ели имаше досега лепенка на пъпчето за да се прибере... вчера я махнахме и сега й е много зачервена и раздразнена кожичката там! - прибрал се е , но има едно бобче вътре - т.е. не е абсолютна дупка.... Педиатърката каза че вероятно ще си остане бобчето... щото е вързан високо , но важното е че поне не стърчи навън....

Освен заниманията с нея си правим и ремонт с мъжа ми на апартамента в който ще се местим скоро.... леле тоя ремонт го правим откакто родих... и все му се не види края.... та днес боядисвах усилено радиатори.... а майка ми ми докара бебка да я накърмя на ремонта и после си я взе обратно.... - добре че е наблизо и става с разходка с количката - голяма комбина сме!

Ели вече много добре хваща играчките и си ги тика в устата, време й е май за чесалка за зъби...
От няколко дни пищи усилено- открива си все повече гласа.
И много ни се смее на всички... все по-усмихната става.
Почва да прилича на Мишелин - с тия гънки по крачетата и ръчичките, а там взе да й се зачервява кожичката, та все я плескам с някви кремове и мазила....

Августинки от курса на сп.9месеца - видяхте ли се в списанието за Декември?! Има ни там с бебчетата от срещата

Тема Здравей, Колибри!!!нови [re: Collibri]  
Автор desykv (мама на Алексчо)
Публикувано02.12.04 00:57

Виждам, че току-що си пуснала нова темичка, браво на теб!
Ти и Голдън ме успокоявате, че не бъркам с Алекс - благодаря ви за моралната подкрепа! По отношение на захранването и обличането - наистина Алекс е много зиморничав /а аз не съм!, но пък баща му е - /, облека ли го малко по-леко и започва да плаче от студ, посинява, трепери, леден е на пипане, неспокоен... Облека ли го топличко, грейва целият и се стопля, няма да го мъча детето! Иначе го калявам - почти всеки ден е на разходка, или поне на терасата, и като го преобувам го оставям за няколко минути голичък да си поритка, тогава му е приятно!
А относно захранването - детето ми си е лакомо, с кеф суче от мен, с кеф пие сокчета, с кеф яде пюрета, с кеф пие вода /дори неподсладена/, с кеф пие изкуствено мляко като се налага, с кеф си цока пръстчето или бибата, или каквото му попадне... Каквото не съм му дала, това не е ял! Пу-пу! Аз съм фен на ранното захранване, писала съм вече защо, и въобще не съжалявам, както виждам и Голдън също /от предишната ни тема/! След 2 седмици и Алекс почва със зеленчуковите пюрета, засега е на плодови /от банан, праскова, ябълка/.
Дуци, разбрах, че събираш дрешки за дом за бебета - и аз приготвих едно пликче с миниатюрни запазени бели ританки, блузки, ризки и шапки! Кога да ти ги дам?
Обичам ви и лека нощ, мили августинки и августинчета!!!
И аз си купих списанието, и се видях - гот!!! Аз и Алекс сме медийни звезди, брей! Мерси за информацията за Си Кей, поздрави я от мен!!! Доскоро.

Редактирано от desykv на 02.12.04 01:02.

Тема Августинчето ми Алекс кара 4-ия си месец!!!нови [re: Collibri]  
Публикувано02.12.04 01:24

Вчера Алекс навърши 3 пълни месеца и половина, и се питам, и се чудя, и се мая, кога порасна толкоз??? Кога бяхме бременни, кога родихме, кога бебчетата почнаха да гукат, смеят се, играят с дрънкалки, преобръщат се, захитряват??? От 51 см вече е 61 см, от 2600 г при изписването си сега гони 6-те килца!!! Лора на Си Кей е с почти същите мерки като моя Алекс като се роди - и той беше 2850 г, само че не 50 см, а 51 см! Да й е жива и здрава щерката!!!
Относно М. - идва ми вече, дълга и слаба, но безболезнена!, а не както преди... Супер!!!
За срещата давайте конкретни предложения за дата и час - абе много ми е далече това София Ленд! Дуцка, ти с колата ли ще си или с такси, хайде заедно, ако искаш!!!
Аз си хапвам добре, защото намалея ли яденето, веднага кърмата ми спира!
Така че ям. И затова съм не 49 кг, както преди да забременея, а 57 кг, при моя ръст... Лошо... Но за бебчо си заслужава!!! А точно преди да родя бях 65 кг!!! В момента съм свалила точно половината кг, които бях качила по време на бременността - от 16 кг общо съм свалила 8 кг, а останалите 8 кг, дори нека бъдат към 10 кг!, ще ги свалям, като спра да кърмя - намалено ядене, гимнастика... Засега не му мисля много-много...
От около седмица Алекс стана много по-лесен за гледане /да чукна на дърво!/ - благодаря на Господ!!! Много по-малко плаче, доста време гука и се радва на една голяма жълта плюшена играчка-Слънце /отдалече, не му я давам да я лапа!/, усмихва ми се и се смее, като ме вижда да се разхождам из стаята /примерно като се обличам, реша, чистя, подреждам или простирам дрехи/, занимава се и сам полуседнал за повече време /мога спокойно да му направя пюрето и сока, да ям, да се измия.../, обича да танцуваме заедно, а не както преди да иска само на ръце, иначе се дере!!! Супер, нали? Имам чувството, че вече ме познава и обича - нали не се самозалъгвам? Как е при вас??? А и през нощта не се буди вече да яде - към полунощ заспива накърмен и изкъпан, към 6-7-8 часа се събужда, кеф!!! Така се чувствам вече нормален човек - наспана, спокойна, а не гроги и нервна както преди, като ме мъчеше гадната следродилна депресия...
Дай Боже всекиму спокойно и здраво детенце!!!
Много си го снимам - и с камерката на мобилния, и с фотоленти, променя се всеки ден!!! Много е сладък и все повече си го обиквам, не мога вече да си представя живота си без него!!!
Сутрин е най-благ и весел - така ми се радва като ме види да се надвесвам над него, пърха и гука!!! Чак да ти е кеф, че почва нов ден!!!
Е, не може без проблеми, но... Бебета са все пак, нали??? А ако знаете колко е смешен, като се нацапа около устата с пюрето, което му давам!!!
Чао.

Автор golden (24 карата)
Публикувано02.12.04 01:36

Ние също имаме още доста време до консултацията (ще ходим на 14 ).Снимките ги дадох в другата тема.Гледам в картончето,че миналия месец е бил 63см и 5,71кг.Сега очаквам по-добри резултати,защото му се отвори хапката след включването на плодовите пюрета.Вашата мома с тези 66см явно ще е с "дълъг бедър".
Явно сте имали пъпна херния (този момент съм го пропуснала ).
Нямам много време да чета в клуба,защото през деня когато единият спи другият е буден и обратното.
Всеки ден сме навън - даже ако вали леко.Баткото иска да се разтъпче и "бебе Тони" няма избор.Вече е едно МНОГО усмихнато бебе.Познава ме по гласа и веднга започва да се смее,гука и т.н.Много му харесва да седи и да лежи по корем - вече почти успява да се обърне сам от гръб по корем.ПОзнава батко си ,усмихва му се и изтърпява героично цялото гушкане,целуване и т.н.
Спи от 17.30-18 ч. до 7.30-8ч.
За дрехите-гледам да не го навличам , вечер намалявам климатика на 20 градуса,а през деня е на 23 градуса.
За ваксините -смятам да не правя допълнителната за менингит.Бебетата и без това имат имунизация всеки месец...не ми се иска да го товаря допълнително.

Тема Re: Августинчето ми Алекс кара 4-ия си месец!!!нови [re: desykv]  
Автор golden (24 карата)
Публикувано02.12.04 01:45

Здравей!
Наистина са много сладки сутрин-гледат те с искрена обич и се усмихват широко с беззъбата си устичка-направо ми идва да го схрускам.На него много му харесва да го целувам по бузките и по коремчето-целия се залива от смях.
За килограмите- с Антон качих МНОГО -28кг (от 55кг на 83кг) . Ужас!От болницата излязох 72кг,сега съм 63кг т.е. остават ми още 8кг до заветната цел (при ръст 170см)!Ходя 2 пъти седмично на степ аеробика и ако успея да спра сладкишите нещата ще потръгнат.
М. вече ми дойде 1 път - нямаше разлика от преди т.е. умерено силен,5 дни без особени болки.

Тема АВГУСТИНЧЕТА на 4м.нови [re: golden]  
Публикувано02.12.04 10:26

Добро утро на всички!!!
Бъдете щастливи всички!!! И Бог с вас!!! Обичам ви!!!
Алекс снощи се преобърна от корем по гръб, така че вече е един голям пумпал - върти се и се преобръща, както си иска!!!
Явно расте моето момче!!! Ще стане плувец като майка си или велосипедист като баща си!!!
Супер, нали???
В отговор на Колибри и Голдън - вкъщи е около 19-21 градуса, нормална температура, често проветрявам, имаме парно. На мен ми е идеално, но на мъжа ми и на Алекс им е хладно, ако не са навлечени /според моите критерии/, така че се обличат топло и всичко е о`кей!!! Не го прегрявам. И го калявам с разходките, проветряването и при преобличането /оставям го голичък за малко/. Но няма да го оставя да мръзне я! То си показва детето!!! Права е Колибри - трябва да слушаме децата си, и те нас де!!!
Сигурна съм, че Алекс вече ме познава и ми се радва, и това ме прави толкова щастлива и горда!!!
Доскоро.
Послепис: Дуци, обади се, когато искаш да излезем навън!!!

Имам нови снимки!!! Ако искате, ги вижте!!! Мисля, че са сладки...

Ето какво съчиних вчера за мъжа ми:

Х-армония голяма в нашия дом дойде,
р-оди се щом нашето малко дете,
и,-аз се чувствам толкова горда, мъжле!!!

о-бичам те толкова силно, скъпи!
б-аща на моите деца да бъдеш
и-редом с мен и с тях да тичаш,
ч-аровен и добър както винаги,
а-х, как исках и дълго чаках тоз
м-омент красив, желан да дойде!!!

т-и, Хри, си моето незаменимо съкровище,
е!-динствено теб желая и любя!!!

О-бич моя,
т-и си ангел,

Д-ошъл от рая,
е-фирен,
с-илен
и-добър!!!

Вертикално се получи "Хри, обичам те! От Деси", нали видяхте?
Не е кой знае какво, но си излях душата и обичта, вдъхновена от Аврора, една ноемврийка, споделила за раждането и мъжа си тук...

Обичам мъжа си и сина си!!!

Благодаря за вниманието!!!

Тема За М.нови [re: Collibri]  
Автор Just a Girl (минаващ)
Публикувано02.12.04 11:17

Момичета, има ли от вас такива, които още кърмят и им е дошло? Доколкото знам, по време на М. кърмата намалява. Ужас! Дано поизчака още няколко месеца!

Автор Maлko_koтe (Най-дивата)
Публикувано02.12.04 11:40

Здравейте и от мен!

Във вторник водихме Крис пак при доц. Анадолийска да го види на ехографа,защото на контрастната снимка не се видяха кисти на бъбрека.И на ехограф не се видяха. Засега само ще му изследват стерилна урина през 15-20 дни и ще го гледат всеки месец.Имало задържане на урина в дясното бъбречно легенче,но тя се надява да го израсте.

Крис яде всичко което му даваме,но увеличи времето между храненията на 4-5 часа.Бебешката коса му опада,тук там има няколко останали дълги косъмчета,а иначе му никне нова коса и е като чичко Тревичко.Опитва се да пее,но всъщност крещи много силно.

И аз съм съгласна да се срещнем, само кажете кога и къде? Купих списанието "9 месеца" и видях снимката ни - то ,че съм грозна съм грозна,ама на снимката съм излязла още по грозна.

Редактирано от Maлko_koтe на 02.12.04 11:48.

Тема За Далала и Колибри [re: Collibri]  
Автор Billy_wolf ()
Публикувано02.12.04 14:22

Дима, не успях да намеря линковете към статиите за закаляването. Слава богу, като открия нещо интересно в Нета обикновено си правя копие в папката ми "мама", така че ги имам (две статии са). За съжаление не си спомням mail ти - да ти ги пратя. Ако имаш моя прати ми празен - ще ти риплайна, а статиите ще ги атачна

Колибри, в една тема открих твой въпрос кое е захранване и тук ще ти копирам един цитат от друга статийка от колекцията ми:

"Захранването започва, когато на бебето се дадат каквито и да било храни и/или напитки, освен кърма.
Изводът, който се налага от това твърдение, е че у нас децата не са изключително кърмени дори 1 ден от живота си! Още от първия ден им се дава вода, от 40-60 ден започва даването на сокове, от 3-4 месец - захранване с пюрета. Като вземем предвид бебетата, които не са били кърмени никога, а са хранени само с адаптирани млека, няма защо да се учудваме на нарастващия брой деца с алергии, трудности при наддаването на тегло и всякакви други проблеми."

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.