|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
АВГУСТИНЧЕТА на 4м.
|
|
Автор |
Collibri (слънчева) |
Публикувано | 02.12.04 00:36 |
|
*************************************************************************************************
1. 3.07.04 *** момченце Атанас*** на deni_1203, 4 кг, 52см, нормално раждане
2. 3.07.04 *** момченце Михаил*** на scout, Америка
3. 14.07.04 *** момченце Адриан*** на Каli_77, 2.8кг, 48см, Шейново, д-р Велев, нормално раждане
4. 20.07.04 *** момченце Давид***на matiya, 2.99кг, 51см, Америка, цезарово сечение
5. 22.07.04 ***момченце Берк*** на beria, 3.05кг, 48см, Майчин дом, нормално раждане
6. 28.07.04 ***момченце Петър*** на Duci, 3.65кг, 50см, Св.София,д-р Маленов, цезарово сечение
7. 30.07.04 ***момченце Владимир*** на Taya, 3.65кг, 51см,д-р Желязков, ІІ-градска, нормално раждане
8. 05.08.04 ***момиченце Емилия*** на slanceslance, 3.4кг, 52см, нормално раждане
9. 06.08.04 ***момченце Алекс*** на jonni_to, 3.35кг, 51см, Св.София, д-р Тодорова, цезарово сечение
10. 06.08.04 ***момиченце Дарина*** на Sema, 4кг, 53см, Шейново, д-р Димитров, нормално раждане
11. 07.08.04 ***момченце Димитър *** на billy_wolf, 3.4кг, 50см, Майчин дом, д-р Дяволов, нормално раждане
12. 9.08.04 ***момченце Антон *** на golden, 4.34кг, 53см, ВМА-Пловдив, проф.Милчев, д-р Канатова, секцио
13. 10.08.04 ***момченце Кристиян *** на Малко_коте, 3кг, 50см, Св.София, цезарово сечение
14. 10.08.04 ***момиченце Корина*** на barbaron, 3.22кг, 50см, Майчин дом, Варна, секцио
15. 11.08.04 ***момиченце Елена*** на Collibri, 4.1кг, 52см, Св.София, д-р Ковачева, секцио
16. 11.08.04 ***момченце Мартин *** на Just a girl, 3.16кг, 49см, Габрово, д-р Митев, нормално раждане
17. 12.08.04 ***момиченце Ирина - Богдана*** на Redrose, 4.16кг, 54см, Париж, секцио
18. 12.08.04 ***момченце Йоан *** на nuneva, 3.54кг, 50см
19. 14.08.04 *** момиченце Йоана*** на titi_78
20. 15.08.04 ***момченце Александър *** на desy_kv, 2.85кг, 51см, Втора градска, нормално раждане
21. 15.08.04 ***момченце Красимир *** на коте.коте, 3.8кг, 53см, нормално раждане
22. 16.08.04 ***момиченце София*** на nikol78, 3.55кг, 52см, болница Лозенец, секцио
23. 16.08.04 ***момиченце Елица*** на bony, 3.35кг, 50см, МБСАЛ, Бургас, д-р Шик, ак. Младенова, нормално раждане
24. 16.08.04 ***момиченце Магдалена*** на juna, 3.8кг, 52см, нормално раждане
25 16.08.04 ***момченце Павел*** на vodolej4e, 3.15кг, 49см, Майчин дом, секцио, д-р Хранов
26 17.08.04 ***момиченце Виктория*** на dalala, 3.55кг, 51см, секцио
27 19.08.04 ***момиченце Елпида*** на Айез Седай, 3.65кг, 52см, Солун, нормално раждане
28 26.08.04 ***момченце Иван*** на Mama_Zo, 3.65кг, 51см, нормално раждане
29 26.08.04 ***момиченце Карина*** на Faith77, 3.7кг, 52см, нормално раждане
30 27.08.04 ***момиченце Калина*** на vajrater, 3.15кг, 50см, нормално раждане
30 30.08.04 ***момиченце Цвета*** на redhat, 3.45кг, 51см, МБСАЛ, Майчин дом, д-р Диков, нормално раждане
31 31.08.04 ***момченце Мартин*** на ivata, 3.25кг, 51см, Шейново, нормално раждане

| |
|
Тамън щях да пускам трета част на темата за 3 месеца, и се усетих че всъщност вече сме в четвъртия навлезнали... лелеее!!!  
Е, хайде мами - давайте с новите отчети за четвърти месец!
Ние още не можем да кажем, щото имаме още 11 дни до официалното мерене, ама досега за 18дни Ели е качила 430г, което си е по 20г на ден - задоволително. За нейното плавно темпо си е идеално. Все пак до края на месеца имаме още 12дни.
Иначе на ръст си расте детето. За половината месец е 2см отгоре - вече е 66см, 6100г.
На мен М.не е дошъл и хич не ми и трябва засега - чудесно си ми е така. И при мен идваше неприятно и болезнено - това е нещото което изобщо, ама изобщо не ми липсва от миналата година по това време...
За срещата съм навита, само че в София ленд!  Харесва ми идеята на Дуци, защото там, ако е ветровито или дъждовно или неприятно /каквото напоследък доста често се случва да е/ можем да се скрием вътре в покритото пространство и да сме като навън нашироко! Така че ХАЙДЕ В СОФИЯ ЛЕНД! - кажете времето и часа - кога ви е удобно? По добре делничен ден, сигурно, щото иначе ще е лудница......
Деси, Си Кей роди момиченце Лора - 2850,50см. Вече е на 20 дни Много са сладки и са добре - в албума на Ели - бебе ели1 има снимки и на нейното бебче .
Снимките ви са много хубави! Браво, добре си гледате децата! 
Айез, и на мен постоянно ми се яде сладко.... днес тамън си казах - никакви глезотии... няма да ям повече сладко........ и познай..... преди малко кой изяде 1/3 шоколад  
Ели имаше досега лепенка на пъпчето за да се прибере... вчера я махнахме и сега й е много зачервена и раздразнена кожичката там! - прибрал се е , но има едно бобче вътре - т.е. не е абсолютна дупка.... Педиатърката каза че вероятно ще си остане бобчето... щото е вързан високо  , но важното е че поне не стърчи навън....
Освен заниманията с нея си правим и ремонт с мъжа ми на апартамента в който ще се местим скоро.... леле тоя ремонт го правим откакто родих... и все му се не види края.... та днес боядисвах усилено радиатори.... а майка ми ми докара бебка да я накърмя на ремонта и после си я взе обратно.... - добре че е наблизо и става с разходка с количката - голяма комбина сме! 
Ели вече много добре хваща играчките и си ги тика в устата, време й е май за чесалка за зъби...
От няколко дни пищи усилено- открива си все повече гласа.
И много ни се смее на всички... все по-усмихната става.
Почва да прилича на Мишелин - с тия гънки по крачетата и ръчичките, а там взе да й се зачервява кожичката, та все я плескам с някви кремове и мазила....
Августинки от курса на сп.9месеца - видяхте ли се в списанието за Декември?! Има ни там с бебчетата от срещата 
| |
Тема
|
Здравей, Колибри!!!
[re: Collibri]
|
|
Автор |
desykv (мама на Алексчо) |
Публикувано | 02.12.04 00:57 |
|
Виждам, че току-що си пуснала нова темичка, браво на теб!
Ти и Голдън ме успокоявате, че не бъркам с Алекс - благодаря ви за моралната подкрепа! По отношение на захранването и обличането - наистина Алекс е много зиморничав /а аз не съм!, но пък баща му е - /, облека ли го малко по-леко и започва да плаче от студ, посинява, трепери, леден е на пипане, неспокоен... Облека ли го топличко, грейва целият и се стопля, няма да го мъча детето! Иначе го калявам - почти всеки ден е на разходка, или поне на терасата, и като го преобувам го оставям за няколко минути голичък да си поритка, тогава му е приятно!
А относно захранването - детето ми си е лакомо, с кеф суче от мен, с кеф пие сокчета, с кеф яде пюрета, с кеф пие вода /дори неподсладена/, с кеф пие изкуствено мляко като се налага, с кеф си цока пръстчето или бибата, или каквото му попадне... Каквото не съм му дала, това не е ял! Пу-пу! Аз съм фен на ранното захранване, писала съм вече защо, и въобще не съжалявам, както виждам и Голдън също /от предишната ни тема/! След 2 седмици и Алекс почва със зеленчуковите пюрета, засега е на плодови /от банан, праскова, ябълка/.
Дуци, разбрах, че събираш дрешки за дом за бебета - и аз приготвих едно пликче с миниатюрни запазени бели ританки, блузки, ризки и шапки! Кога да ти ги дам?
Обичам ви и лека нощ, мили августинки и августинчета!!!    
И аз си купих списанието, и се видях - гот!!! Аз и Алекс сме медийни звезди, брей! Мерси за информацията за Си Кей, поздрави я от мен!!! Доскоро.
Редактирано от desykv на 02.12.04 01:02.
| |
Тема
|
Августинчето ми Алекс кара 4-ия си месец!!!
|
|
Автор |
Публикувано | 02.12.04 01:24 |
|
Вчера Алекс навърши 3 пълни месеца и половина, и се питам, и се чудя, и се мая, кога порасна толкоз??? Кога бяхме бременни, кога родихме, кога бебчетата почнаха да гукат, смеят се, играят с дрънкалки, преобръщат се, захитряват??? От 51 см вече е 61 см, от 2600 г при изписването си сега гони 6-те килца!!! Лора на Си Кей е с почти същите мерки като моя Алекс като се роди - и той беше 2850 г, само че не 50 см, а 51 см! Да й е жива и здрава щерката!!!
Относно М. - идва ми вече, дълга и слаба, но безболезнена!, а не както преди... Супер!!!
За срещата давайте конкретни предложения за дата и час - абе много ми е далече това София Ленд! Дуцка, ти с колата ли ще си или с такси, хайде заедно, ако искаш!!!
Аз си хапвам добре, защото намалея ли яденето, веднага кърмата ми спира!
Така че ям. И затова съм не 49 кг, както преди да забременея, а 57 кг, при моя ръст... Лошо... Но за бебчо си заслужава!!! А точно преди да родя бях 65 кг!!! В момента съм свалила точно половината кг, които бях качила по време на бременността - от 16 кг общо съм свалила 8 кг, а останалите 8 кг, дори нека бъдат към 10 кг!, ще ги свалям, като спра да кърмя - намалено ядене, гимнастика... Засега не му мисля много-много...
От около седмица Алекс стана много по-лесен за гледане /да чукна на дърво!/ - благодаря на Господ!!! Много по-малко плаче, доста време гука и се радва на една голяма жълта плюшена играчка-Слънце /отдалече, не му я давам да я лапа!/, усмихва ми се и се смее, като ме вижда да се разхождам из стаята /примерно като се обличам, реша, чистя, подреждам или простирам дрехи/, занимава се и сам полуседнал за повече време /мога спокойно да му направя пюрето и сока, да ям, да се измия.../, обича да танцуваме заедно, а не както преди да иска само на ръце, иначе се дере!!! Супер, нали? Имам чувството, че вече ме познава и обича - нали не се самозалъгвам? Как е при вас??? А и през нощта не се буди вече да яде - към полунощ заспива накърмен и изкъпан, към 6-7-8 часа се събужда, кеф!!! Така се чувствам вече нормален човек - наспана, спокойна, а не гроги и нервна както преди, като ме мъчеше гадната следродилна депресия...
Дай Боже всекиму спокойно и здраво детенце!!!
Много си го снимам - и с камерката на мобилния, и с фотоленти, променя се всеки ден!!! Много е сладък и все повече си го обиквам, не мога вече да си представя живота си без него!!!
Сутрин е най-благ и весел - така ми се радва като ме види да се надвесвам над него, пърха и гука!!! Чак да ти е кеф, че почва нов ден!!!
Е, не може без проблеми, но... Бебета са все пак, нали??? А ако знаете колко е смешен, като се нацапа около устата с пюрето, което му давам!!!
Чао.
| |
Тема
|
Re: АВГУСТИНЧЕТА на 4м.
|
|
Автор |
golden (24 карата) |
Публикувано | 02.12.04 01:36 |
|
Ние също имаме още доста време до консултацията (ще ходим на 14 ).Снимките ги дадох в другата тема.Гледам в картончето,че миналия месец е бил 63см и 5,71кг.Сега очаквам по-добри резултати,защото му се отвори хапката след включването на плодовите пюрета.Вашата мома с тези 66см явно ще е с "дълъг бедър" .
Явно сте имали пъпна херния (този момент съм го пропуснала ).
Нямам много време да чета в клуба,защото през деня когато единият спи другият е буден и обратното.
Всеки ден сме навън - даже ако вали леко.Баткото иска да се разтъпче и "бебе Тони" няма избор .Вече е едно МНОГО усмихнато бебе.Познава ме по гласа и веднга започва да се смее,гука и т.н.Много му харесва да седи и да лежи по корем - вече почти успява да се обърне сам от гръб по корем.ПОзнава батко си ,усмихва му се и изтърпява героично цялото гушкане,целуване и т.н.
Спи от 17.30-18 ч. до 7.30-8ч.
За дрехите-гледам да не го навличам , вечер намалявам климатика на 20 градуса,а през деня е на 23 градуса.
За ваксините -смятам да не правя допълнителната за менингит.Бебетата и без това имат имунизация всеки месец...не ми се иска да го товаря допълнително.
| |
Тема
|
Re: Августинчето ми Алекс кара 4-ия си месец!!!
[re: desykv]
|
|
Автор |
golden (24 карата) |
Публикувано | 02.12.04 01:45 |
|
Здравей!
Наистина са много сладки сутрин-гледат те с искрена обич и се усмихват широко с беззъбата си устичка-направо ми идва да го схрускам.На него много му харесва да го целувам по бузките и по коремчето-целия се залива от смях.
За килограмите- с Антон качих МНОГО -28кг (от 55кг на 83кг) . Ужас!От болницата излязох 72кг,сега съм 63кг т.е. остават ми още 8кг до заветната цел (при ръст 170см)!Ходя 2 пъти седмично на степ аеробика и ако успея да спра сладкишите нещата ще потръгнат.
М. вече ми дойде 1 път - нямаше разлика от преди т.е. умерено силен,5 дни без особени болки.
| |
Тема
|
АВГУСТИНЧЕТА на 4м.
[re: golden]
|
|
Автор |
Публикувано | 02.12.04 10:26 |
|
Добро утро на всички!!!
Бъдете щастливи всички!!! И Бог с вас!!! Обичам ви!!!
Алекс снощи се преобърна от корем по гръб, така че вече е един голям пумпал - върти се и се преобръща, както си иска!!!
Явно расте моето момче!!! Ще стане плувец като майка си или велосипедист като баща си!!!
Супер, нали???
В отговор на Колибри и Голдън - вкъщи е около 19-21 градуса, нормална температура, често проветрявам, имаме парно. На мен ми е идеално, но на мъжа ми и на Алекс им е хладно, ако не са навлечени /според моите критерии/, така че се обличат топло и всичко е о`кей!!! Не го прегрявам. И го калявам с разходките, проветряването и при преобличането /оставям го голичък за малко/. Но няма да го оставя да мръзне я! То си показва детето!!! Права е Колибри - трябва да слушаме децата си, и те нас де!!!
Сигурна съм, че Алекс вече ме познава и ми се радва, и това ме прави толкова щастлива и горда!!!  
Доскоро.
Послепис: Дуци, обади се, когато искаш да излезем навън!!!
Имам нови снимки!!! Ако искате, ги вижте!!! Мисля, че са сладки...
Ето какво съчиних вчера за мъжа ми:
Х-армония голяма в нашия дом дойде,
р-оди се щом нашето малко дете,
и,-аз се чувствам толкова горда, мъжле!!!
о-бичам те толкова силно, скъпи!
б-аща на моите деца да бъдеш
и-редом с мен и с тях да тичаш,
ч-аровен и добър както винаги,
а-х, как исках и дълго чаках тоз
м-омент красив, желан да дойде!!!
т-и, Хри, си моето незаменимо съкровище,
е!-динствено теб желая и любя!!!
О-бич моя,
т-и си ангел,
Д-ошъл от рая,
е-фирен,
с-илен
и-добър!!!
Вертикално се получи "Хри, обичам те! От Деси", нали видяхте?
Не е кой знае какво, но си излях душата и обичта, вдъхновена от Аврора, една ноемврийка, споделила за раждането и мъжа си тук...
Обичам мъжа си и сина си!!!
Благодаря за вниманието!!!

| |
|
Момичета, има ли от вас такива, които още кърмят и им е дошло? Доколкото знам, по време на М. кърмата намалява. Ужас! Дано поизчака още няколко месеца!
| |
|
Здравейте и от мен!
Във вторник водихме Крис пак при доц. Анадолийска да го види на ехографа,защото на контрастната снимка не се видяха кисти на бъбрека.И на ехограф не се видяха . Засега само ще му изследват стерилна урина през 15-20 дни и ще го гледат всеки месец.Имало задържане на урина в дясното бъбречно легенче,но тя се надява да го израсте.
Крис яде всичко което му даваме,но увеличи времето между храненията на 4-5 часа.Бебешката коса му опада,тук там има няколко останали дълги косъмчета,а иначе му никне нова коса и е като чичко Тревичко. Опитва се да пее,но всъщност крещи много силно.
И аз съм съгласна да се срещнем, само кажете кога и къде? Купих списанието "9 месеца" и видях снимката ни - то ,че съм грозна съм грозна,ама на снимката съм излязла още по грозна.
Редактирано от Maлko_koтe на 02.12.04 11:48.
| |
|
Дима, не успях да намеря линковете към статиите за закаляването. Слава богу, като открия нещо интересно в Нета обикновено си правя копие в папката ми "мама", така че ги имам (две статии са). За съжаление не си спомням mail ти - да ти ги пратя. Ако имаш моя прати ми празен - ще ти риплайна, а статиите ще ги атачна
Колибри, в една тема открих твой въпрос кое е захранване и тук ще ти копирам един цитат от друга статийка от колекцията ми:
"Захранването започва, когато на бебето се дадат каквито и да било храни и/или напитки, освен кърма.
Изводът, който се налага от това твърдение, е че у нас децата не са изключително кърмени дори 1 ден от живота си! Още от първия ден им се дава вода, от 40-60 ден започва даването на сокове, от 3-4 месец - захранване с пюрета. Като вземем предвид бебетата, които не са били кърмени никога, а са хранени само с адаптирани млека, няма защо да се учудваме на нарастващия брой деца с алергии, трудности при наддаването на тегло и всякакви други проблеми."
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|